Sekaná s lilkem a sojou
Potřebné ingredience
500 g mletého vepřového masa, 1 lilek, slanina, 50 g sojového granulátu, 2 vejce, cibule, česnek, namočená houska v mléce, sůl, pepř
Postup přípravy
Manžel chtěl stále udělat sekanou s lilkem...tak jsem to zkusila. Množství lilku a sojového granulátu je v podstatě jedno, jak se Vám to bude zdát.
Takže jsem nakrájela…
CHILLI CO CARNE PODLE MĚ
Potřebné ingredience
mleté maso, červené fazole v pálivé omáčce (bonduel), kukuřice (bonduel), kečup, cibule, česnek, sůl, pepř, chleba.
Postup přípravy
VELICE JEDNODUCHÉ :-) na česneku a cibulce osmahneme maso, po chvíli přidáme fazole, kukuřici, trochu kečupu, dochutíme a máme hotovo! Dobrou chuť
Vinná klobása na černém pivu
Potřebné ingredience
1 kg vinné klobásy, 200 g anglické slaniny, 2 větší cibule, 3-4 stroužky česneku, olej, sůl a pepř, 200 g rajčatového protlaku, 200 ml černého piva, 2 lžíce cukru
Postup přípravy
Z vinné klobásy stočíme deset středně velkých šneků a sepneme je špejlí. Pak je z obou stran krátce osmahneme na oleji a dáme do pekáčku. Do stejné pánve dáme slaninu nakrájenou…
Masovo-zeleninový nákyp
Potřebné ingredience
500 g mletého masa, 1 žemle, mléko, 2 vejce, pepř, sůl, trochu vývaru (stačilo 1 dl), 200 g květáku, 200 g mrkve, 150 g hrášku, sůl, olej na vymazání pekáče
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky, mrkev na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Až je zelenina poloměkká, přidáme hrášek a vaříme doměkka. Zeleninu vidličkou namačkáme a necháme…
Plněné zelné listy
Potřebné ingredience
1 vrchovatá lžíce másla + na vymazání pekáče 1 velká hlávka bílého zelí 1 střední cibule, jemně pokrájená 8 stroužků česneku, jemně nasekaných 2 lžičky kmínu 2 bobkové listy 2 lžičky pálivé papriky 50 g rozinek jemně nastrouhaná kůra z půlky biocitronu 40 g dlouhozrnné rýže, uvařené a vychladlé 200 g mletého libového hovězího masa 200 g mletého vepřového masa 8 paprikových klobásek 500 g rajčatového pyré 150 ml bílého vína mořská sůl (nejlépe vločky) a pepř zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy
1 Troubu předehřejte na 190 °C. Máslem vymažte mělkou zapékací mísu. Ze zelí odřízněte 12 velkých, pokud možno nepoškozených listů a zbavte je tuhých konců. Ve velkém hrnci…
Karbánátky z bůčku
Potřebné ingredience
60 dkg mletého bůčku 1/2 hrnku mléka 2 čtverečky taveného sýry sůl, pepř, trojobal
Postup přípravy
Mletý bůček, mléko a tavené sýry smíchat - nesolit a nechat uležet v lednici do druhého dne.
Před smažením osolíme a opepříme.
Pak obalujeme jako klasický řízek.
Masové koule s kuskusem (porce cca. 25Kč)
Potřebné ingredience
500 g mletého masa 300 g kuskusu 180 ml rajčatové passaty šťáva z půlky citrónu česnek sůl 60 ml olivového oleje
Postup přípravy
Mleté maso ochutíme, já přidávám trošku strouhanky a uděláme koule. Ty potom na lžíci olivového oleje zprudka opečeme ze všech stran. Následně je dáme do pekáčku, mírně podlejeme…
Masová směs na těstoviny
Potřebné ingredience
500g. vepřového(kuřecího nebo krutiho masa), 1cibule, 3stroužky česneku, rajský protlak, 1hrníček vývaru, koření-pepř,sul,oregano,
Postup přípravy
Maso pomleme na jemno a orestujeme na zpěněné cibulce a česneku.Přidáme rajský protlak a hrníček vývaru nebo vody,podusíme.Dochutíme a podáváme s těstvinami.Mužeme přidat mrazenou…
Plněné papriky-jak je máme rádi my :-)
Potřebné ingredience
mleté maso-nejlépe směs vepřového a hovězího-cca 500g 1 rohlík nebo houska trochu mléka 1 vejce strouhanka-cca 2 lžíce papriky 2 střední cibule 1 větší mrkev kousek celeru, příp.i petržele rajský protlak-cca 2 lžíce smetana (dávám 30% asi 100 ml) sůl, pepř, bobkový list, nové koření, ocet kousek sádla-cca 1 lžíce
Postup přípravy
Rohlík pokrájený na kostičky rozmočíme v mléce, přidáme maso, vajíčko, jednu menší drobně pokrájenou cibuli, 1-2 lžíce strouhanky (podle hustoty) ochutíme solí a pepřem, naplníme…
Sekaná plněná vařeným vejcem , sýrem,šunkou a okurkou …
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 500 g-1 g mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 5 stroužků česneku, strouhanka, majoránka, sůl, pepř,šunka, balíček 4 vejce uvařená na tvrdo,sýr,okurka
Postup přípravy
Připravíme si potravinářskou folii ( cca 70 cm), na kterou rozprostřeme ochucené mleté maso do tvaru velkého obdélníku (asi 50 x 30 centimetrů). Maso pomažeme hořčicí, poté šunkou…