Smetanová omáčka s krevetami
Potřebné ingredience
1 cibule, 1 karotka, 100 g žampionů, 200 g krevet, 5 g másla, bílé víno (nemusí být), 100g rajčat, pórek, 200 ml smetany, 60 g rajčatového protlaku, bazalka, česnek, olivový olej. Příloha: Těstoviny
Postup přípravy
Drobně nakrájenou cibulku, strouhanou karotku a žampiony orestujeme na olivovém oleji s máslem- vše dáme stranou na talířek. Potom připravíme krevety, po osmahnutí zalijeme…
Pangas zapečený s brokolicí
Potřebné ingredience
3 ks pangase,sůl,pepř,2 vejce,1/2 kelímku smetany 31 %,15 dkg sýr eidam,hl.mouka,olej,máslo na vymazání formy- pekáčku,1/2 sáčku brokollice Femily Frost
Postup přípravy
Pangase posolím a popepřím,popráším hl.moukou a opeči na oleji z obouch stran,dám do vymazaného pekáčku ,mezitím si krátce povařím brokolici v slané vodě asi 15 min.,pak scedím a…
Pangasius s majolkou(tatarkou) -DĚKUJI Bibinka …
Potřebné ingredience
Pangas, nebo Aljašská treska, brambory, 50 ml smetany, 3 vejce, 20dkg tvrdého, nebo plátkového sýra, majolka, nebo tatarka, koření na ryby, kmín, sůl.
Postup přípravy
Postup:
Do pekáčku nalít trošku oleje a promastíme ho, na dno dáme oloupané na kousky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme kmínem ale 1/2 množství, co máme připravené.…
Kapr na cikánský způsob
Potřebné ingredience
4 porcie kapra, 1 lyžica masti na vymastenie misy, 1 citrón, 1000 g zemiakov, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, mletá červená paprika, rasca, mleté čierne korenie, soľ.
Postup přípravy
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Kolieska zemiakov pri ukladaní postupne solíme a posýpame mletou…
PLODY MOŘE VE SMETANOVO-ČESNEKOVÉ OMÁČCE
Potřebné ingredience
balíček darů z moře,smetana,česnek,kudrnka,víno-bílé,cherry rajčata,šunka,máslo,
Postup přípravy
plody vaříme ve slané vodě asi 10 minut zároveň s rajčaty a kudrnkou.
poté scedíme,rozvařenou zeleninu vyhodíme.
na másle opražíme šunku na proužky,kudrnku,přidáme dary…
Treska v sýrovém kabátku
Potřebné ingredience
4-6 filetů z tresky, nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů, sůl, směs koření na ryby, 100-150 g nahrubo nastrouhaného sýra, 4 lžíce zakysané smetany, 4 lžíce strouhanky, 4 nadrobno nasekané stroužky česneku, petrželka, olej
Postup přípravy
Na olejem vymazaný plech rozložíme kousky ryby, pokapeme je citronem, osolíme a okořeníme. V misce smícháme 2 lžíce oleje, nastrouhaný sýr, strouhanku, smetanu, česnek,…
Pečenáče ze smaženého kapra
Potřebné ingredience
Podle množství zbylých kapřích řízků: 1/2 l 8%: octa, 1/4 l vody, kousek celeru, petržele, 2 středně velké mrkve, 15 kuliček nového koření, 20 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1 rovná pol. lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, 2 stř. velké cibule.
Postup přípravy
Mimo cibule vše svaříme, cca 5 min., do větší zavařovací sklenice naskládáme smažené kapří řízky, které prokládáme půlkolečky cibule. Zalejeme prochladlým lákem a asi na týden…
Kapr na černo (ryby na černo)
Potřebné ingredience
kapr, 3 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, máslo, 2 x balíček švestek, mrkev, celer, petržel, 2 x balíček mandlí, rozinky dle chuti,1x balíček fíků, 1x balíček datlí, vlašské ořechy dle oka, 1 x balíček lískových ořechů, sůl, cukr, pokrájený citron na čtvrtky ( i s kůrou), možnost dodat švestková povidla, 2-3 perníky na strouhání,
Postup přípravy
Na másle orestujeme zeleninu, zalijeme vodou a vaříme. Přidáme všechny ingredience včetně koření. Vaříme cca 1 hodinu. Zahustíme perníkem a zase dostatečně povaříme (cca 1 hodinu)…
Kapří hranolky
Potřebné ingredience
Výborný a rychlý recept pro ty, kteří nechtějí strávit večeři vytahováním kostí a kostiček, včetně dětí...... :-) Přímo z Třeboně...... 600g filetů z kapra***30g sojové omáčky***50g hladké mouky***30g škrobové moučky***10g soli***citrńová šťáva***2-3 strožky česneku***olej na smažení***sladká paprika, kmín, mletý zázvor, oregano dle chuti.
Postup přípravy
Kapří filety nakrájíme na asi centimetr široké proužky. Vložíme je do mísy a přidáme:
.........sůl + koření + sojovou omáčku + 2-3 stroužky česneku + citronovou šťávu ....
Netradiční vánoční kapr u nás - podkovy
Potřebné ingredience
kapr, sůl, hodně česneku, hladká mouka, papriková vegeta, olej nebo tuk na smažení
Postup přípravy
Vykuchaného a očištěného kapra (kůži nechávám) nakrájet na podkovy, každý kousek všude potřít rozetřeným česnekem se solí a nechat uležet. Nejlépe ráno, aby česnek se solí pořádně…