Lilek plněný masovou směsí
Potřebné ingredience
Lilek (baklažán) pro 4 lidi 2 menší mladé lilky, 300g mletého masa-hovězí nebo směs hovězího a vepřového, 1 houska, mléko, olej, máslo, strouhanka, 1 červená nebo zelená paprika, sůl, pepř, 2 cibule, 2 stroužky česneku, petrželová nať.
Postup přípravy
Umyté lilky podélně rozkrojíme, zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut stát. Pak slijeme vodu, lilky vydlabeme, osolíme s chvíli necháme, pak osušíme, naplníme masovou směsí,…
Plněné papriky-jak je máme rádi my :-)
Potřebné ingredience
mleté maso-nejlépe směs vepřového a hovězího-cca 500g 1 rohlík nebo houska trochu mléka 1 vejce strouhanka-cca 2 lžíce papriky 2 střední cibule 1 větší mrkev kousek celeru, příp.i petržele rajský protlak-cca 2 lžíce smetana (dávám 30% asi 100 ml) sůl, pepř, bobkový list, nové koření, ocet kousek sádla-cca 1 lžíce
Postup přípravy
Rohlík pokrájený na kostičky rozmočíme v mléce, přidáme maso, vajíčko, jednu menší drobně pokrájenou cibuli, 1-2 lžíce strouhanky (podle hustoty) ochutíme solí a pepřem, naplníme…
Plněná sekaná
Potřebné ingredience
Mleté maso (cca 500g) 1 rohlík, 1 vejce, 2 čl hladké mouky, 1 pl strouhanky, trochu mléka, petrželka, sůl, česnek, pepř, 2 vejce, 1 čl másla, hrst zeleného hrášku, sterilované okurky, malá mrkev, klobáska.
Postup přípravy
Rohlík pokrájet na kostičky, pokapat mlékem, po chvilce rozmačkat, přidat vajíčko, mleté maso, nasekanou zelenou petrželku, mouku, strouhanku,pokud nekupujete mleté maso už…
Zapékané toasty
Potřebné ingredience
500g mletého masa 2 PL oleje 2 cibule 2 PL vorcestrové omáčky 1 PL sladké papriky 1 ČL drceného kmínu 1 ČL kari 3 PL mletých vlašských ořechů 2 větší brambory 1 PL kečupu nebo protlaku 2 dl vývaru (feferonka nebo 1/2 ČL chilli) strouhaný sýr krájená veka
Postup přípravy
Recept je z kalendáře Frekvence 1, u nás má úspěch, i návštěvy vždy chválí.Drobně pokrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, zasypeme paprikou, kmínem, kari, přidáme mleté maso,…
Egyptské brambory
Potřebné ingredience
1 kg brambor 500 g mletého masa 2 čl oleje 200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak 2 velké cibule sůl, pepř
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a naukládáme jednu vrstvu do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme…