LOSOS A ANGLICKÉ BRAMORY
Potřebné ingredience
Několik kousků lososa, sůl, olivový olej, brambory, cibule, česnek půl paličky, polévkové bylinky, anglická slanina, 3 bobkové listy, pepř
Postup přípravy
Dáme si vařit omyté brambory ve slupce- Vaříme cca 15 minut. Poté nakrájíme na silnější kolečka - dáme do pekáčku a osolíme, přidáme na kolečka pokrájenou cubuli a několik kousků…
Skotský pstruh s grilovanou zeleninkou
Potřebné ingredience
Na 4 porce - 4 filety s kůží ze skotského pstruha (odpovídá jednomu balení v Marks&Spencer), 2 menší cukety, 4 střední mrkve, 2 velké kapie, 6 menších nebo 4 větší žampiony, olivový olej nebo přepuštěné máslo, sůl, pepř, čerstvý tymián
Postup přípravy
Filetky si připravíme na přepuštěném másle nebo olivovém oleji normálně na velké pánvi, první děláme tu stranu s kůží, tu bez kůže až jako druhou. Snažíme se, aby byly rybky…
RYBÍ KOUSKY A CIBULOVÉ BRAMBORY
Potřebné ingredience
NA KOUSKY - 1 balení pangase, 4 vejce, sůl, kmín, polévkové bylinky / petržel, pažitka, libeček /, 1/4 hrnku strouhanky, olej na smažení NA BRAMBORY - brambory, máslo, 2 cibule, polévkové bylinky, sádlo, máslo, sůl
Postup přípravy
KOUSKY - rybu / já mám pangase / pokrájíme na malé kousky, dáme do misky a přidáme 4 žloutky, sůl, kmín mletý a zamícháme. Poté přidáme strouhanku a zamícháme. Bílky vyšleháme a…
Kapr na hořčici
Potřebné ingredience
očištěný a naporcovaný kapr, máslo (možno nahradit herou), hladká mouka, plnotučná hořčice, česnek, drcený kmín, sůl
Postup přípravy
Pekáč důkladně vymažeme máslem. Osušené porce kapra osolíme, okmínujeme, potřeme rozmačkaným česnekem a hořčicí, obalíme v mouce. Naskládáme do pekáče a vložíme do vyhřáté trouby …
Losos s cibulovou krustou a tymiánem
Potřebné ingredience
Losos, cca 3 větší cibule, kousek másla, trocha olivového oleje, pepř, tymián
Postup přípravy
Oloupeme cibuli, nakrájíme na půl kolečka, která restujeme na másle spolu s tymiánem, až je cibulka pěkně měkká a sklovatá. Lososa pokapeme olivovým olejem, osolíme, malinko…
Rybí filé s bylinkami
Potřebné ingredience
1/2 plátků filé ( bez kosti),2 cibule,2 lžíce másla, stroužek česneku,1/2 lžičky sušeného estragonu, špetku tymiánu, sůl, pepř, 5 lžic cornflakes na posypání, tuk na vymazání pánve.
Postup přípravy
Do tukem vymazané větší pánve dáme osolené a opepřené kousky ryby(předem částečně rozmražené).Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek ,vmícháme …
špagety allo scoglio"anebo špagety z ůtesu"
Potřebné ingredience
mořské plody(mix slávek,sepií,krevet...čím vice tim lépe..petržel,česnek,špagety,pár rajčátek,feferonku,petrželovou nat,sklenku bílého vina
Postup přípravy
Na pánev dáme rozehřát oliv olej,na něj česnek a feferonku podle chuti,pokud máme dary moře mražené dáme rozmrazit a omyjeme vodou,ale ne moc aby neztratili chut..Nejlepší chut…
Gnocchi s tunákem a černými olivami
Potřebné ingredience
Gnoscchi,tunák,černé olivy,cibule,parmezán či jiný sýr výraznější chuti.
Postup přípravy
Orestujeme na měsičky nakrájenou cibulku ,přidáme tunáka ( bez oleje) pokrájené černé olivy,sul,pepř a mužem přidat i zelenou petrželku.Vše promícháme chvíli restujeme na závěr …
Kapr na bylinkách podle mě
Potřebné ingredience
1/2 kapra, 1 citrón, sůl, koření na ryby, čerstvé bylinky(kudrnatá petržel, pažitka, tymián, rozmarýn) 100 g másla, 1 paprika, trocha vody na podlití
Postup přípravy
Kapra naporcuji, osolím, posypu kořením na ryby, vložím do zapékací mísy, pokapu půlkou citronu, druhou půlku nakrájím na kolečka a položím na kapra, posypu nasekanými bylinkami…
Rychlý losos se smetanovou omáčkou
Potřebné ingredience
losos, sůl, olej, máslo, smetana, 1 stroužek česneku, bazalka (nemusí být), mazací sýr, muškátový oříšek
Postup přípravy
Rybu osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme, během pečení k lososu přidáme celý česnek (jen na ovonění a aby nebyla omáčka moc česneková a taky z lenosti vyndavat…