ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ
Potřebné ingredience
600 g rybího filé, 0,5 l mléka, sůl, mletý černý pepř, olej, 400 g bílého hlávkového zelí, 2 červené a 2 žluté papriky, 50 g prorostlé uzené slaniny, 2 cibule, kmín, 0,25 l zeleninového vývaru, 150 g sýru gouda
Postup přípravy
Filé opláchneme a na několik hodin namočíme do mléka. Potom ho vyjmeme, opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Očištěné…
FILÉ NA ZAHRADNICKÝ ZPŮSOB
Potřebné ingredience
500g rybího filé, sůl, mletý bílý pepř, 500g anglické slaniny nakrájené na plátky, 50g másla Omáčka: 1 cibule, olej, 2 mrkve, 100 g celer, 0,3 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžička cukru, 0,2 l kyselé smetany, 1 lžička hořčice, 1 lžička hladké mouky, ocet
Postup přípravy
Filé umyjeme, nakrájíme, osolíme opepříme, vložíme do pekáče, obložíme plátky slaniny a másla, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Podáváme s těstovinami a přelité…