FILETY Z CANDÁTA
Potřebné ingredience
filety,máslo,citron,kmín,červená sladká paprika,grilovací koření,mouka,řeřicha,mořská sůl.
Postup přípravy
rybu nasolíme,potřeme vymačkaným citrónem,okořeníme a obalíme v mouce.na pánvi rozpustíme máslo,rybu opečeme a posypeme řeřichou.podáváme s brambor.kaší.
SMETANOVÝ zapečený KAPR...podle staňky :-)
Potřebné ingredience
přepůlený kapr,smetana,kmín,kudrnka,cibule,sladká paprika,sůl,citron,brambory,koření,máslo.
Postup přípravy
maso nasolíme,pokapeme citronem,okořeníme a dáme na plech.přidáme syrové na kolečka nakrájené brambory.vše zasypeme cibulí,paprikou,kmínem,dávám i kousky másla... a zalijeme…
PLODY MOŘE VE SMETANOVO-ČESNEKOVÉ OMÁČCE
Potřebné ingredience
balíček darů z moře,smetana,česnek,kudrnka,víno-bílé,cherry rajčata,šunka,máslo,
Postup přípravy
plody vaříme ve slané vodě asi 10 minut zároveň s rajčaty a kudrnkou.
poté scedíme,rozvařenou zeleninu vyhodíme.
na másle opražíme šunku na proužky,kudrnku,přidáme dary…
TIP NA VÁNOCE - LOSOS NALOŽENÝ V CITRUSOVÉ ŠŤÁVĚ :-)
Potřebné ingredience
1 mandarinka,1 pomeranč,1 citron,losos,sůl,pepř,hl.mouka.
Postup přípravy
maso naložíme na půl hodinky do šťávy,obalíme v hl.mouce a opečeme na pánvi.
PEČENÝ PANGASIUS s brokolicovou bramborovou kaší
Potřebné ingredience
ryba koupená vcelku,máslo,slanina,česnek,cibule,kmín,brokolice,brambory.
Postup přípravy
osolenou rybu opečeme zprudka na másle,vložíme do pekáčku,přidáme větší množství česneku a cibule,slaninu,pokmínujeme,přikryjeme a pečeme asi 30 minut.ke konci odkryjeme,aby měl…
PEČENÝ PLNĚNÝ PANGÁSEK :-)
Potřebné ingredience
pangasius vcelku s kůží,anglická slanina,cibule,zázvor,koření nahrin,máslo.
Postup přípravy
rybu nakořeníme nahrinem,naplníme na kostičky nakrájenou slaninou,posypeme cibulí,přidáme nastrouhaný zázvor a dáme péct s máslem.necháme přikryté,až 10 minut před koncem…
KREVETY V LISTOVÉM TĚSTĚ
Potřebné ingredience
tygří krevety,listové těsto,vejce,kečup a sypaný česnek od nahrinu.
Postup přípravy
ještě zmrazenou krevetu vložíme do listového těsta,potřeme rozšlehaným vejcem s kečupem a česnekem a upečeme v předem rozehřáté troubě na pečícím papíru.Super chuťovka pro…
PANGASIUS na rychlý způsob
Potřebné ingredience
pangas,hl.mouka,citron,sůl,pažitka,máslo,tvr.sýr.
Postup přípravy
maso osolíme,pokapeme citronem,obalíme v hl.mouce a na másle zprudka opečeme.obložíme plátkem tvr.sýra a posypeme pažitkou.podáváme s brambůrky.
SMAŽENÉ KREVETKY
Potřebné ingredience
krevety,vejce,strouhanka,česnek,sůl,citron.
Postup přípravy
lepší jsou ty větší,ne ty úplně malé,přikládám obal-tyhle máme vyzkoušené a jsou výborný.
do rozkvedlaného vajíčka přidáme sůl a stroužek česneku,obalíme v něm krevety,potom ve…
SMAŽENÝ LOSOS s PEČENÝMI BRAMBŮRKY
Potřebné ingredience
několik balíčků lososa,olej na smažení,brambory,česnek,sůl.
Postup přípravy
losos je rychlovka,takže jen usmažíme v pánvi.brambory nakrájíme na plátkya pečeme v troubě.ve finále posolíme a přidáme česnek.