lososa pečeného v troubě-podle Jitky-rychlovka
Potřebné ingredience
Na 2 porce: asi 300 gramů lososa 1 citron olivový olej mořská sůl čerstvé bylinky nebo směs sušených.............Tip: Z bylinek bude vhodná petrželka, rozmarýn, kopr či bazalka. Můžete přidat i trošku česneku.
Postup přípravy
2. Všechny ingredience v míse smícháme a vytvoříme z nich marinádu. Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Přidáme do misy k marinádě, kterou do ryby ručně vetřeme.
3.…
Makrely s libečkem na grilu-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Makrely (mražené nebo čerstvé),olej,mletý pepř,drcený kmín,česnek,nať libečku,citronová šťáva
Postup přípravy
Makrely rozmrazíme, omyjeme, vysušíme a nasolíme. Smícháme olej, jemně sekanou nať libečku, pepř, kmín, drcený česnek, citronovou šťávu, vše dle vlastního uvážení. Touto směsí…
Pstruh na másle-podle apetitu časopis
Potřebné ingredience
•4 malí nebo 2 větší pstruzi •sůl a kmín na dochucení •1–2 citrony •máslo, nejlépe přepuštěné, a trocha rostlinného oleje na smažení •několik lístků čerstvé bazalky Na placičky rösti: •4 velké moučnější brambory •2 žloutky •2 lžičky škrobu •sůl na dochucení
Postup přípravy
1. Pokud jste ulovili čerstvou rybu (byť jen v obchodě) a teď musíte kuchat, ostrým nožem pstruha rozřízněte v břišní partii a ‚jedním vrzem‘ odstraňte vnitřnosti. Jestli jste…
Bylinková treska na másle a bylinkách-podle Miki
Potřebné ingredience
filet z tresky nakrájené na menší kousky máslo - plátek , nešetříme, dodá tu chuť 1 stroužek rozetřeného česneku lžíce oleje bylinky - hlavně petrželka, bazalka, nebo tymián citronová šťáva špetka červené papriky kmín sůl bílý pepř
Postup přípravy
Rybku osolíme a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citronem a česnekem. Rybičku potřeme a necháme chvíli odpočinout. Olej rozehřejeme a plátky masa opékáme z obou stran…
Kapr na zelenině -děkuji Pepíčkovi
Potřebné ingredience
Ingredience •8 větších nebo 12 menších porcí kapra •1/2 pytlíčku sladké papriky •2 větší cibule •3 zelené papriky •1 citron na kolečka •1/2 kg rajčat •8 stroužků česneku •4 bobkové listy •6 kuliček nového koření •tymián •sůl,brambory
Postup přípravy
Postup
Kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, smícháme s paprikou a opečeme na pánvi na oleji. Po opečení vyjmeme. Na stejném oleji se podusí nakrájená cibule, papriky a citron…
Losos na rajčatech a žapionech
Potřebné ingredience
Použité suroviny receptu Losos na rajčatech : 4 filety z lososa | 3 cibule | 3 - 4 rajčata / 5 žampionu| 6 stroužků česneku | sušená bazalka | sůl | citrón
Postup přípravy
Postup přípravy receptu Losos na rajčatech :
Plátky lososa pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a posypeme bazalkou. Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno dáme vrstvu cibule…
Pangasius se žampiony a rajčaty na víně s bramborem…
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 filety pangasiuse 1 větší plechovka sterilovaných žampionů 200 g rajčat 2 cibule 2-4 stroužky česneku (jak kdo má rád) 2 dcl červeného vína 1 lžička kurkumy, kmín celý, koření na ryby, sůl, provensálské koření
Postup přípravy
Postup:
Nejdříve si spaříme a oloupeme rajčata, poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek také nakrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací mísy, přidáme k tomu…
Pangasius s majolkou(tatarkou) -DĚKUJI Bibinka …
Potřebné ingredience
Pangas, nebo Aljašská treska, brambory, 50 ml smetany, 3 vejce, 20dkg tvrdého, nebo plátkového sýra, majolka, nebo tatarka, koření na ryby, kmín, sůl.
Postup přípravy
Postup:
Do pekáčku nalít trošku oleje a promastíme ho, na dno dáme oloupané na kousky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme kmínem ale 1/2 množství, co máme připravené.…
Zapečený pangasius s paprikou a rajčaty-dekuji mooc…
Potřebné ingredience
Ingredience: 500g pangasia, 2 papriky, 2 rajčata, 80g sýra cihly vcelku, 50g másla, 2 lžíce kečupu, hladká mouka, sůl, česnek, grilovací koření,
Postup přípravy
Příprava:
Pangasia rozdělíme na porce, které počesnekujeme , posolíme, jemně posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. V hlubší misce z varného skla rozpustíme…
Zapečený pangasius s paprikou a rajčaty-DĚKUJI VERČE Z…
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g pangasia, 2 papriky, 2 rajčata, 80 g sýra cihly, 50 g másla, 2 lžíce kečupu, hladká mouka, grilovací koření, sůl, česnek
Postup přípravy
Pangasia rozdělíme na porce, které počesnekujeme, posolíme, jemně posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a pangasia prudce…