Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách a červeném víně-děkuji Andrejce

Vepřové na houbách a červeném víně-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g vepřového masa ( krkovice, plec) 1 cibule směs lesních hub 1PL rajského protlaku 2 stroužky česneku majoránka jalovec, nové koření 3dcl červeného vína sůl pepř

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájené na kostky nebo nudličky orestujeme do hněda na oleji, přidáme rajský protlak, cibuli, jalovec a nové koření, osolíme a opepříme. Necháme maso asi 10 minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička v rajčatovo-houbové omáčce-děkuji Hance

Krkovička v rajčatovo-houbové omáčce-děkuji Hance

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky krkovičky 1 větší cibule miska hub rajčatové pyré 300ml sůl pepř drcený kmín 1 lžíce oleje voda 200ml

Postup přípravy

Postup
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby a dusíme 10 minut. Plátky krkovice nasolíme, opepříme a pokmínujeme. Vložíme na pánvičku k houbám…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY

Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY

Potřebné ingredience

Ingredience •Vepřová krkovice •anglická slanina. •párek nebo klobása •cibule. •rajčatový protlak. •sůl •pepř Doporučená příloha •Chleba a pivo,americké brambory

Postup přípravy

Vezmeme kastrůlek podle počtu strávníků, na dno se dá lžíce másla ( do římského hrnce není třeba ). Dno se pokryje malými plátky naklepané krkovičky, vrstva se osolí a opepří. Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách se šlehačkou-děkuji vareni.cz

Vepřové na houbách se šlehačkou-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

hladká mouka 4 hrstě sušené houby 4 dl smetana ke šlehání  sůl 60 dkg vepřová kýta 4 lžíce polohrubá mouka 6 lžic olej 1 lžička mletý černý pepř 2 lžičky drcený kmín

Postup přípravy

Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.

Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovarská bašta

Pivovarská bašta

Potřebné ingredience

Rozpis: ◦800 g vepřové kýty ◦3 lžíce oleje ◦1 velkou cibuli ◦1 velký pórek ◦100 ml 12°piva ◦100 ml kečupu ◦3 stroužky česneku ◦sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:
Kýtu nakrájíme na nudličky, v misce promícháme s pepřem, solí, olejem a necháme alespoň 2 hodiny odležet /nejlépe do druhého dne/. Proleželé nudličky masa orestujeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na slanině a rozmarýnu-děkuji Elize

Plecko na slanině a rozmarýnu-děkuji Elize

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřového plecka 200 g slaniny vcelku 2 cibule 1 mrkev 4 stroužky česneku horký vývar mléko 100 ml smetany ke šlehání 2-3 lžíce hladké mouky pepř sůl 1 lžička cukru 2 větvičky rozmarýnu -nebo sušený

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou. Slaninu nakrájíme na větší kostky a asi 5 minut ji opékáme v kastrolu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta na paprice-děkuji Janičce

Vepřová kýta na paprice-děkuji Janičce

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová kýta, plátky podle počtu strávníků, cibule, olej, mléko, zakysaná smetana, bobkový list, sůl, pepř, lžíce a půl hladké mouky, 2 lžičky sladké papriky.

Postup přípravy

Postup
Na oleji si spěnímě nakrájenou cibuli do růžova, přidáme na plátky nakrájenou, naklepanou, osolenou a opepřenou kýtu poprášíme paprikou a zprudka opečeme z obou stran.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Casoullet z vepřového masa-děkuji Hance

Casoullet z vepřového masa-děkuji Hance

Potřebné ingredience

Ingredience 200 gramů bílé fazole z plechovky 200 gramů uzený bůček 10 kusů šalotka 400 gramů Vepřové maso bez kosti (krkovice, ramínko, pečeně) 1 kus větvička tymiánu 1 kus větvička čerstvého rozmarýnu 2 kusy stroužek česneku 200 gramů rajčata pelatti z plechovky 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni

Postup přípravy

Příprava
1.Bůček nakrájejte na kostičky a osmažte v hrnci, přidejte šalotku nakrájenou na čtvrtky, chvíli smažte, dokud cibulka nezesklovatí a dejte ji stranou.
2.Ve stejném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřové kotlety bez kosti 500 g bramborových noků 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce hrubozrnné hořčice lístky ze dvou snítek tymiánu 1 smetana ke šlehání 100 g goudy 50 g parmezánu sůl mletý čerstvý pepř slunečnicový olej

Postup přípravy

V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme.
Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby.
Noky uvaříme podle návodu na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotletky na černém pivě-DĚKUJI -aktakkk

Vepřové kotletky na černém pivě-DĚKUJI -aktakkk

Potřebné ingredience

Suroviny: 1kg vepřové kotletky (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové), 1 černé pivo, 150g anglické slaniny, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 4 lžíce hladké mouky, 1/2 ks sáčku grilovacího koření, pepř, kmín, olej, sádlo

Postup přípravy

Postup
Maso si nakrájíme na kostičky, nasypeme na něj grilovací koření, 4 lžíce hořčice, pepř, sůl (pokud ovšem grilovací koření sůl už obsahuje, nepřisolujeme) a necháme v…

Zobrazit více...

Kategorie