Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Köttbullar se smetanovou omáčkou jako z Ikea

Köttbullar se smetanovou omáčkou jako z Ikea

Potřebné ingredience

houska malá cibule 400g mletého masa (půl mix mletý, půl kuřecí mleté) vejce 4lž strouhanky sůl pepř 400ml masového vývaru 200ml smetany 3lž inst. jíška brusinky citr. šťáva

Postup přípravy

Troubu na 180°C (hk). Housku namočit do vlažné vody. Cibuli najemno. Vepřové maso spojit s houskou, cibulí, vejcem a strouhankou. Osolit opepřit. Dělat kuličky a péct na papíře…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Ravioly

Ravioly

Potřebné ingredience

Příprava těsta: 500g hladké mouky, 2lžíce oleje, 4 vejce, sůl. Dobře prohněteme . Náplň:400g mletého masa,1 cibule,vejce,4 lžíce špenátu,špetka pepře a sůl. Všechny přísady promícháme a necháme chvíli odpočinout. Příprava omáčky: (doporučujeme): Jedno celé Apetitto rozpustíme na cibulce. Na kostičky nakrájíme šunku, přidáme masox (kdo může i česnek),trochu podlijeme vodou a rozmícháme.

Postup přípravy

Návod najdete i v obrazové příloze ve fotoalbu "pomocnící pro dom...."
Mřížku formy zlehka posypejte moukou.Podélně rozválíme plát těsta a z jedné poloviny
vložíme na formu…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pštrosí vejce od Lucie V. (Maxinka) ID 6208

Pštrosí vejce od Lucie V. (Maxinka) ID 6208

Potřebné ingredience

1 kg mletího masa,1 česnek, 1 cibule, pepř, sůlL, majoránka,mletý kmín, mletá červená paprika, 1 vejce, trošku strouhanky,vařená vejce,okurka.

Postup přípravy

Mleté maso dát do mísy,přidat sůl,pepř,kmín,červenou papriku,majoránku na jemno nakrájenou cibuli a utřený česnek.Pořádně promíchat přidat vejce a jemně zasypat strouhankou,aby…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
mleté masíčko se zelím a bramborem

mleté masíčko se zelím a bramborem

Potřebné ingredience

mleté maso ,koření podle chuti,kysané zelí,cibule,bramboty ,vajíčko a tvrdý sýr,česnek,listové těsto

Postup přípravy

Určitě to všechny znáte když nevíte co vařit .Já taky přemýšlela co spachtit z toho mála co bylo dama. Koukla jsem do mražáku a hele sekané maso,ve špajzu kysané zelí od babičky a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
rychlé rizoto-domácí název-RIZIKO,chuté

rychlé rizoto-domácí název-RIZIKO,chuté

Potřebné ingredience

3 sáčky rýže,500gr mletýho,zelenina-hrášek,mrkev,kukuřic,,česnek-stroužek,cible,sýr,koření

Postup přípravy

Rýži uvařit.Na cibuli mletý,na mletý zeleninu-hr,mr,ku.Dál česnek-rozmačkaný a koření-dle chuti.Já dávám-sůl,pdravku,sl.č.papriku a kečup sldký.Smíchat s rýží,šup na talíř,navrh…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Potřebné ingredience

200gr pohanky,500gr mleté vepřové kýty (kuřecího masa),1 vejce,2 lžíce maizeny,trochu strouhanky,pepř,sůl,česnek podle chuti

Postup přípravy

Uvaříme si pohanku v osolené vodě do měkka,slijeme a zamícháme s mletým masem,maizenou,vejcem.Dochutíme třeným česnekem,pepřem a solí.Zahustíme strouhankou.Dáme do vymazaného a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Paprika plněná sojovo-masovou drtí

Paprika plněná sojovo-masovou drtí

Potřebné ingredience

100g mletého masa, 50g cibule, 500g paprik, 1 vejce, 2PL oleje, 150g sojové drtě - granulát, 150g kečupu, sůl, pepř, tymián.

Postup přípravy

Sojový granulát připravíme podle návodu, přidáme mleté maso, cibuli, vajíčko a koření, vše promícháme a naplníme papriky. Vložíme do olejem vytřeného pekáčku a pečeme. Ke konci…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kuličky v rajské

Kuličky v rajské

Potřebné ingredience

Kuličky:300gmletého masa,hrst ovesných vloček,hrst strouhanky,1vajíčko,sůl,olej na smažení; Rajská:olej,půlku cibule,střední mrkev,1lžičku hladké mouky,rajský protlak,0,5lvody,sůl,bobkový list,2kuličky nové koření,1lžička cukru,trošku skořice.

Postup přípravy

Z mletého masa a ostatních přísad uděláme těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky a vkládáme do rozpáleného oleje a opečeme ze všech stran.
Na tuku krátce osmažíme na drobno…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bramborové pirožky

Bramborové pirožky

Potřebné ingredience

400g vařených oloupaných brambor, 250g polohrubé mouky, 100g másla, 300g mletého masa, sůl, 1 vejce

Postup přípravy

Najemno nastrouháme brambory(vařené ve slupce den předem), přidáme sůl, mouku, rozměklé máslo a vypracujeme těsto, které vyválíme na asi 4mm plát. Vykrajujeme čtverce 10x10cm, do…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ragú omáčka,na těstoviny nebo do lasagní -Italský recept

ragú omáčka,na těstoviny nebo do lasagní -Italský…

Potřebné ingredience

500kg mletého masa (nejlíp hovězí),cibule,kousek česneku,mrkev,řapíkatý celer,plechovka rajčat valfruta,oliv. olej, sůl a pepř ( podle chuti bobkový list)

Postup přípravy

Na oliv. oleji dáme nakrájenou menší cibuli,mrkev,celer a půlku stroužku česneku,poté přidáme maso,osolíme je a necháme podusit,až je maso pěkně nazlátlé,poté přidáme plechovku…

Zobrazit více...

Kategorie