Mleté mix po švýcarsku-děkuji Anežce
Potřebné ingredience
Suroviny: 500.g mletého masa / může být i z bůčku/ 2 pol.lžíce másla 150.g str.sýr 1 str.česneku 1 smetana na šlehání 4 vejce /50g.kousek angl.slaniny/ sůl,pepř
Postup přípravy
Postup
Mleté maso, sůl, pepř, česnek a 50g slaniny, opražíme na másle.
Přelejeme do pekáčku malého nebo formy, přimícháme vejce, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou.
Dáme…
Masové kuličky v rajské omáčce-děkuji moc Adriance
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g mletého hovězího a vepřového masa, 1 vejce, trochu hladké mouky, sůl pepř, 2 stroužky česneku. Na omáčku: 1 cibuli, 2 lžíce hl. mouky, 2 bobkové listy,6 kuliček nového koření, 1 rajský protlak, půl lžičky mleté skořice,sůl, pepř, cukr
Postup přípravy
Postup
Mleté maso smícháme s vejcem,česnekem,troškou mouky, solí, pepřem a tvarujeme kuličky. Do litru vroucí vody vhodíme bobkové listy, nové koření,mírně osolíme a vhodíme…
Karbanátky
Potřebné ingredience
Ingredience •1 starší houska •1 cibule •1 stroužek česneku •1 lžíce másla •400 g mleté směsi •1 vejce •1 lžička sekané petrželky •sůl •pepř •sladká paprika •hladká mouka na obalení •olej Doporučená příloha •vařené brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše
Postup přípravy
1. Housku namočíme asi na 5 minut do studené vody. Mezitím nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a prolisujeme česnek.
2. Máslo rozehřejeme a cibuli s česnekem na něm necháme…
Penne s mletým masem a bazalkou
Potřebné ingredience
Použité suroviny receptu Penne s mletým k masem a bazalkou : 300 g penne těstovin | 400 g mletého masa | olej | malá cibule | stroužek česneku | 400 ml konzerva loupaných rajčat | 200 ml kuřecího nebo krůtího vývaru | 3 lžičky kukuřičného škrobu | sušená bazalka | sůl | 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy
Postup přípravy receptu Penne s mletým krůtím masem a bazalkou :
Dáme si vařit těstoviny do osolené vroucí vody.
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme…
Mleté řízky s bylinkama-děkuji vareni.cz
Potřebné ingredience
50 dkg mletého masa, 1 rohlík, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka, pepř černý mletý, sůl, olej Těstíčko: 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, špetka petržele, bazalky, tymiánu a saturejky, sůl
Postup přípravy
Rohlík namočíme ve vodě, přebytečnou vodu vymačkáme a rohlík rozmělníme, přidáme k mletému masu společně s hladkou moukou, vejcem, opepříme a osolíme, podle potřeby zahustíme…
Sekaná na světě, která nepraskne-děkuji kolouškovi
Potřebné ingredience
Ingredience Mleté maso mix (vepřové hovězí) 1 kg Rohlík 2 ks Mléko Cibule menší 2 ks Vejce 2 ks Sůl Pepř Kmín Majoránka Česnek 4 stroužek
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce,…
Sekaná svíčková-děkuji -vareni.cz
Potřebné ingredience
500 g ochuceného mletého masa | 1-2 lžíce koření Divočina od Vitany | 1 ka větší cibule | 2 ks mrkve, petržele a kousek celeru (může být i mraž. směs pod svíčkovou) | 1 kostka Masoxu | šťáva z citronu popř. Citronky | 100 g špeku | 150 g pochoutkové smetany
Postup přípravy
Postup přípravy receptu Sekaná svíčková:
Z mletého masa vytvarujeme bochník podle tvaru pekáče nebo podle své vlastní fantazie a libosti a vložíme do suchého plechu. Přidáme…
Sekaná ala ptáček-děkuji recepty.cz
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 500g mleté vepřové plece, 200g na jemno strouhané cihly, hrst strouhanky,3 natvrdo vařená vejce(na kostičky), 100g uzené krkovičky(na kostičky), 2velké okurky nakládané (na kostičky),trochu mléka(podle potřeby), 1velká lžíce plnot.hořčice, 1malá lžička krémžské hořčice,sůl podle potřeby(raději méně,pokud je slaná cihla tak raději nesolíme vůbec), mletý pepř, mletý kmín,trochu červené mleté papriky, 2větší stroužky česneku prolisovat a trochu majoránky
Postup přípravy
Jak na to:
Vše pořádně promícháme a za pomoci namočených dlaní tvarujeme sekanou,kterou vkládáme nejraději do porcelánové zapékací mísy vymazané olejem.Opět mokrými dlaněmi na…
Sekaná na smetaně-děkuji tradiční recepty
Potřebné ingredience
Ingredience pro přípravu jídla 30 dkg mletého hovězího masa 30 dkg mletého vepřového masa sůl 1 dcl mléka 4 lžíce strouhanky 1 cibule 1 vajíčko 1 velká mrkev stejně velký kus celeru 1 petržel 1 smetana na šlehání voda na podlévání 1 lžíce sádla
Postup přípravy
Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme mléko, sůl, vejce a cibuli nakrájenou nadrobno. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku, abychom mohli vytvarovat šišku. Na větší pánev…
KLOPSY V RAJSKÉ OMÁČCE-DĚKUJI ELENĚ
Potřebné ingredience
500 g mletého masa, 1 vejce, 2 lžíce mléka, trochu strouhanky, 2 stroužky česneku, sůl a pepř Na omáčku: 1 větší rajčatový protlak, půl sklenice Chalupářského kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, sůl a pepř, trochu cukru, 30 g másla, 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Maso smícháme s vejcem, mlékem, česnekem, propracujeme, podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme strouhanku. Lžící vykrajujeme noky, které dusíme v kastrolu v malém množství vody…