Rybí filé v těstíčku
Potřebné ingredience
Rybí filety, 2 lžíce hořčice, 150ml mléka, 2 vejce, 100g hladké mouky, sůl, pepř a olej.
Postup přípravy
Rozmrzlé filé osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí a necháme v chladnu asi hodinu odležet. Z rozšlehaných vajec, mléka, mouky a soli připravíme řidší těstíčko (já…
Pangasius (nebo treska) s houbovou čepicí, příloha…
Potřebné ingredience
Pangasius nebo treska (pangasia dneska už nejíme...), plátkový sýr, 2 cibule, česnek, mletý kmín, sůl, pepř, olej, rýže, houby (i mražené), koření na ryby
Postup přípravy
Klasicky uděláme základ na smaženici - na oleji zpěníme 1 cibuli, nasypeme nakrájené houby, podlijeme vodou a chvíli podusíme tak, aby zůstala jen hutnější houbová hmota.…
Zapečený losos s Hermelínem
Potřebné ingredience
4 ks filet z lososa, 2 ks červené papriky, 1 citrón, 4 lžíce másla, 1/2 sáčku oregána, 1 ks sýr Hermelín (může být Hermelín figura), 5 lžic vody, sůl, pepř
Postup přípravy
Lososa ocitronujeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Poklademe na kostičky nakrájeným Hermelínem a paprikou (tu já nedala- nemám jí ráda tepelně upravenou). To celé…
Výborný rybí salát
Potřebné ingredience
1kg vyčištěných ryb (plotice, cejni...), 8-10 tablet sacharidů, 2l vody, 4dcl octa, sáček pikanta nebo nako cibule, mrkev, kys. okurek, majonéza, bílý jogurt
Postup přípravy
Do vroucího nálevu dáme ryby a 4-6min povaříme, v nálevu necháme 4 dny uležet. Ryby obereme na kousky, menší kosti by se měli rozpadnout, větší vyndáme, přidáme 2 nadrobno…
Zapečené filé na česneku a slanině
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby asi 70dkg filé/pokud možno bez kosti,4 str.česneku,5 dkg slaniny,sůl,dr.kmín5 dkg másla,zel.petrželka
Postup přípravy
Polorozmražené filé potřeme česnekem utřeným se solí,dáme do připraveného pekáčku v kterém jsme si rozpustily slaninu,okmínujeme,poklademe máslem a pečeme v troubě za mírného…
Rybí karbenátky se šťouchanýma bramborama
Potřebné ingredience
2kousky pangania rozmačkat,rozmixovat,2vejce,2lžíce strouhanky,cibule-nastrouhat,česnek,tv.sýr nastrouhat,pepř,sůl,1brambora natrouhat-vše smíchat,tvoříme placičky,obalujeme ve strouhance,smažíme po obou stranách do zlatova.
Postup přípravy
2kousky pangania rozmačkat,rozmixovat,2vejce,2lžíce strouhanky,cibule-nastrouhat,česnek,tv.sýr nastrouhat,pepř,sůl,1brambora natrouhat-vše smíchat,tvoříme placičky,obalujeme ve…
zapečený pangas
Potřebné ingredience
PANGASOVÉ FILETY,SUL,PEPŘ,CIBULI,ZELENINA V NALEVU MORAVANKA,SMETANA,GRILOVACÍ KOŘENÍ,HERMELÍN,KMÍN,PÁR CHERY RAJČÁTEK KROKETY
Postup přípravy
CIBULI NAKRÁJÍME NA NUDLIČKY OPEČEME NA MÁSLE,VLOŽÍME DO ZAPEKACÍ MÍSY
NA TO POLOŽÍME OKOŘENĚNOU RYBIČKU,A POSYPEME PROCEZENOU ZELENINKOU BEZ OKURKY
A PŘIDÁME TROŠKU…
Zeleninové filé
Potřebné ingredience
1 balíček filé (Pangas), 4 zelené papriki, 5 rajčat, 15 - 20 dkg tvrdého strouhaného sýra, 10 dkg hery nebo másla, 3 PL kečupu, hlad. mouka, sůl, grilovací koření, sušenný čestnek.
Postup přípravy
Filé, 10 - 12 plátků osolíme česnekovou solí, posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. V zapékací mísce rozpustíme máslo, zprudka opečeme filé z obou stran. Na…
Candát
Potřebné ingredience
250g másla ( né margarín ), rybí koření ( kupované ), citrón
Postup přípravy
Candáta vložíme omytého a očištěného do pekáče na hřbetu trochu naříznem posypeme kořením a poklademe celé plátky másla na hřbet před konce pokapeme citrónem. Většino peču tak 2 …
MAKRELY NA ROŠTU
Potřebné ingredience
MAKRELY,SŮL,GRIL.KOŘENÍ,PIVO,OLEJ,PAPRIKA,GRILOVACÍ MŘÍŽKY NA RYBY:-)),DŘEVĚNÉ UHLÍ,KOŘENÍ JE PODLE CHUTI NEÍŠU MNOŽSTVÍ-ZÁLEŽÍ JAK KDO MÁTE RÁDI.....
Postup přípravy
MAKRELY ROZMRAZÍME, POTŘEME SOLÍ A GRILOVACÍM KOŘENÍM A NECHÁME MINIMÁLNĚ 3 HOD.ULEŽET V CHLADNU.U NÁS NECHÁVÁME DO DRUHÉHO DNE.SMĚS NA POTÍRÁNÍ -JE Z PIVA,PAPARIKY,OLEJE,SOLI…