Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Kapr zapečený v sýrové omáčce

Kapr zapečený v sýrové omáčce

Potřebné ingredience

4 porce kapra, citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůl
Omáčka: 1/4 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra

Postup přípravy

Nakrájené žampiony podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce masa dle možností vykostíme, pokapeme citronem, osolíme, omoučíme, smažíme na oleji dozlatova. Vejce…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Potřebné ingredience

1 kg ryby, 120 g tuku, 150 g cibule, 20 g čerstvé červené papriky, sůl, 150 g čerstvé zelené papriky, 150 g rajčat, pepř, mletá paprika.

Postup přípravy

Z ryby nakrájíme na prst silné porce, osolíme. Na horkém tuku/oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme pepř, zamícháme a vložíme nakrájená rajčata a papriky,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí haše

Rybí haše

Potřebné ingredience

1kg ryb, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, 3 ½ dl mléka, 50g strouhanky.

Postup přípravy

Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr dušený podle babičky

Kapr dušený podle babičky

Potřebné ingredience

Kapr, 50 g uzené slaniny, 3 stroužky česneku, zázvor, 50 g oleje, 150 g cibule, 50 g oloupaných vlašských ořechů, 40 g vypeckovaných sušených švestek, 50 g čerstvých hub, 1 dl červeného vína, 1 bobkový list, mletý pepř, 1 hřebíček, 10 dkg strouhanky z chlebové kůrky

Postup přípravy

Porce kapra špikujem slaninou, potřeme česnekem smíchaným se zázvorem, osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ořechy, švestky, houby, víno, bobk.list, pepř,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí karbenátky

Rybí karbenátky

Potřebné ingredience

Na 1 kg rybího masa :
2 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička pepře, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 kávová lžička majoránky, špetka kari koření, 10 dkg strouhanky

Na obalování:
2 vejce, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg strouhanky

Postup přípravy

Ryby vykucháme a očistíme . Naporcované ryby vkládáme do vařící vody ( na 1l vody 1 polévková lžíce soli), uvedeme znovu do varu, pak je odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Potřebné ingredience

Cibule, papriky, klobása, slanina

Postup přípravy

Uvedené ingredience nakrájíme a promícháme. Pro barevný efekt je nejlepší použít papriku v různých barvách.
Lze použít na pstruhy v celku, nebo porce kapra, případně i jiné…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr dle Petra Voka

Kapr dle Petra Voka

Potřebné ingredience

plátky z kapra, máslo, špek, česnek, kmín, sůl

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo, lehounce osmahneme špek a česnek. Porce kapra naskládáme do pekáčku a bohatě pokropíme máslovou směsí. Osolíme a upečeme v troubě. Hotové sypeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí paprikáš

Rybí paprikáš

Potřebné ingredience

800 g rybího filé, 2 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sůl, citronová šťáva

Postup přípravy

Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně podlejeme a dusíme. Na tento…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na šlehačce

Kapr na šlehačce

Potřebné ingredience

1 kapr,
koření na ryby,
trošku sladké papriky,
trošku polohrubé mouky,
šlehačka

Postup přípravy

Očištěného kapra nakrájíme na podkovy, osolíme a můžeme přidat koření na ryby, obalíme v polohrubé mouce, do které jsme vmíchali trochu sladké papriky. Podkovy smažíme na olivovém…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na černo

Kapr na černo

Potřebné ingredience

4 porce kapra, 2 lžíce másla, 1/2 celeru, kousek mrkve a petržele, citron, 1 malá cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 2 bobkový list, sůl, lžička cukru, lžíce rybízové zavařeniny, 4 lžíce strouhaného perníku, hrst sušených švestek, lžíce hrozinek, 8 loupaných mandlí, 1/4 l černého piva, krev z kapra.

Postup přípravy

Na polovině másla zpěníme plátky kořenové zeleniny a cibuli, zalijeme pivem, přidáme krev, sůl, citrónovou kůru, koření a zavařeninu. Vaříme asi 1/2 hodiny. Zatím si uděláme z…

Zobrazit více...

Kategorie