MLETÉ MASO
Zobrazit více...
Plněné zelné listy
Potřebné ingredience
1 vrchovatá lžíce másla + na vymazání pekáče 1 velká hlávka bílého zelí 1 střední cibule, jemně pokrájená 8 stroužků česneku, jemně nasekaných 2 lžičky kmínu 2 bobkové listy 2 lžičky pálivé papriky 50 g rozinek jemně nastrouhaná kůra z půlky biocitronu 40 g dlouhozrnné rýže, uvařené a vychladlé 200 g mletého libového hovězího masa 200 g mletého vepřového masa 8 paprikových klobásek 500 g rajčatového pyré 150 ml bílého vína mořská sůl (nejlépe vločky) a pepř zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy
1 Troubu předehřejte na 190 °C. Máslem vymažte mělkou zapékací mísu. Ze zelí odřízněte 12 velkých, pokud možno nepoškozených listů a zbavte je tuhých konců. Ve velkém hrnci…