Okoun na italský způsob
Potřebné ingredience
750 g nových brambor, omytých 6 asi 200g plátků z mořského okouna i s kůží 250 g malých, rajčátek hrst černých oliv 4–5 lžic suchého bílého vína sůl a pepř bazalku na ozdobení máslo či rostlinný olej na vymaštění formy
Postup přípravy
- NENECHME SE OVLIVNIT ASOCIACEMI A NEZANEVŘETE NA OKOUNA... NA ROZDÍL OD SVÉHO JMENOVCE TENHLE NENÍ ANI SLIZKÝ, ANI NECHUTNÝ!!!
Troubu předehřejte na 190,…
konečně chutný pangasius
Potřebné ingredience
filety pangasia eidam špek koření na ryby-sůl-pepř citron olivový olej
Postup přípravy
Ryby nechám rozmrazit,opláchnu,lehce osuším a pokapu z obou stran citronem. Osolím, opepřím a posypu kořením na ryby.Filety nakrájím na půlky a vložím na pekáček. Lehce je poleju…
Pangas na česneku a slanině
Potřebné ingredience
750g pangase,sůl,4 str.česneku,50g slaniny,drcený kmín,50g másla,5 cl vody,sekaná zelená petrželka,citron
Postup přípravy
Rybu-částečně rozmrazím,potřu česnekem utřeným se solí.Na pekáčku si rozpustím slaninu nakrájenou na malinké kostičky,na to položím rybu,okmínuju,poliju rozpuštěným máslem a peču…
sushi moje nemoc!
Potřebné ingredience
ingredience nakupuji ve šparu.na 4 takove talíře budete potřebovat 500g sushi ryže ,ryžovi ocet,nori řasa v baleni je 5ks,losos,okurka,mrkev,suri,wasabi,sojovku.samozřejmě mužete naplnit čim vas napadne.
Postup přípravy
ryže se dobře proplachne dokud nepoteče čista voda,da se do hrnce na 500g ryže 720ml vody,vařime 10min pak odstavíme ohřeji 2 polevkove lžice ryžoveho octa do něj dam 1,5 lžice…
Rybí salát
Potřebné ingredience
Kapr ocet 2 kunjovanky 1 cibule 1 citron trochu cukru majolka bílý jogurt pepř ,sůl
Postup přípravy
Kapra povaříme v octové vodě / 1 litr octa na 1 litr vody./
Uvařenou rybu vykostíme,nakrájíme na kousky, přidáme kunjovanky,nakrájenou cibuli,citron,trochu cukru,sůl ,pepř a…
~ Jáhly s tuňákem ~
Potřebné ingredience
jáhly, plechovku tuňáka v oleji, 3 rajčata, cukr, sůl, ocet, pažitka nebo řeřicha na ozdobu
Postup přípravy
Tento recept je z těch rychlovek, co jsou hned hotové.
Jáhly spaříme vroucí vodou, potom vaříme doměkka. Přidáme plechovku tuňáka v oleji a tři nadrobno nakrájená rajčata.…
Makrela pečená na zelenině
Potřebné ingredience
makrela vcelku, sůl, olivový olej, česnek, cibule, pórek, citron, rajčata, nať petržele
Postup přípravy
Rozmraženou makrelu omyjeme a osušíme, vnitřek vyskládáme plátky česneku, snítky petržele a plátky oloupaného citronu. Rybu osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme na plech…
Italské rybí rizoto
Potřebné ingredience
400g rýže (já použila jasmínovou a také to bylo moc dobré, správně by se měla použít rýže na rizoto krátká kulatá. Já kupuji na rizoto Carnaroli. 3 filety 1L vývaru (zeleninový) 350 ml suchého bílého vína 1 cibule 3 stroužky česneku 100g másla Sýr parmezan (bohužel jsem už neměla doma tak jsem použila náš eidam, samozřejmě že parmezán to nenahradí) Olivový olej Sůl, pepř
Postup přípravy
Nejdříve si dáme vařit vývar. Já použila kostky z důvodu času:-) Přidáme do vývaru kousky file jakmile se vývar začne vařit. Vaříme minutu. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a…
Bylinkovy pangas s limetou
Potřebné ingredience
pangas, bylinky, maslo, limeta
Postup přípravy
Pangase dame rovnou z mrazaku na pekac, podlejeme troskou vody (podlivam citronovou vodou, co mam ve dzbanu na piti:) ), osolime, posypeme bylinkama (dneska jsem mela nasusenou…
Makrela na kari (4 porce)
Potřebné ingredience
8 filetů z makrely, sůl, 1 citron, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kari, 100 g uzeného sýra, bylinky na ozdobení
Postup přípravy
1. Filety z makrely očistěte, opláchněte a osušte. Osolte je, pokapejte citronovou šťávou i olejem a zlehka posypejte kari kořením.
2. Ryby přendejte na plech vyložený pečícím…