Makrela na kari (4 porce)
Potřebné ingredience
8 filetů z makrely, sůl, 1 citron, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kari, 100 g uzeného sýra, bylinky na ozdobení
Postup přípravy
1. Filety z makrely očistěte, opláchněte a osušte. Osolte je, pokapejte citronovou šťávou i olejem a zlehka posypejte kari kořením.
2. Ryby přendejte na plech vyložený pečícím…
* * * KAPR PO NOVOHRADSKU * * *
Potřebné ingredience
• 600 g kapra • 3 stroužky česneku • 3 lžičky sladké papriky • 1 lžička pálivé papriky • 40 g polohrubé mouky • 80 g oleje • sůl
Postup přípravy
Kapra nakrájíme na podkovy asi 2 cm široké, které potřeme po všech stranách česnekem utřeným se solí. Potom je obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s paprikou a pečeme v…
++ZAPEČENÁ RYBA (PANGASIUS) s BRAMBORY,RAJČATY A…
Potřebné ingredience
Na 2 pekáče : 1kg ryby(Pangasius bez kostí-pro děti) brambory sirové oškrábané(dle velikosti pekáče) 2 cibule trochu oleje do pekáče, 500g šunky vařené ,rajčata (pokrájená na kolečka do pekáče) sůl trochu koření na ryby ,sýr ( strouhaný na velké slzy) ,200g 31% smetany nebo můžete i méně tučnou(1/2 zalít 1 pekáč)
Postup přípravy
rybu důkladně omyjeme a osušíme v čisté utěrce přebytečnou vodu...mezitím si nakrájíme cibuli na půlměsíčky a dáme do pekáče spolu s trochou oleje jen malounko, aby to nebylo moc…
Pangasius na kari
Potřebné ingredience
250 g filet z pangasia,50g mraženého hrášku,50g cibule,1 lžíce oleje,špetka soli,1 bílek,50ml červeného vína,1 lžička bramb.škrobu,1 lžička karí
Postup přípravy
Rybí filé oplachneme,osušíme a příčně nakrájíme.Smícháme bílek,škob,osolíme a promícháme s rybím masem.Na panvi rozehřejeme olej a mso prudce opečeme do zlatova.Opečené maso…
Listový závin s lososem a listovým špenátem
Potřebné ingredience
Listové těsto, losos / já použila lisované kostky lososa, kde nejsou kosti nebo jinou rybu, ale bez kostí, např. pangase /, listový špenát, cibule, česnek, sůl, grilovací koření, citrón, koření na rybu, kopr, petrželka, vejce
Postup přípravy
Vyválíme listové těsto a uprośtřed naplníme krátce podušeným špenátem na cibuli a česneku. Na špenát poklademe rybu, kterou pokapeme citrónem, osolíme a okořeníme, posypeme snítky…
Zapékaný tuňák
Potřebné ingredience
brambory (polouvařené), tuňák z plechovky (2 plechovky alespoň - dle množství brambor), cobule, rajčatová směs kupovaná (doporučuji boloňskou), oregano, mléko, máslo, mouka, strouhanka
Postup přípravy
Nejprve si na cibulce osmahneme okapaného tuňáka z konzervy. Přidáme rajčatovou směs a necháme prohřát. Připravíme si bešamel - v kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme trochou…
Losos v těstíčku
Potřebné ingredience
Losos (tuňák nebo jakákoliv jiná ryba), hl. mouka, koření jaké kdo chce, olej, citron
Placičky s krabím masem
Potřebné ingredience
*5 vajec,4 nakrájené jarní cibulky,500g krabích tyčinek,sůl,pepř a olej... *2 lžičky kukuřičné mouky (škrobové moučky),1 lžíce cukru,3 lžíce sojové omáčky,250ml kuřecího vývaru (kostka).
Postup přípravy
Do misky dáme vejce,nakrájenou jarní cibulku,nadrobno nakrájené krabí tyčky osolíme a opepříme.Pořádně promíchame a na rozpalenou pánev vkládáme po lžicích směs z které uděláme…
Voňavá pečená makrela na cibuli, slanině a sušených…
Potřebné ingredience
Makrela, cibule nakrájená na plátky, česnek nakrájený na plátky, uzený špek na plátky, sůl, bílý pepř, citrón, balzamiko ocet, rajčata, chilli lupínky, směs koření dle vaší chuti, mletý zázvor, sušená rajčata v oleji, olej nebo máslo, horká voda na podlití, popř. bílé víno.
Postup přípravy
Rozmrazenou makrelu omyjema a osušíme. Smícháme olej se směsí koření, rybu uvnitř i z venku tímto potřeme a polijeme citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce do druhého dne.…
Pangas se zeleninou a čínské nudle
Potřebné ingredience
Pangas (počet dle osob), mražená zelenina, čínské nudle. Grilovací koření, sůl, hladká mouka, olej, máslo.
Postup přípravy
Pangase umýt, osušit. Nakrájíme na kostičky, které posypeme troškou soli (nemusí být) a grilovacím kořením. Obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji lehce opečeme.
Do…