Kapr nadívaný husími játry a lanýži
Potřebné ingredience
1 kapr, 2 lanýže, 400 g husích jater, 150 g slaniny, 100 g másla, sůl, bílý mletý pepř, 1 sklenička jemného koňaku, bešamelová omáčka
Postup přípravy
Kapra očistíme od šupin s zbavíme ploutví, hlavy a ocasu, stáhneme kůži a vykucháme. Kapra dobře prošpikujeme nudličkami slaniny. Lanýže nakrájíme na proužky a kapra jimi…
Candát s lanýžovou omáčkou
Potřebné ingredience
20g černých lanýžů, 50 ml madeiry, 2 šalotky, 100 ml červeného vína, 450 ml omáčky Demi-glace (základní hnědá omáčka), 100 g másla, sůl, 800 g filetů candáta, pepř, 1 lžíce citronové šťávy, mouka na obalení, 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Lanýže očistíme a nasekáme na jemno. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku odstavíme. Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a povaříme v červeném víně. Přidáme omáčku…
Kapr s kořeněnou omáčkou
Potřebné ingredience
5 porcí kapra, 1 lžíce škrobu rozmíchaná ve vodě, olej na smažení, sůl, 2 lžíce vína směs koření: 1 lžička soli, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička zázvoru. Na omáčku: 200 g plodnic Shii-take bez třeňů, 1 jemně nasekaná šalotka, 2 bambusové výhonky nebo 1 mrkev nakrájená na dlouhé nudličky, od červené, zelené a žluté papriky po polovině, 2 lžíce sójové omáčky, 25 ml drůbežího vývaru.
Postup přípravy
Porce kapra nařízneme z obou stran 3 cm a uvnitř i na povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Potom vetřeme směsí koření a necháme 20 min. odležet. Omáčku smícháme se zeleninou,…