Zapečené rybí filé
Potřebné ingredience
550 g rybího filé ( kupuji aljaš.tresku bez kostí), 100 g strouhaného sýra,1 zakysaná smetana,1 lžíce plnotuč. hořčice,citronová šťáva,sůl,máslo
Postup přípravy
Plátky filé ,osolíme a pokapeme citronovou šťávou.Dáme do zapékací misky vymazané máslem,potřeme hořčicí a zalijeme smetanou.Povrch posypeme sýrem a upečeme v troubě dozlatova…
Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách
Potřebné ingredience
60 dkg rybího filé,1 konzerva loupaných rajčat,2 cibule,1 pórek, asi 4 stroužky česneku, zelená petrželka,sůl,pepř,2 lžíce oleje, asi 60 dkg brambor
Postup přípravy
Oškrábané brambory si v celku uvaříme do měkka. Cibuli nastrouháme nahrubo a na oleji osmahneme, přidáme plátky česneku-lehce orestujeme a nalijeme konzervovaná rajčata, osolíme a…
Rybí filé zapečené s rajčaty a Nivou
Potřebné ingredience
4 kostky rybího filé ( treska apod. nejlépe bez kostí),3 rajčata,česnek podle chuti,špetku oregána,pepř,sůl,citonovou šťávu a 10 dkg Nivy,olivový olej
Postup přípravy
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olivovým olejem, poklademe kostky zmraženého ( pouze trochu povoleného) filé,které jemně osolíme a pokapeme citronovou šťávou,( solíme jen…
Rybí filé s lilky,paprikami a rajčátky
Potřebné ingredience
4 filety z tresky, 1 větší lilek,4 rajčata, 1 červená a 1 zelná paprika,1 cibule,olivový olej,zeleninový vývar,1 bobkový list,lžička fenyklových semen,1/2 lžičky tymiánu,koření na ryby,mouka na obalalení ryb
Postup přípravy
Cibuli nahrubo nakrájíme.Papriky nakrájíme na nudličky.Rajčata a lilek na kostičky. Na olivovém oleji ve větší pánvi zpěníme cibuli,přidáme zeleninu a chvíli opékáme -tak 3 až 5…
Rybí filé s bylinkami
Potřebné ingredience
1/2 plátků filé ( bez kosti),2 cibule,2 lžíce másla, stroužek česneku,1/2 lžičky sušeného estragonu, špetku tymiánu, sůl, pepř, 5 lžic cornflakes na posypání, tuk na vymazání pánve.
Postup přípravy
Do tukem vymazané větší pánve dáme osolené a opepřené kousky ryby(předem částečně rozmražené).Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek ,vmícháme …
Valenciánská zapečená treska(pangas)
Potřebné ingredience
1 kg zmrazené tresky(pangase-bez kostí),30 dkg rýže,3 lžíce másla,2 velké cibule,malý rajčatový protlak,3dl rybího vývaru(nebo hovězí z kostky),olej,sůl,3 vejce uvařená natvrdo,koření na ryby.
Postup přípravy
Nejdříve si podusíme rýži-propranou rýži dáme na trochu oleje -orestujeme zalijeme vývarem,osolíme a udusíme do měkka.Do zapékací mísy vymazané máslem vložíme rozmrazené,osolené…
Rybí karbanátky s cibulí
Potřebné ingredience
700g tresky-bez kostí,1 lžíce kukuřičného škrobu,3 lžičky hladké mouky,100 ml mléka,sůl ,3lžíce nasekané pažitky,trochu pepře,2 velké cibule,máslo olej
Postup přípravy
Rybu najemno nasekáme, dáme do mísy,přidáme sůl,pepř,pažitku,mléko,škrob a hl.mouku-důkladně promícháme-jeli těstíčko řidší zahustíme troškou strouhanky.Na rozehřátem oleji…
Rybí filé s česnekem a pórkem
Potřebné ingredience
80 dkg filé z aljašské tresky(nebo jiné ryby),4 pórky,3 str.česneku,5 lžic oleje,lžíce másla a hladké mouky,sůl,petrželová nať
Postup přípravy
Rybu osolíme,poprášíme moukou a prudce opečeme na oleji.Pórek pokrájíme na kolečka,přidáme k rybě ,zrovna tak usekaný česnek.Podusíme vše na mírném ohni,Zahustíme máslem smíchaným…
Filé s jogurtem
Potřebné ingredience
4 kostky filé(nebo pangase),2 cibule,2 kapie,2 rajčata,4 str.česneku,3 bílky,1 bílý jogurt(používám Klasik),sůl ,pepř,15 dkg str.eidamu,olej
Postup přípravy
Pekáček vymažeme olejem a položíme rybu.Osolíme ,opepříme,potřeme česnekem a zasypeme na plátky nakrájenou cibulí,kapiemi a rajčaty.Bílky rozmícháme s jogurtem a nalijeme na filé…
Pangas na česneku a slanině
Potřebné ingredience
750g pangase,sůl,4 str.česneku,50g slaniny,drcený kmín,50g másla,5 cl vody,sekaná zelená petrželka,citron
Postup přípravy
Rybu-částečně rozmrazím,potřu česnekem utřeným se solí.Na pekáčku si rozpustím slaninu nakrájenou na malinké kostičky,na to položím rybu,okmínuju,poliju rozpuštěným máslem a peču…