Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
KULIČKY S BRAMBOREM V BYLINKOVÉ OMÁČCE

KULIČKY S BRAMBOREM V BYLINKOVÉ OMÁČCE

Potřebné ingredience

MLETÉ MASO, BRAMBORY,POREK,200G TAVENÉHO SÝRA S PŘÍCHUTÍ BYLINEK(JÁ DÁVÁM SÝR JEN S PAŽITKOU),KOŘENÍ BYLINEK( MÁM KOUPENÉ OD KNORU A JMENUJE SE BYLINKOVÉ MÁSLO), SLEPIČÍ BUJON(VÝVAR), MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK, CITRONOVÁ ŠTÁVA

Postup přípravy

*BRAMBORY UVAŘÍM (NAKRÁJÍM NA MENŠÍ KOUSKY NEŽ JAKO PŘÍLOHU).
*Z MLETÉHO MASA PŘIPRAVÍM KULIČKY (OCHUCENÍ PODLE ZVYKU JAKO NA SEKANOU) A OSMAŽÍM V OLEJI, DÁM STRANOU NA…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
zapečené mleté maso s čepicí - pastýřský koláč

zapečené mleté maso s čepicí - pastýřský koláč

Potřebné ingredience

brambory 1 kg, česnek 2 stroužky,cibule 1 kus, vývar 300 ml, máslo 50 g ,mleté maso 500 g ,olej 2 lžíce ,mrkev 3 kusy, pepř 1 špetka ,rajský protlak 2 lžíce ,strouhaný parmezán 2 lžíce (nemusí být a když nemám dávám goudu),sůl ,tymián,žloutek 2 kusy. Pečící papír, pekáček

Postup přípravy

Postup přípravy
1. Předehřejeme troubu na 180°C

2. Na velké pánvi či hrnci rozpálíme olej a přidáme okořeněné maso a děláme 2-3 minuty. Do masa přimícháme cibuli a mrkev…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
*+* Pečený plněný lilek *+* - bulharská specialita

*+* Pečený plněný lilek *+* - bulharská specialita

Potřebné ingredience

Pro dva lidi - 1 pěkný lilek (širší baňatý, at se tam dost vleze), 1 cibule, 5 stroučků česneku, sůl, pepř, oregano, sladká paprika, mleté maso mix asi 300 g, 2 rohlíky, mléko, olej, 1 vejce, mozarella

Postup přípravy

Lilek omýt, rozkrojit, vydlabat semínkovou část s tou měkkou dužninou a posolit, obrátit a nechat oslzet tak 15 minut. Mezi tím si osmažím na oleji cibuli, dám bokem. Namočíme se…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
*** MASOVÉ KNEDLÍČKY SE SMETANOU ***

*** MASOVÉ KNEDLÍČKY SE SMETANOU ***

Potřebné ingredience

PRO 4 OSOBY: 1 cibule, 1 lžíce másla, 5 lžic strouhanky, 300ml smetany ke šlehání, 450g směsi mletého masa, 1 vejce, 1 lžíce nahrubo posekané pažitky, sůl, pepř, mlété nové koření, olej, 30g hladké mouky,250ml vývaru ( z kostky)

Postup přípravy

Cibuli olupeme, najemno nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle. Strouhaku rozmícháme s 5 lžicemi smetany a 3 lžícemi vody. Promícháme ji s cibulí, mletým masem, vejcem a pažitkou.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zelenino - masové karbanátky

Zelenino - masové karbanátky

Potřebné ingredience

200g mletého masa, menší květák, 3 mrkve, 1 kedlubna, hrst strouhanky, 2 vejce, bylinkovou sůl, majoránku

Postup přípravy

Zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Vychladlou zeleninu rozmačkáme a přidáme maso, strouhanku, vejce, trochu soli a majoránku podle chuti. Vše promícháme. Pokud je směs…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Boloňská omáčka podle Apetitu

Boloňská omáčka podle Apetitu

Potřebné ingredience

4lžíce oleje, 1 cibule, 2 stvoly řapíkatého celeru nakrájené, jedna velká mrkev nastrouhaná, balíček mletého masa (do půl kg), 200 ml vína, 1/2 kg čerstvých rajčat, sůl, pepř, muškátový oříšek.

Postup přípravy

Rozehřejeme olej, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme nakrájený celer a mrkev a opět necháme smažit. Poté přidáme mleté maso, hodně rozmělníme, aby se opeklo ze všech…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
MASOVÉ (krůtí) KULIČKY S PODMÁSLÍM

MASOVÉ (krůtí) KULIČKY S PODMÁSLÍM

Potřebné ingredience

250g mletého krůtího masa, cibule (dle chuti), 1 houska či rohlík, cca 125 ml podmáslí, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, mletý pepř (dle chuti)

Postup přípravy

Housku či rohlík pokrájíme (nemusí být na exta krásné kousky) a namočíme do podmáslí. Mezitím umeleme maso a cibuli. Maso opepříme a přidáme ostatní ingredience - sójovou a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Musaka s postupem  a zaručenými triky

Musaka s postupem a zaručenými triky

Potřebné ingredience

0,5 kg mleté maso, 0,3 kg eidam - stačí 30%, 8 rajčat1 velký lilek, 1/2 hera, 1 cibule, 1 l mléka, sůl, pepř, strouhanka, trochu oleje, masox, sušený česnek, bílý pepř

Postup přípravy

Pokud dodržíte všechny "triky" , zaručuje se 100% úspěch a dle znalců i lepší výsledek než v Řecku :), ale to já nemohu posoudit, nikdy jsem nejedla pravou řeckou, ale už…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Arabelčina  úžasná želva z mletého masa ( recept pro ty co se doma nudí :-) ) s rajskou omáčkou

Arabelčina úžasná želva z mletého masa ( recept pro…

Potřebné ingredience

600g mletého masa, 2 vajíčka, koření: sůl, pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 4 párky, 20dkg anglické slaniny

Postup přípravy

Mleté maso si smícháme s kořením. Můžete si je udělat jak já na způsob karbenátků, nebo jako čevapčiči....záleží na vás co máte raději. Pak si z masa tvoříme tělíčko želvičky. Na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
KARBANÁTKY TROCHU JINAK

KARBANÁTKY TROCHU JINAK

Potřebné ingredience

MLETÉ MASO VEJCE CHŘEST ŠUNKA SÝR NA STROUHÁNÍ MOUKA STROUHANKA LIBEČEK PEPŘ SŮL ČESNEK CIBULE MAJORÁNKA

Postup přípravy

OLOUPEME A NASTROUHÁME CHŘEST 3KS,15DKG TVRDÉHO SÝRA NASTROUHÁME A SMÍCHÁME S CHŘESTEM.
PŘIDÁME MLETÉ MASO ,VEJCE,SŮL,PEPŘ,ČESNEK 2 STROUŽKY,NADROBNO NASEKANOU CIBULI…

Zobrazit více...

Kategorie