Pastýřský koláč (jehněčí)
Potřebné ingredience
* NÁPLŇ: ¾ kg libového masa (původní recept je pro jehněčí, ale dá se to udělat i z hovězího), 200 g žampiónů, 2 větší mrkve, 1 větší cibule, 1 pol. lžíce kečupu, 1 pol. lžíce hladké mouky, ½ kostky hovězího bujónu, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín; * BRAMBOROVÁ KAŠE NA POVRCH: ¾ kg brambor, máslo, mléko
Postup přípravy
Nejprve připravit všechny suroviny:
- maso umlít na masovém strojku
- mrkev očistit a pokrájet na kostičky
- oloupanou cibuli pokrájet na kostičky
- žampióny očistit a…
Dušená mrkev s mletým masem nadivoko :-)
Potřebné ingredience
500 g mletého masa (nejlépe mix hovězí + vepřové), 500 g mrkve, 1 cibule, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, citrónová šťáva, sůl, cukr
Postup přípravy
Na oleji osmahnout cibulku. Na cibulku vložit maso a smažit dokud se nezačne drobit. Potom podlít vodou, osolit přidat bobkový list, nové koření a pepř. Dusit pod pokličkou cca 15…