Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Hop do vody s vepřovou konzervou

Hop do vody s vepřovou konzervou

Potřebné ingredience

1 vepř.konzerva,1 sáček kyselého zelí,1 cibule,400 g hr.mouy,sůl,1/2 PD,3 PL oleje,10 dkg anglické,2 PL sádla,cukr

Postup přípravy

Dáme si vařit zelí,cibuli usmažím na sádle a anglické ,přidám konzervu!Prohřeji až se vydusí voda z konzervy.Občas zamíchat.

Hop do vody: mouku ,PD,sůl,olej zadělat těsto…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Omáčka z vepřového

Omáčka z vepřového

Potřebné ingredience

1/2 kg - 3/4 kg plecka, špetka sůl,1/2 PL gulášové koření,wolčestr 1/2 čl,magi 1/2 čl,cibuli stř.sádlo ,2 PL hl.mouky,máslo,10 dkg anglické

Postup přípravy

Cibui nakrájíme na drobno,přidáme anglickou slaninu(lisovaný bůček),maso nakrájet na kostičky,přidáme všechny suroviny s masem na omastek chviličku asi 10 min opečeme a zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřo,knedlo,zelo

Vepřo,knedlo,zelo

Potřebné ingredience

1 kg krkovice, 1 malá hlavička mladé zelí,sůl,kmín, 1 ks brambory,3 ks česnek,1/2 cibule, 10 dkg máslo, 10 dkg sádlo,ocet,cukr,knedlík

Postup přípravy

Maso dáme do pekáčku péci,osolené,kmín,česnek prlisovat,cibuli na nudličky,poklademe sádlo a máslo,malá sběračka vody na podlití.Pečeme asi 1 h. 200 C


zelí:nakrájet na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Znojemnská roštěná

Znojemnská roštěná

Potřebné ingredience

4 plátky kotlety,sůl,pepř,2 ks okurky ster. střední, 8 dkg sádlo,cibuli střední,2 dcl vody + 1 1/2 PL hl. mouky ,magi,5 dkg špek

Postup přípravy

Maso naklepu ,okraje naříznu,poslolím a popepřím,mezitím se mi smaží cibulka spolu se špekem na sádle,když je zlatavá přidám maso a po obou stranách opeču a přijiji vodu a dusím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřovozeleninový  hrnec

Vepřovozeleninový hrnec

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plec(krkovice,3 - 4 cibule,sůl,pepř,15dkg sýr cihla,5 ks rajčat,1/2 celeru,brokolice mrazená,4 PL oleje

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli na dno,položíme nakrájené maso na kostky (nudličky),posolíme a popepříme,poklademe celer,další vrstva brokolice,nakonec rajčata. Zakapeme olejem.Vše dusíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlé jednoduché Jugoslávské jídlo

Rychlé jednoduché Jugoslávské jídlo

Potřebné ingredience

Milena K. (Melounecek) ID 29306 DĚKUJI ZA RECEPT!

VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

3/4 kg plecka,sůl,1 cibule,1/4ČL pepře,1 dcl olej(2 PLsádlo),1/2 Ľ kmín,1/2 PLmagi,1/2 PLwolčestr omáčka,2 PL vrchovaté hl.mouka,1kel.zakysaná smetana,1/2 PL sladká paprika,250 ml mléka,zelí kyselé 300 g

Postup přípravy

Nakrájíme maso na větší kousky,osmažíme cibuli na oleji,přidáme maso, když je cibulka zlatavá,přidáme sůl.pepř,papriku sladkou,wolčestr,magi a vše překně opečeme,aby se maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se zelím a špalíčky

Vepřové se zelím a špalíčky

Potřebné ingredience

jen pro oči,dnešní oběd :-))

VEPŘOVÉ MASO
Kotletka s bramborovým salátem

Kotletka s bramborovým salátem

Potřebné ingredience

salát : 1/2 - 1 kg brambor vařených den předem,sůl,4 vejce vařená,pepř,majolka a 4 lžíce smetany(mléko),2 ks okurky,20 dkg godhaje,cibule stř.,olej asi 4 lžíce,1 PL hořcice plnot.,wolčestr 1 PL,šnitlik Marináda na maso: 6 ks kotlety bez kostí,2,5 dcl kefíru,1/2 ČL soli,1/2 ČL pepře,2 - 3 vejce,1/2 ČL vegeta,3 stroužky česneku,2 PL solamyl,strouhanka na obalní

Postup přípravy

Maso naklepeme a vložíme do marinády z kefíru a dalších surovin.Můžete nechat i 2 dny marinovat,já jsem dělala dnes k obědu ,tak asi 4 h. se maso marinovalo,kotletky před upečením…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Králík a bůček + knedlík(hop do vody),zelí

Králík a bůček + knedlík(hop do vody),zelí

Potřebné ingredience

1 ks králíka,bůček,sůl,kmín,máslo a sádlo,cibule,česnek.knedlík :350dkg hrubá mouka,1/2PPprášek,sůl ,3 PLolej,voda,zelí svoje domácí nakládané

Postup přípravy

králíka a bůček dáme do pekáčku,posolíme a posypeme kmínem dáme kousek másla a sádla,česnek a cibuli a asi 1/2 hr.vody přikryjeme a dáme péci.Asi na 1 h. 170C,pak odkryjeme a…

Zobrazit více...

Kategorie