Karbanátky s hlívou ústřičnou
Potřebné ingredience
500g mletého vepřového masa (měla jsem jen kotletu, maso melu doma), 300g hlívy ústřičné, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky červené papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1/4 lžičky chilli koření, sůl.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a na přepuštěném másle (oleji, másle - čemu kdo dá přednost) necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou hlívu, kmín, zasypeme červenou paprikou a lehce…
Sekaná se smetanou-vareni.cz
Potřebné ingredience
1 kelímek zakysaná smetana,3 stroužky česnek, 500 g mleté maso,2 vejve. PODLE CHUTI pepř, kmín, sů,l majoránka,koření na mletá masa. PODLE POTŘEBY strouhanka, NA POTŘENÍ 1 ks vejce
Postup přípravy
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř a majoránku, kterou ještě lehce promneme v dlaních. Česnek oloupeme, prolisujeme,2 vejce a přidáme k masu. Maso zpracujeme (nejlépe…
BOLOŇSKÉ RAGÚ s těstovinami
Potřebné ingredience
Suroviny na ragú: 1 kg mletého hovězího masa s vepřovým, 150 g anglické slaniny (pancetta), 100 g měkkého salámu-nemusí být (boloňský salám mortadella), 60 g cibule, 60 g karotky, 50 g řapíkatého celeru, 200 g suchého červeného vína, 250 g rajčatové šťávy, 2 l vody, sůl. Suroviny-těstoviny: Široké, dlouhé nudle pro daný počet osob (tagliatelle, nebo pappardele, macheroni...)
Postup přípravy
Postup-těstoviny:
Těstoviny uvaříme běžným způsobem, scedíme a necháme odkapat.
Postup práce v následujících pěti krocích-ragú:
(Každou postupně přidanou tekutou…
Bulgur zapečený s mletým masem
Potřebné ingredience
cca 300 g bulguru, 500 g ml. masa, 1 červená paprika, cibule, slanina, sušený česnek, koření Čubrica, sůl, pepř, smetana, sýr
Postup přípravy
Bulgur uvaříme dle návodu. Na pánvi orestujeme slaninu a cibuli, přidáme maso, koření a opečeme, před kocem přidáme na proužky nakrájenou papriku. Smícháme s bulgurem, dáme do…
Žampiony plněné mletým masem-podle Jany
Potřebné ingredience
10-13 žampionů 500 dkg mletého masa 10 dkg strouhaný sýr 1 vejce citronová šťáva cibule česnek pažitka sůl pepř
Postup přípravy
Žampiony otřeme a oloupeme vykroutíme jim nohy a pokapeme citronem.
Cibuli a česnek nasekáme na drobno dáme na pánvičku na olej a podusíme nožičky žampionů
do měkka , do…
MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami…
Potřebné ingredience
Množství všech surovin pro 4 osoby: Masové kuličky: 400 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí) 2 housky, mléko, 2 vejce, 30 g strouhaného parmezánu, 1 menší stroužek česneku, sůl, bazalka. Omáčka: 400 g rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 deci bílého vína, 1 pálivá feferonka, olivový olej, sůl. Těstoviny-široké nudle zvané pappardelle: Buď 250 g sušených těstovin-nudlí, nebo 550 g čerstvých domácích těstovin, (Ingredience na čerstvé pappardelle: 400 g hladké mouky, 4 celé vejce, sůl).
Postup přípravy
Postup-rajčatová pikantní omáčka:
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou…
Karbanátky s houbami
Potřebné ingredience
400g mleté vepřové plece,150 ml mléka,150 g eidamu,200 g lesních hub ( hříbky),2 lžíce hrubé mouky,sůl,pepř Na obalení 2 rozšlehaná vejce,strouhanka olej na smažení
Postup přípravy
Houby očistíme a nasekáme najemno.V míse smícháme mleté maso,nastrouhaný sýr,mouku,mléko,koření a houby- vše propracujeme.
Ze směsi tvarujeme menší bochánky ,ty obalíme v…
Plněné papriky -pečené v troubě- s rajčatovou omáčkou
Potřebné ingredience
asi 10 dkg uvařené rýže,500 g mlétého masa( směs).,6 zelených paprik,1 cibule,1 vejce.sůl,pepř,3 stroužky česneku ,majoránka Na omáčku: 200 ml rajčatové šťávy,1 lžíce másla,3 lžičky cukru,1 cibule,2 bobkové listy,3 kuličky nového koření ,500 ml zeleninového vývaru,hrneček mléka, asi 3 lžíce hladké mouky na zahuštění,sůl,cukr a citronová šťáva na dochucení
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s kořením,uvařenou rýží, najemno nasekanou cibulí,utřeným česnekem a vejcem.Papriky omyjeme ,odkrojíme vršek,zbavíme semeníků.Papriky naplníme směsí masa…
Bramborová musaka.toprecepty.cz
Potřebné ingredience
10 brambor (na 2 vrstvy),500 g mletého masa mix (hovězího, nebo vepřového),1 cibule,trochu pórku,2 vejce,70 g strouhaného sýra,2-3 lžíce rajčatového protlaku,1 lžíce mleté papriky,pepř,1 vrchovatá lžíce hladké mouky,200 ml mléka,200 ml smetany (nebo zakysané smetany),5 stroužků česneku,větší hrst pažitky,sůl
Postup přípravy
Na pánev si dáme trošku oleje, na něm orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme maso, mletou papriku, pepř, část nakrájené pažitky, protlačeného česneku, rajčatového protlaku…
Roláda z mletého bůčku
Potřebné ingredience
Masová směs:1kg dvakrát umletého libového bůčku* 1/4 l mléka* sůl,pepř, 3 vrchovaté lžíce solamylu Náplň:na másle usmažíme nařídko 4 vajíčka (aby byla lesklá a ještě trochu tekoucí),přidáme hrášek a najemno nastrouhanou mrkev (dle chutí možno přidat uzeninu,kapii...) a trochu osolíme
Postup přípravy
Veškeré ingredience dobře smísíme a necháme do druhé dne v chladu odpočinout.
Masovou směs si rozdělíme na dvě části (já většinou dělám 3 menší rolády takže rozdělím na 3 části…