Pražma
Potřebné ingredience
pražma máslo bílé víno sůl limetka rozmarýn česnek
Postup přípravy
Ryby zbavíme vnitřností, šupin. Umyjeme. Nasolíme. Pokapeme limetkou. Do ryb vložíme limetky, rozmarýn. Zabalíme do pečícího papíru, přidáme máslo, bílé víno (já dala lambrusco) a…
File s chřestem
Potřebné ingredience
file exlusive rajčata česnek koření na ryby, sůl, sl. paprika, kmín citron olej, máslo lambrusco
Postup přípravy
File si necháme rozmrazit, dáme na trochu ol. oleje a másla, přidáme sůl, sl. papriku, kmín a trošku koření na ryby. Pokapeme citronem. Kolem ryb dáme na půlky nakrájená rajčata,…
Pangas zapečený s bramborama
Potřebné ingredience
pangas brambory rajčata máslo rozmarýn koření na ryby, sůl, sl. paprika, grilovací koření, kmín citron voda nebo bílé víno petrželka
Postup přípravy
Do pekáčku dáme brambory na plátky. Na to pangase, proložíme rozmarýnem, posypeme vším kořením, pocitronujeme, poklademe rajčaty na kolečka. Poklademe kousky másla, lehce…
Pstruh
Potřebné ingredience
pstruh
cibulka
máslo
slanina
česnek
sůl, steak koření, koření na ryby, bílé víno, sl. paprika, kmín
Postup přípravy
Pstruha zbavíme šupin. Omyjeme. Do pekáčku dáme angl. slaninu. Na to pstruha. Osolíme, i uvnitř. Česnek rozmačkáme a smícháme s trochou vody a pomažeme tím pstruha. Posypeme vším…
Rybí file
Potřebné ingredience
file, používám kostky od Nowaca bez kostí
hl. mouka
sl. paprika
citron
kmín
sůl
máslo
olej
voda
mražená zelenina, kterou má kdo rád
Postup přípravy
File necháme trochu povolit. Osolíme, pocitronujeme, posypeme sl. paprikou a zaprášíme hl.moukou. Dáme na rozpálený olej s máslem. Opečeme z obou stran. Přidáme kmín. Maličko…
Pangas v troubě
Potřebné ingredience
pangas
sůl, kmín, solčanka, sl. paprika, koření na ryby
česnek
jarní cibulka
rajčata
kozí rohy
citron
máslo
Postup přípravy
Rybu dáme do pekáčku. Pocitronujeme. Posypeme vším kořením. Přidáme česnek na plátky nebo rozetřený. Posypeme cibulkou na kolečka. Přidáme rajčata na kolečka. Obložíme kozími rohy…
Výborný losos
Potřebné ingredience
steaky z lososa bez kostí
citron
hl. mouka
rozmarýn
sůl
maličko koření na ryby
máslo
olej
bílé víno
Postup přípravy
Lososa necháme rozmrznout, pokapeme hodně citronem, posolíme, dáme trošku koření na ryby.....do pánve dáme trochu oleje a kus másla a necháme rozpálit. Lososa poprášíme hladkou…
Losos se smetanovou omáčkou
Potřebné ingredience
losos
máslo
olivový olej
rozmarýn
sůl, pepř
smetana
citron
Postup přípravy
Kousky lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Opečeme na ol. oleji s máslem po obou stranách, přidáme rozmarýn (nejlépe čerstvý), lososa vyjmeme, přidáme do výpeku smetanu,…
Zapečené rybí file
Potřebné ingredience
file (kostky nebo plátky z tresky)
rajče
porek
hořčice
máslo
kmín, sůl, česnek
Postup přípravy
Trochu povolené file dáme do pekáčku, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, jen trochu, dáme trochu hořčice, navrch rajče na kolečka, nakrájený porek, kmín, přidáme kousek másla,…