Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Španělský ptáček z mletého masa

Španělský ptáček z mletého masa

Potřebné ingredience

500g mletého masa, cibule, česnek, mléko, vejce, majoránka, strouhanka, pepř, sůl ******** Na náplň vajíčko uvařené na tvrdo, 1 malá mrkev, kyselá okurka, 50 g měkkého salámu, 100 g slaniny, hořčice, cibule ********************* Na omáčku zbytek slaniny, cibule, hořčice, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Z mletého masa připravíme klasickou sekanou. Z ní kousek odebereme a vytvarujeme plátek jako na klasický španělský ptáček. Ten potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněná roláda z bůčku

Plněná roláda z bůčku

Potřebné ingredience

300 g mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, trochu mléka, strouhanka, 1,20 kg libového bůčku, 200 g godhajského salámu, 3 kyselé okurky, kmín

Postup přípravy

Nejdřív připravíme nádivku. Do mletého masa nastrouháme na hrubém struhadle cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, trochu mléka, strouhanku a pořádně propracujeme. Bůček…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Špačci v kabátku

Špačci v kabátku

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 8 plátků anglické slaniny, 2 pikantní klobásy, 4 stroužky česneku, 1 vejce, 2 lžičky koření na mletá masa, sůl, pepř

Postup přípravy

mleté maso, vejce, česnek a koření zpracujeme. Do ruky nabereme směs, vtlačíme do středu
kousek sloupnuté klobásy a zabalíme do slaniny. Dáme do pekáčku, mírně zalijeme vodou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Domácí hamburger-)

Domácí hamburger-)

Potřebné ingredience

500 g mletého masa 250 ml vody 250 g strouhanky 1 lžíce kečupu 1 lžíce plnotučné hořčice 1 stroužky česneku 1 vejce 1 lžička tymiánu 1 lžička oregana podravka sůl chilli koření (pepř) plátkový sýr olej

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté maso, vodu, vajíčko, kečup, hořčici, prolisovaný česnek, tymián, oregano a čilli. Vše společně promícháme a dáme asi na 1 hodinu odležet. Po hodině ochutíme dle…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Řecká musaka

Řecká musaka

Potřebné ingredience

750 g mletého masa 450 g brambor 800 g sterilovaných rajčat 2 lilky 1 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 1 svazek sekané petrželky 2 lžíce rajčatového protlaku 50 g hladké mouky 50 g másla 600 ml mléka 200 g jogurtu 2 vejce 4 lžíce strouhaného parmazánu 3 lžíce strouhanky sůl pepř

Postup přípravy

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme maso a opečeme. Pak přimícháme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Roláda z bůčku

Roláda z bůčku

Potřebné ingredience

1 kg mletého bůčku 3 lžíce solamylu 1/4 mléka sůl, hořčice, vejce, ster.okurka, salám,pepř

Postup přípravy

Do mletého bůčku přidáme solamyl, sůl, pepř,
dobře propracujeme. Směs dáme na noc do chladničky. Druhý den na igelitu navlhčeném vodou vyválíme asi 1/2 cm silnou placku.…

Zobrazit více...

Kategorie