pangasius na smotane a zemiakoch
Potřebné ingredience
pangasius,zemiaky,smotana,cesnak,cierne korenie,grilovacie korenie,sol
Postup přípravy
zemiaky osupeme a nakrajame na vadsie kocky,dame ich na pekac na ne dame pangasiusa ktoreho okorenime ciernym aj grilovacim korenim,posolime,nahadzeme na neho pokrajany cesnak a…
Pečený losos se smetanovým špenátem
Potřebné ingredience
LOSOS,225G MRAŽENÝ LISTOVÝ ŠPENÁT,MENŠÍ CIBULI,220ML SMETANY,2STROUŽKY ČESNEKU,SŮL,PEPŘ,CITRONOVÁ ŠŤÁVA
Postup přípravy
Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mražené špenátové listy necháme povolit a…
CO Z KAPREM PO VÁNOCÍCH +++
Potřebné ingredience
LÁK: 500 ml vody ,400 ml octa,asi 100 g cibule,7o g cukru,1 dkg soli,pepř celý 10 kuliček,bobkový list 4 ks....Zbylého naporcovaného a obaleného kapra já měla 60 dkg.VHODNÉ NA SILVESTRA
Postup přípravy
Obaleného a zchladlého kapra naskládáme do skleniček.Potom si uděláme lák.necháme vychladit lák a zalejeme kapra.Necháme uležet 2-5 dní.My máme kapra odkostěného už před smažením.
NALOŽENÝ KAPR V MLÉCE A ČESNEKU +++
Potřebné ingredience
Kapr, mléko, sůl, česnek
Postup přípravy
Kapra zabijeme vykucháme ,stáhnem z kůže a odkostime vyčistíme opláchneme necháme okapat potom naporcujeme podle toho jaké chceme mít velké kousky osolíme ,nalisujeme česnek a…
KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce
Potřebné ingredience
1 vykuchaný kapr, 1l mléka, 1 citrón, 2 dcl bílého kvalitního vína, 10dkg slaniny (bez masa), 2 lžíce másla nebo oleje, 4 větší cibule, palice česneku, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl.
Postup přípravy
Vykuchaného kapra naložím přes noc do mléka. Druhý den porce kapra opláchnu pod vodou, osuším, pocitrónuji a osolím. Pekáček vymažu máslem nebo olejem, hustě pokladu kolečkama…
Balíček z rybacích filiet
Potřebné ingredience
2 velké filety z rýb MARINÁDA: štava z 1 citrona,1 menšia cibula,2 stručiky cesnaku,ml.č.korenie,sol,čili omáčka,olivovy olej,asi 2 cm nastruhaneho zazvoru,med PLNKA:2 makke žemle,ošupane mandle,petržl.vnat,bylinky ,kôra z 1 citrona,kusok masla,sol,korenie.....krevety,citron na ozdobu
Pangas podle miláčka
Potřebné ingredience
pangasia, sůl, pepř, kmín drcený, kurkuma, smetana, sýr na zapékání, máslo, brambory vařené
Domácí Pečenáče
Potřebné ingredience
Kapr - filety sůl pepř sladká červená paprika olej Nálev : 2 a 1/4 l vody 1 l octa celý pepř dle chuti několik bobkových lístků hořčičné semínko cibuli na kolečka kyselé okurky na kolečka mrkev na kolečka červená paprika na proužky
Postup přípravy
Ryby vyfiletujeme, každou filetu nakrájíme na 5 - 6 kousků.
Osolíme je, opepříme a obalíme v HLM smíchanou s červenou sladkou paprikou.
Smažíme do křupava ve vyšší…
Losos se šťouchanými bramborami a zeleninou
Potřebné ingredience
Losos filet, brambory, slanina, cibule, mražená zelenina, citron, sůl, pepř,koření na ryby
Postup přípravy
Losos filet můžeme použít jak s kůží nebo i bez kůže. Používám raději s kůží. Osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Přidáme koření na ryby a necháme na chvíli uležet.
Mezitím…
Rybí polévka od maminky
Potřebné ingredience
Fotografii dodám o Vánocích ..... U nás se vždy vařilo 6 litrů polévky,jak byla dobrá! veliký kastról,3 rybí hlavy,rybí vnitřnosti,mlíčí,jikry,mrkev,celer,petržel,česnek 3 stroužky,muškátový oříšek,muškátový květ,zázvor,sůl,jíška světlá,pórek,hrášek z konzervy,(vajíčko)
Postup přípravy
Uvařit hlavy bez očí a skřelí s celým česnekem.Až se začnou vařit,tak sebrat šum a uvařit do měkka.Obrat maso z hlavy.Nastrouhat celer,petržel,mrkev.Osmažíme dozlatova na másle…