Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kapsa

Vepřová kapsa

Potřebné ingredience

vepřová kotleta na kapsu cibule vajíčka žampiony salám sádlo olej hl. mouka worcestr máslo hořčice párátka sůl, pepř, koření na kuře

Postup přípravy

Kupuju v Globusu už kotlety připravené na kapsu.
Každou stranu rozklepeme. Osolíme, opepříme.
Na pánvičce si na oleji uděláme cibulku, na to dáme žampiony, salám (dala…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tortilly trochu jinak

Tortilly trochu jinak

Potřebné ingredience

2 plátky vepřového masa, olej, malá konzerva sterilovaných kukuřiček, 1 menší cuketa, 1 větší rajče, 1 červená paprika, pepř a sůl, 100 g tvrdého sýra, 2 chilli papričky bez semínek + 1 balení tortill

Postup přípravy

Maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky a osolíme. V pánvi rozpálíme olej a maso osmažíme. Lehce opepříme. Přidáme kukuřičky, pokrájenou zeleninu (cuketu,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sulc

Sulc

Potřebné ingredience

2-3 nožičky,malé koleno Stačí i kousek ,nové koření 8 kuliček,pepř celý,bobkový list asi 5 lístků,cibuli,sůl,zeleninu:Větší mrkev,1 petržel,kousek celeru.2 vejce

Postup přípravy

Nožičky a koleno dáme do hrnce zalijem vodou kousek nad .Maso osolíme dáme koření.Zvlášt uvaříme zeleninu a vajíčka.Když je maso měkké tak ho vyndáme z vývaru a oberem,zeleninu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřovo,kuřecí směska v alobalu

vepřovo,kuřecí směska v alobalu

Potřebné ingredience

plecko,kuřecí prsa,špek,klobása,cibule,paprika,syrové brambory,sůl,pepř

Postup přípravy

všechno maso nakrájíme na přiměřené kostičky,špek na menší,cibuli a brambory na kolečka,alobal potřeme kouskem špeku a postupně skládáme za sebe,špek klidně častěji,i když ho…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové plátky s omáčkou a br.kaší

vepřové plátky s omáčkou a br.kaší

Potřebné ingredience

Vepřové maso , nejlépe kýta, koření: sladká paprika,barevný pepř, grilovací koření, vegeta, kostka masoxu, 25Oml šlehačky, 2 lžíce kečupu, pepř, vegeta

Postup přípravy

Vepřovéplátky zlehka naklepeme, okořeníme paprikou,barevnýmpepřem, gril.kořením a dáme do pekáčku s trochou oleje a přidáme kostku masoxu a podlijeme a dáme péct asi na 200…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané maso

Nakládané maso

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta, kýta nebo plecko. 3 vejce, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce oleje-vše se smíchá. Přidáme 1 malou lžičku- soli, ml. pepře, slad. papriky, pálivé papriky, majoránky, kari koření, grilovacího koření a worchesteru. Špetka zázvoru. 8-12 stroužků česneku. Vše se smíchá.

Postup přípravy

Syrové umyté maso se nakrátí na plátky, mírně naklepat, potřít směsí. Dát do sklenice nebo skleněné mísy, umělé misky s víčkem. Dát do lednice- nejméně na 24 hodin. Pak osmažit…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené, houskový knedlík, červené zelí

Uzené, houskový knedlík, červené zelí

Potřebné ingredience

cibule česnek worcester sádlo hl. mouka kdo chce může bujon nebo silný hovězí vývar uzené maso sůl, pepř

Postup přípravy

zelí připravíme klasicky
houskový knedlík taky jak jsme zvyklí

Dávám sem hlavně pro maminky, které zajímalo, jak udělat šťávu k uzenému masu.....správně z pečených…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domáca bravčová rolka z pliecka

Domáca bravčová rolka z pliecka

Potřebné ingredience

1kg bravčového pliecka, 25g rýchlosoli, sáčok na tlačenku

Postup přípravy

Mäso zbavíme kože, naklepeme, potrieme rýchlosoľov a zvinieme do rolády. Zviažeme niťov a odložíme do chladu na 24hod. Potom vložíme do vrecúška a varíme 2hod. Po uvarení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná krkovička

Marinovaná krkovička

Potřebné ingredience

Na motivy receptu na marinádu od Anelis (ID 119392), které tímto děkuji: Na 2 plátky krkovice (udáváno skutečně jen přibližně): sůl, 2 lžíce oleje, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce hořčice. V originálním receptu se počítalo se lžičkou kari koření.

Postup přípravy

Česnek se po silvestrovských jednohubkách doma nacházel nečekaně pouze ve stavu sušeném, hořčici jsem dala křemžskou, takže marináda byla mírně nasládlá a výsledná omáčka lehce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SILVESTROVSKÝ GULÁŠ

SILVESTROVSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

1kg vepřové plece, 3 lžíce oleje, 4 větší cibule, 1 lžička mleté a pálivé papriky, 1 lžička karí, masox, 2 papriky, 3 kyselé okurky, 1 malý pórek, sůl, pepř, drcený kmín, jíška, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce smetany

Postup přípravy

V hrnci osmahneme cibulku, na ni prudce orestujeme maso, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme karí, masox, pokrájené papriky, okurky a pórek. Osolíme…

Zobrazit více...

Kategorie