Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený
Potřebné ingredience
ryba, smetana, cherry rajčata, bílá cibule, citrón, černé olivy, sůl, příp. bylinky a sýr
Postup přípravy
rybu zapékám se smetanou a rajčaty - bílá cibule na proužky, černé olivy - opláchnout a okapat, cherry rajčátka omýt a na půlky, v pekáčku (skleněném) na troše oleje osmahnu rybu…
Pangasius / pangas - výborná bílá rybička s minimem…
Potřebné ingredience
pangas, máslo, bylinky, citrón, bílé víno, meduňka, sůl, petržel, kapari, cherry rajčata, bílá cibule atd., vždy dle receptu a nejlépe podle chuti :-))
Postup přípravy
Vynikající ryba, nejlepší je z makra čerstvá.
jen na másle s čerstvými bylinkami. nejprve zakápnu citrónem, pak posypu petrželkou a přidám kousek česneku a lehounce…
VESELÝ LOSOS s KLADÍVKEM nebo mořský pstruh v solné…
Potřebné ingredience
1kg soli, 1 bílek, 1 dcl vody (nebo též dvakrát - podle velikosti ryby/ryb), vykuchaná ryba v kůži (dávám třeba tři tak akorát velké do pekáčku oválu (30cm délka ryby cca), čerstvé bylinky, nejlépe rozmarýn a šalvěj, kdyžtak kousek česneku a kapka citrónu, podle počtu dětí kladívka :-))
Postup přípravy
pekáček dobře vyložím pečícím papírem (vcelku) - ochrana před přilepením krusty k pekáči, lze velmi obtížně dostat dolů. pak v misce rozmíchám bílek s vodou a celou solí a díl…