Pangasius ála francouzské brambory
Potřebné ingredience
pangasius, koř. na ryby, brambory, květák, menší cibule, špenát /já jsem použila mražený slisovaný v těch ruličkách v pytlíku, myslím, že ho mají v Tescu/, konzerva hub, sůl, bílý ml. pepř, olej, 1dcl mléka, 1 vejce, zakysaná smetana
Postup přípravy
Brambory si předvaříme do poloměkka. Vychladlé brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč trochu vymažeme tukem nebo olejem. Květák nasekáme na drobné kousky. Na pánvi s…
Pangasius s přelivem a kuskusem - inspirace z…
Potřebné ingredience
Insirovala jsem se z restaurace: pangasius dle stravníků, sůl, citr. šťáva, koření na ryby, olivový olej « přeliv: bešamel - asi 100g másla /NE různé tuky a oleje/, hladká mouka, mléko dle potřeby, špetka muškátového ořechu, 1 zarovnaná čajová lžička vegety, asi 1/2 lžičky citr.kůry, štáva z citronu, špetka kari koření, dle chuti cukr « kuskus, mrkev, hrášek, olivový olej
Postup přípravy
Rybu osušíte, osolíte a pokapete citr. šťávou. Pak posypete kořením na ryby. Na teplou pánev /nejlíp nepřilnavý povrch/ dejte pár kapek olivového oleje. Na oleji osmažte rybu.…
Pangasius v sýrovém těstíčku paní Zdenky ze Vsetína
Potřebné ingredience
300g pangasiuse, trocha soli, 150g aidamu, 2 vejce, 100ml mléka, 150g hl. mouky, 100g solamylu, špetka bazalky, můžete přidat pár lžic citr. šťávy a špetku koření na ryby, olej na smažení, brambory, zeleninový salát
Postup přípravy
Porce pangasiuse osušíme a osolíme. Eidam nastrouháme. Z vajec, mléka, mouky, solamylu, sýra a bazalky /citr. šťávy, koření na ryby/ vytvoříme těstíčko, ve kterém rybu obalíme.…
Pangasius v listovém těstě
Potřebné ingredience
půlka listového těsta*500g pangasiuse*8 plátků moravského uzeného nebo anglická slanina*koření na ryby*sůl*mražený listový špenát*1 cibule*3-4 stročky česneku*trochu oleje*brambory*trochu másla
Postup přípravy
Rybu necháme rozmrazit. Pak ji vysušíme a překrojíme na 4 dílky. Těsto rozválíme a rozdelíme na 4 díly, tak aby se dala ryba zabalit. Na těsto položíme plátek uzeného, pak…