Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem-DĚKUJI PEPINOVI

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem-DĚKUJI PEPINOVI

Potřebné ingredience

Ingredience: 200 g uzené krkovice, 900 g oloupaných brambor vařených ve slupce, 180 g hrubé mouky, 80 g krupice, sůl, 1 vejce, 20 g hladké mouky na vyválení, sádlo, 2 cibule

Postup přípravy

Příprava:
Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, vypracujeme těsto, vyválíme asi 0,5cm silné pláty a rozkrájíme na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
TORTILA S MLETÝM MASEM... rychlá dobrota

TORTILA S MLETÝM MASEM... rychlá dobrota

Potřebné ingredience

kupované tortilové placky,mleté maso,cibule,česnek,bylinky zahrádky,tvrdý sýr,kukuřice a hrášek.

Postup přípravy

maso opečeme v pánvi,přidáme všechny další ingredience a zabalíme do předem ohřáté tortily.stačí dát na 20 sekund do mikrovlny.pak už jen posypat sýrem.
dobrou chuť.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

2-3 cibule, mlaté hovězí s vepřovým, sladká paprika,2 lžíce kečupu, 4 rajčata, 2 papriky, 1 plechovka červených fazolí, sůl, pepř, olej, pol mouka

Postup přípravy

Na oleji si osmahneme maso potom přidáme cibuli a sladkou paprikua 2 lžíce kečupu, podlijeme vodou, přidáme zeleninu pokrájenou na stejné části a vše tak 15 min dusíme, nakonec…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Provensálské lasagne (u nás mooooc oblíbené!!!!) zvládne i začátečník!!!!

Provensálské lasagne (u nás mooooc oblíbené!!!!)…

Potřebné ingredience

250 g lasagní (já dávám 9 ks),kupuji třeba Panzani (hlavně předvařené-je to rychlejší a jednodušší!), 1 cibule, 1 velká mrkev, 4 stroužky česneku (já používám sušený asi 4 lžičky-nešetřit!), 500 g mletého masa (kupuji mletý mix ve vaničce:vepřové+ hovězí), 1 lžíce másla, sůl nebo vegeta, 150 ml bílého vína (místo vína dávám jen vodu), 400 g konzerv. rajčat (já dávám 2 větší protlaky), 2 větší lžíce provens. koření (to je mooooc důležité!), pepř (já nedávám), muškát. oříšek (taky nedávám), 250 ml 12% smetany, 1 kelímek bílého jogurtu ( dávám Activiu), 400 g strouhaného sýra (dávám mix-niva,eidam, Hermelín,uzený, ale vždy smíchám jen 2 druhy, ať se ty chutě zase moc nebijí :-D)

Postup přípravy

Nepředvařené lasagne uvaříme, pokud už jsou předvařené tak je dáváme přímo na plech. Cibuli, česnek a mrkev osmahneme na másle. Přidáme maso,zalijeme vínem (vodou). Když je maso…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou-DEKUJI KUCHARKA-RECEPTY.CZ

Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou-DEKUJI…

Potřebné ingredience

8 paprik, 25 dekagramů mletého masa, 1 žemle, sůl, pepř, 1 vejce, hrst strouhané housky. Omáčka: 5 dekagramů sádla, 1 cibule, 10 dekagramů rajského protlaku, 4 dekagramy mouky, sůl, bobkový list cukr a podle chuti ocet.

Postup přípravy

Mleté maso spojíme namočenou žemlí, přidáme vejce, koření a trochu strouhané housky. Ze směsi jako na karbanátky tvoříme menší válečky, které vložíme do každé vydlabané bobule.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Řecká musaka

Řecká musaka

Potřebné ingredience

750 g mletého masa 450 g brambor 800 g sterilovaných rajčat 2 lilky 1 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 1 svazek sekané petrželky 2 lžíce rajčatového protlaku 50 g hladké mouky 50 g másla 600 ml mléka 200 g jogurtu 2 vejce 4 lžíce strouhaného parmazánu 3 lžíce strouhanky sůl pepř

Postup přípravy

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme maso a opečeme. Pak přimícháme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ZAPEČENÉ PLNĚNÉ PAPRIKY JINAK:-)

ZAPEČENÉ PLNĚNÉ PAPRIKY JINAK:-)

Potřebné ingredience

PAPRIKY,MLETÉ MASO,BRAMBORY,CIBULE,RAJČATA,MÁSLO,SŮL,ČESNEK,SOJOVKA,KEČUP.

Postup přípravy

NAPLNÍME PAPRIKY MLETÝM MASEM,VLOŽÍME DO PEKÁČKU,PŘIDÁME NAKRÁJENOU VELKOU CIBULI NA PŮLKOLA,OLOUPANÁ ROZČTVRTĚNÁ RAJČATA ASI 5 KS,OSOLÍME,POKAPEME SOJOVKOU,PODLEJEME TROCHOU VODY…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Roláda z bůčku

Roláda z bůčku

Potřebné ingredience

1 kg mletého bůčku 3 lžíce solamylu 1/4 mléka sůl, hořčice, vejce, ster.okurka, salám,pepř

Postup přípravy

Do mletého bůčku přidáme solamyl, sůl, pepř,
dobře propracujeme. Směs dáme na noc do chladničky. Druhý den na igelitu navlhčeném vodou vyválíme asi 1/2 cm silnou placku.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
JÓNSKÁ MUSAKA Z LILKU A CUKETY

JÓNSKÁ MUSAKA Z LILKU A CUKETY

Potřebné ingredience

1 a 1/2 kg lilků a/nebo cuket, na plátky 1 cm tlusté, 1/2 kg mletého hovězího či jehněčího, 1 PL másla, 1 stř. velká cibule, jemně nasekaná, 1/2 kg zralých rajčat, oloupaných, krájených (může být i z konzervy), šálek strouhaného sýra typu Parmesán, Kefalotiri, 2 PL petržele, jemně sekané, 1 šálek vína, 1 šálek horké vody, 1 PL oregána, sůl, muškátový oříšek, olej, nejlépe samozřejmě olivový, ale ten na vaření, ať není moc aromatický, 1PL rozpuštěného másla, 2 PL rozdrobených piškotů. Na bešamel: 6 šálků (cca litr) teplého mléka, 175 g másla, 100 g mouky, 2 vejce, rozšlehaná, sůl, muškátový ořech, olivový olej

Postup přípravy

Ten recept jsem před lety přivezla z Kefalonie, kdo jí ochutnal, jinou už nechtěl :-). Nedělá se z brambor, ale z cuket nebo lilků, anebo obojího, kdo má co rád/raději. S…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pečené papriky

Pečené papriky

Potřebné ingredience

papriky, mleté vepř. maso, tvrdý sýr, vejce, koření...

Postup přípravy

Rozkrojíme papriky a plníme masovou směsí, pečeme asi třičtvrtě hodiny, nahoru ke konci pečení dáme anglickou slaninu

Zobrazit více...

Kategorie