Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Pečené "mleťáky" (mleté maso) se sýrem - bez přidaného tuku!!

Pečené "mleťáky" (mleté maso) se sýrem - bez přidaného…

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 vejce, 3 větší stroužky česneku, 1 menší-střední cibule, 1 lžička majoránky, paprika sladká i pálivá, sůl, pepř, strouhanka, eidam (já dávám cca 60g)

Postup přípravy

Zdravější, než smažené karbenátky, jako příloha jen vařené brambory, abychom do sebe "zbytečně" necpali smažené, tučné a kalorické jídlo.
Maso, vrchovatou lžíci hořčice, celé…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky v té nejlepší rajské omáčce :o)

Plněné papriky v té nejlepší rajské omáčce :o)

Potřebné ingredience

6-8 paprik (dle velikosti) já používám bílé
500g mletého masa
400g rajského protlaku
vařená rýže (dávám max.1/2 varného sáčku)
1 malá cibulka
1stroužek česneku
sůl, pepř
1l vody
1 větší cibule
1 větší bobkový list
4 kuličky nového koření
špetka tymiánu a majoránky
masox
olej
cukr
smetana na zjemnění
jíška na zahuštění

Postup přípravy

1. Připravíme si směs z mletého masa, uvařené rýže a malé nakrájené cibulky, přidáme stroužek
utřeného česneku, podle chuti osolíme a opepříme.

2. Papriky…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné zelí po maďarsku

Plněné zelí po maďarsku

Potřebné ingredience

1/2kg mletého masa,hlávku zelí,1/2 kg kyselého zelí,rajský protlak,tak 10dkg rýže,oravskou slaninu,cibuli,sůl,pepř,vegetu,zelenou papriku,kečup

Postup přípravy

Maso umeleme i se zelenou paprikou,ne kapii!Přidáme propranou rýži,sůl ,pepř,vegetu,nebojte se přidat hodně,protože vše se rozloží a aby se nestalo,že to budete mít málo ochucené…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekane španělské ptáčky

Sekane španělské ptáčky

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, vejce, strouhanka, česnek, sůl, pepř, majoránka
Náplň: hořčice, vařené vajíčka, kyselá okurka, salám, nebo kobáska, cibule
Omáčka: hořčice,cibule, zbytek salámu, hladká mouka

Postup přípravy

Z mletého masa uděláme klasickou sekanou, rozdělíme na kousky, vytvarujeme plátek jako na klasický ptáček. Potřeme hořčicí a poklademe náplní, zavineme a dáme péct do pekáče,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Těstoviny zapečené s mletým masem a fazolemi

Těstoviny zapečené s mletým masem a fazolemi

Potřebné ingredience

sádlo(olej),cibule,mleté maso,mletá paprika,kari,sůl,pepř,česnek,vegeta,muškátový oříšek(kdo co rád),konzerva červených fazolí,rajčatový protlak(kečup),smetana,tvrdý sýr,těstoviny

Postup přípravy

Nejprve si na trošce sádla(může být i olej)zpěním cibuli(1-2).
Poté přidám mleté maso,chvíli nechám restovat.
Pak přidám koření,kdo co rád.Já dávám mletou sl.papriku,vegetu…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pleskavice z hovězího masa

Pleskavice z hovězího masa

Potřebné ingredience

0.5 kg mletého hovězího masa,lžička kypřícího prášku a trochu sody , 1 menší cibule, sůl, pepř, .olej

Postup přípravy

dobře rozemleté třeba i 2-3 x promleté maso dáme do mísy,sůl,pepř,najemno nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli.kyapřící prášek a lžici sody.Dobře prohněteme nejlépe rukou aby se…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

Potřebné ingredience

olej
cibule
mleté maso
koření: sůl, pepř, sl. paprika, americké brambory, steak
brambory
mléko
vajíčka

Postup přípravy

Na oleji nebo sádle osmažíme cibulku, orestujeme mleté maso, přidáme koření, trošku podlijeme a podusíme chvíli. Brambory, syrové, nakrájíme nakolečka, do pekáčku dáme vrstvu…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S MLETÝM NA KARI

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S MLETÝM NA KARI

Potřebné ingredience

400 g mletého masa.1 balíček těstovin(kolínka).cibuly.kari,sůl,pepř,šlehačka,sýr

Postup přípravy

Uvaříma těstoviny,osmahneme cibulku a přidáme mleté maso a opékáme a pak chvíli dusíme,přidáme kari podle chuti,osolíme a opepříme.Smícháme s těstovinami,dáme na pekáček a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
lasagne - vyborny  recept mam od kamosky evelinky id:17483

lasagne - vyborny recept mam od kamosky evelinky id…

Potřebné ingredience

mleté maso,
rajský protlak,
mražená nebo v konzervě zelenina,
cibule,
česnek,
sůl,pepř,oregáno,
sýr na stouhání,
bešamel

Postup přípravy

na oleji orestovat cibuli,česnek,maso zalijeme protlakem a ochutíme solí,pepřem a oregánem podlijeme trochu vody a nacháme 40 min vařit.a nakonec pridame zeleninu.
připravíme …

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Výborné chilli con carne - s čokoládou

Výborné chilli con carne - s čokoládou

Potřebné ingredience

1 lžíce oleje * 1 velká cibule * 1 čerstvá červená paprika (může být i zelená, ale ta po uvaření nevypadá pěkně:-)) * 2-3 stroužky česneku, nakrájené na plátky nebo prolisované * 1 vrchovatá lžíce pálivého chilli (nebo 1 lžička, pokud máte raději jemnější chutě, nebo úplně vynechat - dávám konzervu fazolí v chilli omáčce) * 1 lžíce sladké papriky * 1 lžíce drceného kmínu * 500g mletého hovězího masa * 1 kostka hovězího bujonu * 400g konzervovaných loupaných a krájených rajčat (1 plechovka) * 1 lžíce sušené majoránky nebo oregana nebo obojího* 2 články hořké čokolády * 2 konzervy červených fazolí - jedna s chilli omáčkou, druhá ve slaném nálevu, slitá * sůl a pepř

Postup přípravy

Na oleji osmažíme nahrubo krájenou cibuli, po cca pěti minutách přidáme česnek, na kostky nakrájenou papriku, chilli, papriku, kmín a smažíme ještě 2 minuty. pak přidáme maso - to…

Zobrazit více...

Kategorie