Bramborové knedlíky plněné uzeným masem-DĚKUJI PEPINOVI
Potřebné ingredience
Ingredience: 200 g uzené krkovice, 900 g oloupaných brambor vařených ve slupce, 180 g hrubé mouky, 80 g krupice, sůl, 1 vejce, 20 g hladké mouky na vyválení, sádlo, 2 cibule
Postup přípravy
Příprava:
Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, vypracujeme těsto, vyválíme asi 0,5cm silné pláty a rozkrájíme na…
TORTILA S MLETÝM MASEM... rychlá dobrota
Potřebné ingredience
kupované tortilové placky,mleté maso,cibule,česnek,bylinky zahrádky,tvrdý sýr,kukuřice a hrášek.
Postup přípravy
maso opečeme v pánvi,přidáme všechny další ingredience a zabalíme do předem ohřáté tortily.stačí dát na 20 sekund do mikrovlny.pak už jen posypat sýrem.
dobrou chuť.
Chilli con carne
Potřebné ingredience
2-3 cibule, mlaté hovězí s vepřovým, sladká paprika,2 lžíce kečupu, 4 rajčata, 2 papriky, 1 plechovka červených fazolí, sůl, pepř, olej, pol mouka
Postup přípravy
Na oleji si osmahneme maso potom přidáme cibuli a sladkou paprikua 2 lžíce kečupu, podlijeme vodou, přidáme zeleninu pokrájenou na stejné části a vše tak 15 min dusíme, nakonec…
Provensálské lasagne (u nás mooooc oblíbené!!!!)…
Potřebné ingredience
250 g lasagní (já dávám 9 ks),kupuji třeba Panzani (hlavně předvařené-je to rychlejší a jednodušší!), 1 cibule, 1 velká mrkev, 4 stroužky česneku (já používám sušený asi 4 lžičky-nešetřit!), 500 g mletého masa (kupuji mletý mix ve vaničce:vepřové+ hovězí), 1 lžíce másla, sůl nebo vegeta, 150 ml bílého vína (místo vína dávám jen vodu), 400 g konzerv. rajčat (já dávám 2 větší protlaky), 2 větší lžíce provens. koření (to je mooooc důležité!), pepř (já nedávám), muškát. oříšek (taky nedávám), 250 ml 12% smetany, 1 kelímek bílého jogurtu ( dávám Activiu), 400 g strouhaného sýra (dávám mix-niva,eidam, Hermelín,uzený, ale vždy smíchám jen 2 druhy, ať se ty chutě zase moc nebijí :-D)
Postup přípravy
Nepředvařené lasagne uvaříme, pokud už jsou předvařené tak je dáváme přímo na plech. Cibuli, česnek a mrkev osmahneme na másle. Přidáme maso,zalijeme vínem (vodou). Když je maso…
Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou-DEKUJI…
Potřebné ingredience
8 paprik, 25 dekagramů mletého masa, 1 žemle, sůl, pepř, 1 vejce, hrst strouhané housky. Omáčka: 5 dekagramů sádla, 1 cibule, 10 dekagramů rajského protlaku, 4 dekagramy mouky, sůl, bobkový list cukr a podle chuti ocet.
Postup přípravy
Mleté maso spojíme namočenou žemlí, přidáme vejce, koření a trochu strouhané housky. Ze směsi jako na karbanátky tvoříme menší válečky, které vložíme do každé vydlabané bobule.…
Řecká musaka
Potřebné ingredience
750 g mletého masa 450 g brambor 800 g sterilovaných rajčat 2 lilky 1 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 1 svazek sekané petrželky 2 lžíce rajčatového protlaku 50 g hladké mouky 50 g másla 600 ml mléka 200 g jogurtu 2 vejce 4 lžíce strouhaného parmazánu 3 lžíce strouhanky sůl pepř
Postup přípravy
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme maso a opečeme. Pak přimícháme…
ZAPEČENÉ PLNĚNÉ PAPRIKY JINAK:-)
Potřebné ingredience
PAPRIKY,MLETÉ MASO,BRAMBORY,CIBULE,RAJČATA,MÁSLO,SŮL,ČESNEK,SOJOVKA,KEČUP.
Postup přípravy
NAPLNÍME PAPRIKY MLETÝM MASEM,VLOŽÍME DO PEKÁČKU,PŘIDÁME NAKRÁJENOU VELKOU CIBULI NA PŮLKOLA,OLOUPANÁ ROZČTVRTĚNÁ RAJČATA ASI 5 KS,OSOLÍME,POKAPEME SOJOVKOU,PODLEJEME TROCHOU VODY…
Roláda z bůčku
Potřebné ingredience
1 kg mletého bůčku 3 líce solamylu 1/4 mléka sůl, hořčice, vejce, ster.okurka, salám,pepř
Postup přípravy
Do mletého bůčku přidáme solamyl, sůl, pepř,
dobře propracujeme. Směs dáme na noc do chladničky. Druhý den na igelitu navlhčeném vodou vyválíme asi 1/2 cm silnou placku.…
JÓNSKÁ MUSAKA Z LILKU A CUKETY
Potřebné ingredience
1 a 1/2 kg lilků a/nebo cuket, na plátky 1 cm tlusté, 1/2 kg mletého hovězího či jehněčího, 1 PL másla, 1 stř. velká cibule, jemně nasekaná, 1/2 kg zralých rajčat, oloupaných, krájených (může být i z konzervy), šálek strouhaného sýra typu Parmesán, Kefalotiri, 2 PL petržele, jemně sekané, 1 šálek vína, 1 šálek horké vody, 1 PL oregána, sůl, muškátový oříšek, olej, nejlépe samozřejmě olivový, ale ten na vaření, ať není moc aromatický, 1PL rozpuštěného másla, 2 PL rozdrobených piškotů. Na bešamel: 6 šálků (cca litr) teplého mléka, 175 g másla, 100 g mouky, 2 vejce, rozšlehaná, sůl, muškátový ořech, olivový olej
Postup přípravy
Ten recept jsem před lety přivezla z Kefalonie, kdo jí ochutnal, jinou už nechtěl :-). Nedělá se z brambor, ale z cuket nebo lilků, anebo obojího, kdo má co rád/raději. S…
Pečené papriky
Potřebné ingredience
papriky, mleté vepř. maso, tvrdý sýr, vejce, koření...
Postup přípravy
Rozkrojíme papriky a plníme masovou směsí, pečeme asi třičtvrtě hodiny, nahoru ke konci pečení dáme anglickou slaninu