Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Mleté mix po švýcarsku-děkuji Anežce

Mleté mix po švýcarsku-děkuji Anežce

Potřebné ingredience

Suroviny: 500.g mletého masa / může být i z bůčku/ 2 pol.lžíce másla 150.g str.sýr 1 str.česneku 1 smetana na šlehání 4 vejce /50g.kousek angl.slaniny/ sůl,pepř

Postup přípravy

Postup
Mleté maso, sůl, pepř, česnek a 50g slaniny, opražíme na másle.
Přelejeme do pekáčku malého nebo formy, přimícháme vejce, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou.
Dáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masové kuličky v rajské omáčce-děkuji moc Adriance

Masové kuličky v rajské omáčce-děkuji moc Adriance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g mletého hovězího a vepřového masa, 1 vejce, trochu hladké mouky, sůl pepř, 2 stroužky česneku. Na omáčku: 1 cibuli, 2 lžíce hl. mouky, 2 bobkové listy,6 kuliček nového koření, 1 rajský protlak, půl lžičky mleté skořice,sůl, pepř, cukr

Postup přípravy

Postup
Mleté maso smícháme s vejcem,česnekem,troškou mouky, solí, pepřem a tvarujeme kuličky. Do litru vroucí vody vhodíme bobkové listy, nové koření,mírně osolíme a vhodíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Karbanátky

Karbanátky

Potřebné ingredience

Ingredience •1 starší houska •1 cibule •1 stroužek česneku •1 lžíce másla •400 g mleté směsi •1 vejce •1 lžička sekané petrželky •sůl •pepř •sladká paprika •hladká mouka na obalení •olej Doporučená příloha •vařené brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše

Postup přípravy

1. Housku namočíme asi na 5 minut do studené vody. Mezitím nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a prolisujeme česnek.

2. Máslo rozehřejeme a cibuli s česnekem na něm necháme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Penne s mletým  masem a bazalkou

Penne s mletým masem a bazalkou

Potřebné ingredience

Použité suroviny receptu Penne s mletým k masem a bazalkou : 300 g penne těstovin | 400 g mletého masa | olej | malá cibule | stroužek česneku | 400 ml konzerva loupaných rajčat | 200 ml kuřecího nebo krůtího vývaru | 3 lžičky kukuřičného škrobu | sušená bazalka | sůl | 100 g tvrdého sýra

Postup přípravy

Postup přípravy receptu Penne s mletým krůtím masem a bazalkou :
Dáme si vařit těstoviny do osolené vroucí vody.
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté řízky s bylinkama-děkuji vareni.cz

Mleté řízky s bylinkama-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

50 dkg mletého masa, 1 rohlík, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka, pepř černý mletý, sůl, olej Těstíčko: 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, špetka petržele, bazalky, tymiánu a saturejky, sůl

Postup přípravy

Rohlík namočíme ve vodě, přebytečnou vodu vymačkáme a rohlík rozmělníme, přidáme k mletému masu společně s hladkou moukou, vejcem, opepříme a osolíme, podle potřeby zahustíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná na světě, která nepraskne-děkuji kolouškovi

Sekaná na světě, která nepraskne-děkuji kolouškovi

Potřebné ingredience

Ingredience Mleté maso mix (vepřové hovězí) 1 kg Rohlík 2 ks Mléko Cibule menší 2 ks Vejce 2 ks Sůl Pepř Kmín Majoránka Česnek 4 stroužek

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná svíčková-děkuji -vareni.cz

Sekaná svíčková-děkuji -vareni.cz

Potřebné ingredience

500 g ochuceného mletého masa | 1-2 lžíce koření Divočina od Vitany | 1 ka větší cibule | 2 ks mrkve, petržele a kousek celeru (může být i mraž. směs pod svíčkovou) | 1 kostka Masoxu | šťáva z citronu popř. Citronky | 100 g špeku | 150 g pochoutkové smetany

Postup přípravy

Postup přípravy receptu Sekaná svíčková:
Z mletého masa vytvarujeme bochník podle tvaru pekáče nebo podle své vlastní fantazie a libosti a vložíme do suchého plechu. Přidáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná ala ptáček-děkuji recepty.cz

Sekaná ala ptáček-děkuji recepty.cz

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 500g mleté vepřové plece, 200g na jemno strouhané cihly, hrst strouhanky,3 natvrdo vařená vejce(na kostičky), 100g uzené krkovičky(na kostičky), 2velké okurky nakládané (na kostičky),trochu mléka(podle potřeby), 1velká lžíce plnot.hořčice, 1malá lžička krémžské hořčice,sůl podle potřeby(raději méně,pokud je slaná cihla tak raději nesolíme vůbec), mletý pepř, mletý kmín,trochu červené mleté papriky, 2větší stroužky česneku prolisovat a trochu majoránky

Postup přípravy

Jak na to:
Vše pořádně promícháme a za pomoci namočených dlaní tvarujeme sekanou,kterou vkládáme nejraději do porcelánové zapékací mísy vymazané olejem.Opět mokrými dlaněmi na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná na smetaně-děkuji tradiční recepty

Sekaná na smetaně-děkuji tradiční recepty

Potřebné ingredience

Ingredience pro přípravu jídla 30 dkg mletého hovězího masa 30 dkg mletého vepřového masa sůl 1 dcl mléka 4 lžíce strouhanky 1 cibule 1 vajíčko 1 velká mrkev stejně velký kus celeru 1 petržel 1 smetana na šlehání voda na podlévání 1 lžíce sádla

Postup přípravy

Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme mléko, sůl, vejce a cibuli nakrájenou nadrobno. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku, abychom mohli vytvarovat šišku. Na větší pánev…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
KLOPSY V RAJSKÉ OMÁČCE-DĚKUJI ELENĚ

KLOPSY V RAJSKÉ OMÁČCE-DĚKUJI ELENĚ

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, 2 lžíce mléka, trochu strouhanky, 2 stroužky česneku, sůl a pepř Na omáčku: 1 větší rajčatový protlak, půl sklenice Chalupářského kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, sůl a pepř, trochu cukru, 30 g másla, 3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Maso smícháme s vejcem, mlékem, česnekem, propracujeme, podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme strouhanku. Lžící vykrajujeme noky, které dusíme v kastrolu v malém množství vody…

Zobrazit více...

Kategorie