FILÉ ZAPEČENÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ
Potřebné ingredience
RECEPT OD: Labužník Vlastinka02 *******************************************************************************************5 porcí 5 kostek filé, citrónová šťáva, sůl, pepř, grilovací koření, 150 g tvrdého sýra, mletá sladká paprika, zelená sekaná nať (pažitka, petrželka, pórek), 500 ml zakysané smetany, několik kapek worchesterové omáčky, 2 lžíce kečupu (nemusí být), olej na pánev
Postup přípravy
Plátky filé zakapeme citrónem, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a mletou paprikou a opečeme na tuku z obou stran.
Sýr nastrouháme a smícháme ho se zakysanou…
PANGAS S TĚSTOVINAMI
Potřebné ingredience
TĚSTOVINY,PANGAS,OLEJ,MRAŽENÁ ZELENINA,ČESNEK,SŮL,PAPRIKA,KARI.
Postup přípravy
UVAŘÍME TĚSTOVINY A ZELEINU DO MĚKKA.NA PÁNVIČCE OSMAŽÍME NA KOSTIČKY NAKRÁJENOU RYBU,OSOLÍME.PŘIDÁME KARI,PAPRIKU A ČESNEK.DÁLE PŘIDÁME NA PÁNEV ZELENINU A VŠE KRÁTCE POVAŘÍME.JE…
Kapr na víně
Potřebné ingredience
Kapr,česnek,sůl,máslo,víno(já použila rulandské šedé,tchyně měla doma červené,jaké nevím)
Postup přípravy
Kapra omyjeme a osušíme,neporcujeme. Celého posolíme a potřeme česnekem,jak z venku,tak uvnitř.Česnekem nešetříme.Dovnitř kapra vložíme silnější plátek másla a položíme ho na…
Slávky
Potřebné ingredience
1,6kg (cca) slávek, 8 stroužků českého česneku, 1,5dcl olivového oleje (extra virgin), 1-2 červené feferonky, šťávu ze 2 citronů, špetka soli, petrželová nať.
Postup přípravy
Nejprve očistíme slávky, oškrábem na povrchu veškeré nečistoty,(to vám bude trvat nejdéle) otevřené slávky vyhodíme.
Do velkého hrnce nalijeme olej a drobně nasekaný česnek na…
Pangas zapečený s kysanou smetanou.
Potřebné ingredience
Pangas,ochucená kysaná smetana,kari koření.sýr eidam30%.
Postup přípravy
Dostala jsem ochucenou kys.smetanu s bylinkami a česnekem a nejdřív uvažovala co s ní.Pak jsem to riskla a zapekla s ní pangase.Rybu jsem trochu osolila.posypala kari kořením a…
Losos v těstíčku
Potřebné ingredience
Filátko z lososa, listové těsto, pórek, cibule, červená paprika, provensálské koření, kmín olivový olej, sůl
Postup přípravy
Nakrájíme zeleninu na malé kousky a podusíme na cibulce. Na listové těsto rozložíme podušenou zeleninu a na ni filé z lososa, posypeme provensálským kořením a kmínem, lososa i…
Zapečené filé na česneku se sýrem
Potřebné ingredience
rybí filé (v mém případě bez kosti , naporcované), citronová š´táva, česnek, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, olivový olej
Postup přípravy
Filé potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou.
Dáme péct na 10-15 minut.
Mezitím nastrouháme sýr, smícháme s vajíčky a navršíme na filé a pečeme…
SUPER Pangasius v těstíčku
Potřebné ingredience
750g pangasius,1/2 citronu,50 ml bílého vína,2 vejce,60g hladké mouky,sůl,olej
Postup přípravy
Filety pokapeme citronem a osolíme.Z vína vajec a mouk uděláme těstíčko,přidáme kapku oleje a ještě trochu osolíme.Pangas v těstíčku namáčíme a smažíme.Vhodná příloha brambor nebo…
***Štika v aspiku***
Potřebné ingredience
vykuchaná štika (nebo kapr, amur...), 2 - 3 vařená vejce, 2 -3 vařené mrkve, kyselé okurky, čerstvá zelená petrželka (nemusí být, ale aspik je barevnější :-)) příp. moravanka (nebo kunovjanka apod.), sůl, citron, 2 balíčky čiré želatiny na aspik, na nálev: 1/2 l octa, 3/4 l vody, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, asi 1 lžíci soli ...na doplnění :-) : 4. 6. 2011 ....aspik jsem nedávno dělala z kapra, je lépe přidat ochucenou zeleninu - moravanka apod. a rybu uvařit ve sladkokyselém nálevu (přidat ještě asi lžíci cukru, pro zvýraznění chuti např.lžičku grilovacího koření nebo koření na ryby) a nechat v lednici uležet 1 - 2 dny.
Postup přípravy
Štiku vložíme do hrnce s nálevem a povaříme asi 10 minut, necháme zchladnout a v lednici odležet nejlépe do druhého dne. Pak vyndáme štiku, kosti obereme (měly by být zčásti…
++Treska nebo pangas po řecku+++
Potřebné ingredience
asi 800-1000 g filé,200 g pórku,400 g rajčat,pepř,sůl,petržel,100 g másla,tymián,bazalka,150 g strouhaného sýra-já dávám půl napůl nivu a eidam
Postup přípravy
Filé necháme rozmrazit,pórek nakrájíme na kolečka,rajčata na plátky.Pekáček vymažeme máslem,do něj naskládáme filé vedle sebe,osolíme,opepříme okořeníme tymiánem a petrželí…