Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Uzené maso, jako lahůdka -MOOC DĚKUJI-Bibinka (Janinka)

Uzené maso, jako lahůdka -MOOC DĚKUJI-Bibinka (Janinka)

Potřebné ingredience

Suroviny: Kus uzeného masa(byla krkovice), 1 cibule, 6 neloupaných stroužků česneku, trošku octa, trošku cukru, 250 ml světlého piva, 10 hřebíčků, lžička Solamylu(nemusí být), voda.

Postup přípravy

Postup:

Uzené maso si opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem. Pak si nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Potřebné ingredience

1 kg libovějšího bůčku - slabší, aby se dal stočit, cca 2 cibule, cca 2 str. česneku, plnotuč. hořčici, sůl, kmín, pekáč, vodu, provázek.

Postup přípravy

Bůček potřeme hřčicí, rozmačným česnekem a hodně solí a zabalíme, svážeme prováznkem, a povrch osolíme a okmínnujeme. Dáme do pekáčku, posypeme nakrájenou na kostičky cibulkou,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička v hořčicové omáčce

Krkovička v hořčicové omáčce

Potřebné ingredience

4 silnější plátky vepřové krkovičky, sádlo, 1 cibule, 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 25ml smetany, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a na rozehřáté, sádle po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SELSKÝ GULÁŠ

SELSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

250g hovězího masa na guláš, 250g vepřového masa ( plecko ), 250g mletého masa, 250g uzeného masa, 250g točeného salámu, 250g cibule, 250g paprik ( barevné ). 125 ml zakysané smetany a 1 šašliková omáčka - to smíchat.

Postup přípravy

Po vrstvách naskládat do pekáče a přelít směsí smetany a šašlik. omáčky. NESOLIT.
Péct 2,5 - 3 hod v troubě na 180° až 200°.
Příloha: bílé pečivo, nejlépe bageta.
Je to…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky alá ptáček

Vepřové plátky alá ptáček

Potřebné ingredience

vepřová kýta cibule kyselá okurka párek špek sádlo sůl, pepř, zázvor hl. mouka hořčice

Postup přípravy

Maso prošpikujeme špekem, párkem, okurkou. Opečeme na sádle. Maso vyndáme. Na sádlo dáme cibuli na půlkolečka, špek. Opečeme. Vrátíme maso, přidáme okurku. Osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘÍZEK V KAŠI

ŘÍZEK V KAŠI

Potřebné ingredience

JAKÝKOLIV USMAŽENÝ ŘÍZEK,BRAMBOROVÁ KAŠE

Postup přípravy

DO PEKÁČKU DÁME HOTOVOU BRAMBOROVOU KAŠI NA TO NASKLDÁME KLASICKY USMAŽENÉ ŘÍZKY A NA TO OPĚT KAŠI A DÁME ZAPÉCT DO TROUBY.PEČEME TAK DLOUHO DOKUD NÁM KAŠE NEZEZLÁTNE.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na ananasu .MOOC DEKUJI SLOVENCE MAMINCE TEJAJA

Vepřové kotlety na ananasu .MOOC DEKUJI SLOVENCE…

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 rezne z bravčového (vepřového) karé s kosťou, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžica tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica paradajkového pyré alebo pretlaku, 1 ananásový kompót, 1/2 lyžičky mletého chilli, 1 lyžička čínskeho korenia piatich chutí alebo korenia na kung pao, ryža, mrazená zeleninová zmes (akýkoľvek druh zmesi )

Postup přípravy

Mäso umyjeme a osušíme a zľahka vyklepeme. Okoreníme zľahka čínskym korením a pečieme pomaly na rozohriatom oleji v panvici z každej strany asi 15minút. Pred dokončením na panvicu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské kotlety

Debrecínské kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,1 větší cibuli,4 stroužky česneku,lžička sladké papriky,2 sterilované okurky,4 lžíce kečupu,sůl pepř a hl.mouka

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hl.mouce.Potom dáme na rozehřátý olej na pánvi osmažit,aby se kotlety zatáhly,poté je vyjmeme a na témž oleji osmažíme na kolečka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Katův šleh

Katův šleh

Potřebné ingredience

50 dkg kýty nebo plecka,, 2 větší cibule,, 3 okurky (sladkokys.nálev),, 1 kapie červená,, 1 paprika žlutá,, sůl pepř 2 dl kečupu 2 chilli papričky olej .

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na oleji s cibulí nakrájenou na kolečka orestujeme doměkka. Přidáme kapie nakrájené na proužky, okurky na kostičky, feferonky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hlívový bůček se zázvorem -MOOOC DĚKUJI BIBINCE

Hlívový bůček se zázvorem -MOOOC DĚKUJI BIBINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: Libovější bůček(kdo ho nerad, může dát jinou část vepřového), 3 cibule, 5 kusů hlívy(může být klidně víc), 1 lžíce zázvoru, 1 lžíce koření na vepřovou pečeni, hladká mouka na obalení masa, olej, Solamyl, pepř, sůl

Postup přípravy

Postup:

Bůček si nařežeme jakoby na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmažíme po obou stranách, k němu přidáme všechny nakrájené cibule,…

Zobrazit více...

Kategorie