FILÉ NA ZAHRADNICKÝ ZPŮSOB
Potřebné ingredience
500g rybího filé, sůl, mletý bílý pepř, 500g anglické slaniny nakrájené na plátky, 50g másla Omáčka: 1 cibule, olej, 2 mrkve, 100 g celer, 0,3 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžička cukru, 0,2 l kyselé smetany, 1 lžička hořčice, 1 lžička hladké mouky, ocet
Postup přípravy
Filé umyjeme, nakrájíme, osolíme opepříme, vložíme do pekáče, obložíme plátky slaniny a másla, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Podáváme s těstovinami a přelité…
Filé nebo pangasius na Nivě
Potřebné ingredience
rybí filé-pangasius,, Olej , žampióny sterilované , sýr NIVA , vejce 3-5, šlehačka tekutá, cibule , hladká mouka , česnek , paprika sladká , sůl
Postup přípravy
Porce filé,pangasia potřeme utřeným česnekem, osolíme, posypeme paprikou, lehce poprášíme moukou a dáme na vymaštěný plech péci. Drobně nakrájenou cibulku osmažíme dorůžova,…
Plokkfiskur
Potřebné ingredience
1 větší cibule, pořádná lžíce másla, 1 smetana (šlehačka), cca 400 g tresky, 2 velké brambory, strouhaný sýr, rybí koření, bílý pepř, sůl.
Postup přípravy
Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu, vytáhnu z…
SUMEC S KŘUPAVOU KRUSTOU
Potřebné ingredience
porcovaný sumec,vejce,sůl, česnek, sardelová pasta, citrónová šťáva, hladká mouka,corn flakes,olej na smažení
Postup přípravy
sumce posolíme, potřeme česnekem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu uležet v lednici. Vejce rozmícháme se lžičkou sardelové pasty a moukou a přidáme do těstíčka corn…
PANGÁCIUS PO ŠPAŇELSKU
Potřebné ingredience
PANGÁCIUS, HL.MOUKA VEJCE , TVRDÝ SÝR, ZELENINA JAKOU KDO MÁ RÁD, BRAMBORY, ANGLICKÁ SLANINA.
Postup přípravy
Pangácia nakrájíme na kousky,osolíme a obalíme v mouce.Smažíme z obou stran z prudka.Vyjmeme rybu a na pánev naklademe anglckou slaninu na to rybu ,na rybu plárky sýra ,zasypeme…
Aljašská treska v županu
Potřebné ingredience
600 g filet, worcester, citr šťáva, sůl, pepř, hl mouka, 2 vejce, 2 lžíce kečupu, lžička sladké papriky, strouhanka, 100 g str sýra, olej
Postup přípravy
Filety nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem, citr šťávou a necháme asi 20 min marinovat. Potom obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s kečupem,…
Pangas "nalehko"
Potřebné ingredience
1 cuketa, 1 mrkev, rozmražené filety pangase, sůl, pepř, sladká paprika, 2 lžíce másla, česnek, kopr, trošku oleje
Postup přípravy
pangase si opláchneme, osolíme, opepříme a lehce opaprikujeme. Rozpálíme si na pánvi lžíci másla a přikápneme maličko oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Vložíme pangase a upečeme…
Pangas v hořčici zapečený pod rajčetem
Potřebné ingredience
4 porce pangase, 1 hlavička česneku (seženete-li český, stačí polovina), 2 lžičky francouzské hořčice, 2 lžíce mléka, 2 vejce, 2 rajčata, 50 g tvrdého nastrouhaného sýra (nejlépe čedar), kousek másla (alternativně lžíci olivového oleje), petrželka, provensálské koření
Postup přípravy
1/ Česnek propasírovat. Přidat hořčici a provensálské koření, promíchat. Směsí potřít porce pangase po obou stranách a nechat je alespoň půl hodiny odležet v lednici.
2/ Troubu…
Sedlčanský pstruh
Potřebné ingredience
20 min, pro 4 osoby 4 pstruzi 1 vejce 100 g hladké mouky 150 g drcených vlašských ořechů 1 dl suchého bílého vína 1 Sedlčanský Hermelín sůl, bílý pepř, olej
Postup přípravy
Pstruhy vcelku obalíme v hladké mouce, namočíme v těstíčku, pečeme zprudka na oleji po obou stranách a zvolna dopékáme. Těstíčko se připraví z vejce, bílého vína, soli, bílého…
MOŘSKÉ RIZOTO
Potřebné ingredience
rýže (dle počtu strávníků), pangasius, mražené dary moře směs, mražený hrášek, vegeta bez glutamanu ( já jinou nepoužívám), kurkuma, cibule, olej, máslo
Postup přípravy
Velice jednoduchá a rychlá mňamka.
Uvaříme rýži. Mezitím si na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nakrájeného pangasia, a dary moře a chvilku…