Zapékané vepřové maso se žampiony a šlehačkou
Potřebné ingredience
Vepřová pečeně nebo kotlety 2-3 cibule 1/4 porku olej brambory strouhaná gouda nebo jiný tvrdý sýr na strouhání sterilované žampiony s nálevem šlehačka 33%
Postup přípravy
Do zapékací mísy dáme trochu oleje,na dno poklademe cibuli na proužky,na cibuli dáme osolené a opepřené plátky masa,na maso rozložíme žampiony a zalijeme šťávou ze žampionů,na…
pikantní omáčka dělaná v troubě
Potřebné ingredience
1/4kg vepřového masa(může být např.kotleta)
1 Moravanka ve sladkokyselém nálevu
2-3 druhy hořčice
3 lžíce kečupu
sůl,pepř
příloha br.knedlík
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky a dochutíme.Dáme do pekáčku a přidáme Moravanku i s nálevem,2 lžíce plnotučné hořčice,lžíci krémžské a popř.lžíci ještě jiné hořčice,3 lříce kečupu a dva…