SMAŽENÉ KOSTKY FILLE
Potřebné ingredience
500g fille, olej na smažení.
Těstíčko: 2 vejce hl. mouka, 7 stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky soli.
Postup přípravy
Fillé nakrájíme na větší kostky a obalíme v hustším těstíčku, které jsme dochutili kořením a česnekem(lisovaným). Potom osmažíme v oleji.
Příloha: hranolky, brambory a…
KAPR NA SLANINĚ
Potřebné ingredience
4 porce kapra, ang. slanina, 1 ciule, 4 vejce, pálivá mletá paprika,sůl pepř.
Postup přípravy
Porce z kapra - poud mají kuži, tak ji nařežeme povrchně na proužky, pokud je kapr bez kůže, tak rovnou okořeníme(sůl, pepř, paprika)
Na pánvi si orestujeme cibulku na kostičky…
Vánoční kapr - jinak
Potřebné ingredience
8-12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, 1/2 kg rajčat, 2 větší cibule, 1 citron, hladká mouka(na obalení), 1/2 sáčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček névého koření, špetka tymiánu, 8 stroužků česneku, sůl a olej.
Postup přípravy
Osolené porce kapra obalíme v mouce s paprikou a smažíme na rozpálené oleji( na kůrčičku).
Vyndáme a dáme do pekáčku. Do oleje v pánvi, ve které jsem smažili kapra přidáme…
Filé po sečuánsku
Potřebné ingredience
Marináda: 1 menší pórek , 1 cibule , sklenka bílého dezertního vína, 1 lžička ostré francouzské hořčice, 1 lžička sojové omáčky , špetka zázvoru , citr. šťáva, špetka cukru a špetka glutasolu.
Postup přípravy
Filé nakrájíme na kostky 2x2 cm, zalijem marinádou a necháme 2 hodiny odležet. Potom okapané kostky zprudka opečeme na oleji a necháme znova okapat. Zbylou marinádu zahustíme…