Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Výborná domácí sekáná  moje dětičky jí milujou:-)

Výborná domácí sekáná moje dětičky jí milujou:-)

Potřebné ingredience

500g mletého masa, 2 celá vejce, 5 stroužků česneku, 1 větší cibule, asi 7cm dlouhý kus pórku, 1 houska + trocha vlažného mléka, 1 čajová lžička Solamylu, 5dkg špeku, 1 čajová lžička mleté sladké pariky, 1 čajová lžička drceného kmínu, asi 3-5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby), 1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky, sůl

Postup přípravy

Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší). Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce vymačkali.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené plněné papriky s mletým masem

Zapečené plněné papriky s mletým masem

Potřebné ingredience

Mleté maso ,žluté papriky tenkostěné,anglickou slaninu,cibuli,rajčata,olej

Postup přípravy

Připravíme si mleté maso/já kupuji v Rakovnické masně úžasné mleté -je ochucené a mleté najemno/.
Papriky umyjeme ,vykrojíme jadřinec ale ťopku si necháme na zakrytí a naplníme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
SEKANA od maminky

SEKANA od maminky

Potřebné ingredience

3/4kg liboveho plecka, 1/4kg bucku (nebo 1kg prorostlejsiho plecka), 3-4vajicka, 2-3 rohliky, 1mensi cibule, sul, pepr, majoranka, trosku kminu, cesnek dle chuti

Postup přípravy

Rohliky nakrajime na kosticky, namocime v mlece. Mezitim si nameleme maso (nebo uz mame namlete, mame-li pobliz duveryhodnou masnu:)), pridame vsechny dalsi ingredience, cibuli…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zelné karbanátky

Zelné karbanátky

Potřebné ingredience

1 malá hlávka zelí, 500g vepřového mletého masa, 1-2 vejce, strouhanka, hladká mouka, sůl, pepř, česnek, majoránka, kmín, malinko mleté papriky, špetka vegety, špetka staročeského koření (dodá tomu zajímavou chuť), nové koření mleté, špetka zázvoru

Postup přípravy

Zelí nakrájíme, uvaříme, necháme vychladit. Potom ponorným mixérem lehce pomixujeme (ne na kaši, ať jsou tam drobné kousíčky). Smícháme s mletým masem a kořením, moukou,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ŠŤAVNATÉ KARBANÁTKY

ŠŤAVNATÉ KARBANÁTKY

Potřebné ingredience

Těsto-1kg mletého masa(míchané),cibule,česnek,majoránka,3rohlíky nebo housky(starší),mléko,voda,2vejce,sůl,pepř. Na obal-vejce,mléko,strouhanka olej

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme a namočíme do mléka s vodou.K mletému masu přidáme všechny suroviny , namočené změklé pečivo a vše promícháme.Pokud je těsto moc řídké přidáme strouhanku.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
plněný paprikový lusk

plněný paprikový lusk

Potřebné ingredience

6-8ks paprik,500gr mletého masa,sul,pepř,1 cibule,1houska namočená v mléce,hladka mouka na zahuštění masa,na omáčku-3cibule,2mrkve,1celer,1petržel,5ks bob.listu,7-10nového koření,masox,sul,pepř,cukr,ocet,špetka skořice,hl.mouka,rajský protlak

Postup přípravy

papriky naplníme a upečeme v troubě,nastrouhanou nebo rozmixovanou zeleninku dáme do kastrolu na olej a mírně orestujem,přidáme cibuli a necháme mírně zhnědnout,přidáme cukr a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
***PLNĚNÉ PIVNÍ PAPRIKY***

***PLNĚNÉ PIVNÍ PAPRIKY***

Potřebné ingredience

400g mletého vepřového masa, 4 velké zelené papriky, 2 rohlíky, 4 lžíce oleje, pivo na zvlhčení, mletý pepř, sůl. OMÁČKA - 1l vývaru z kostky, 2 karotky, 1/4 celeru, 1 cibule, 1dl světlého piva, 80g rajského protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce cukru, olej

Postup přípravy

Z paprik odřízneme část u stopky, odstraníme z nich semínka a omyjeme je. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je pivem. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme zvlhčené rohlíky,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Štrůdl z mletého masa

Štrůdl z mletého masa

Potřebné ingredience

0,5 -1 kg mletého masa kysané zelí listové těsto

Postup přípravy

Mleté maso připravíme jako bychom dělali karbanátky, podle chuti. Když dělám tento závin nebo chcete-li štrůdl, dávám trochu cibule najemno nakrájenou (menší), asi 3 stroužky…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
kapustové karbanátky

kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

4-6porcí,400gr mletého masa-vepřové i hovězí,400g kapusty,2vejce,3stroužky česneku,sul,pepř-já dala podravku bylinkovou,hladká mouka na spojení

Postup přípravy

kapustu povaříme a rozkrajíme k masu,pridáme zbytek surovin a dukladně promícháme,tvoříme malé karbanátky a smažíme z obou stran,já dávám dodělat do trouby,podáváme s bramborovou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ŘECKÁ KUCHYNĚ: Lilkové kuličky z mletého masa + tzatziki

ŘECKÁ KUCHYNĚ: Lilkové kuličky z mletého masa +…

Potřebné ingredience

LILKOVÉ KULIČKY: 400 g lilku, 2 lžíce olivového oleje, 500 g mletého masa, 2 lžíce čerstvé petrželky, 1 lžíce čerstvé máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citr. kůry, 200 g sýra Feta, sůl, ml. pepř, olej na smažení ********** TZATZIKI: 2 salátové okurky, pár lžic smetanového bílého jogurtu, 2 lžíce čerstvé máty, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky římského kmínu, sůl, pepř

Postup přípravy

LILKOVÉ KULIČKY:
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme "vypotit". Poté ho omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oliv.…

Zobrazit více...

Kategorie