Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Boloňská omáčka - na těstoviny

Boloňská omáčka - na těstoviny

Potřebné ingredience

500 g mletého hovězího masa, olej, 1 cibule, pepř, oregáno, 1 rajčatový protlak - hustý, 1 velká mrkev, kousek celeru, parmezán nebo eidam, 3 str.česneku

Postup přípravy

Nakrájím si mrkev a celer na minikostičky (odhadem 0,5 x 0.5 cm - je to drbačka, ale výsledek stojí za to)opepřím, osolím, přidám oregáno a protlak. Překryju pokličkou a dusím tak…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
*+* Pečený plněný lilek *+* - bulharská specialita

*+* Pečený plněný lilek *+* - bulharská specialita

Potřebné ingredience

Pro dva lidi - 1 pěkný lilek (širší baňatý, at se tam dost vleze), 1 cibule, 5 stroučků česneku, sůl, pepř, oregano, sladká paprika, mleté maso mix asi 300 g, 2 rohlíky, mléko, olej, 1 vejce, mozarella

Postup přípravy

Lilek omýt, rozkrojit, vydlabat semínkovou část s tou měkkou dužninou a posolit, obrátit a nechat oslzet tak 15 minut. Mezi tím si osmažím na oleji cibuli, dám bokem. Namočíme se…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bulharská  *M u s a k a*

Bulharská *M u s a k a*

Potřebné ingredience

0,5 kg mletého nejlépe hovězího nebo mix sekaného masa,1 hustý rajský protlak, cibule, česnek, oregáno, 1 mrkev a kousek celeru, 1 lilek nebo může být místo toho 1 mladá malá cuketa, cca 1kg brambor, mléko, máslo, sůl, pepř, mouka, olej, strouhaný sýr 100 g.

Postup přípravy

Příprava se může zdát někomu zdlouhavá a odrazující, ale opravdu doporučuji vyzkoušet, je to velká pochoutka.Nejprve si oloupu brambory a nakrájím na asi tenká kolečka a dám je…

Zobrazit více...

Kategorie