Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Panenka s bylinkovou omáčkou

Panenka s bylinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Ingredience 1 ks rajče 1 lžíce olivový olej 1 špetka sušená bazalka 150 dkg vepřová panenka omáčka 1 lžíce bazalkové pesto 3 dl smetana ke šlehání podle chuti  steakové koření  mletý barevný pepř  sůl

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou.

Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Potřebné ingredience

Suroviny: Plátky vepřového masa(měla jsem pečeni), 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, zelená část jarní cibulky, kus pórku, 5 cm zázvoru, 2 stonky řapíkatého celeru(dala jsem celý vršek), 2 lžíce sojové omáčky, kajenský pepř(může být normální), 400 kuřecího vývaru, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřové krkovičky s kostí 300 ml vývaru z kosti 2 malé mrkve 100 g uzeného špeku 1 cibule 2 stroužky česneku cuketa zavařená jako okurky, nebo okurky polovina sklenice sterilované kapie 1 vejce uvařené natvrdo hladká mouka na zahuštění pepř

Postup přípravy

Postup
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji  Ivance

Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji Ivance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, sůl, 200 gr cibule, 50 gr slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, sladká paprika, 200 gr žampionů, 125 ml kysané smetany, 2 pol. lž. hladké mouky, 2 rajčata, 1 pol. lž, hořčice, mletý pepř

Postup přípravy

Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 plátky krkovice 2 červené papriky 1 velká cibule 100g šunky 3 menší kyselé okurky 1 malý rajčatový protlak worcester 1KL feferonového krému čerstvý křen špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem) pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

Potřebné ingredience

Ingredience •500 g vepřové plece (ramínka) •sůl •olej •1 střední i větší cibu­le •1,5-2 lžičky sladké mleté papriky •1 lžíce hladké mouky •2 lžíce kečupu (protlaku) - ne­musí být •1 stroužek česneku •šlehačka •vývar (masox). Doporučená příloha •houskový knedlík, rýže, vařené brambory.

Postup přípravy

Postup
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme na­drobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený čes­nek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Obracený řízek-DĚKUJI REMY

Obracený řízek-DĚKUJI REMY

Potřebné ingredience

Suroviny: řízky ((kuřecí nebo vepřové) kečup hořčice bazalka tarhoňa strouhanka vejce na obalování sůl

Postup přípravy

Postup
Řízky osolíme,naklepeme,obalíme ve strouhance, vejci a osmahneme na oleji dozlatova.z kečupu a hořčice si uvaříme omáčku, přidáme bazalku, případně ochutíme podle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky v zeleninové omáčce-děkuji Ottovi

Vepřové kostky v zeleninové omáčce-děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: ¾ kg vepřové plece 2 větší cibule 1 větší mrkev 1 větší petržel ¼ střední bulvy celeru hrst petrželové nati ½ l silného masového vývaru sůl, olej, čerstvě mletý pepř, bobkový list máslová jíška, drcený kmín, nové koření

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Špagety s masovou směsí (po mexicku)-děkuji poslirecept.cz

Špagety s masovou směsí (po mexicku)-děkuji…

Potřebné ingredience

Špagety s masovou (po mexicku) směsí pro 6 osob: •1/2 kg vepřového mletého masa •1 cibule •1 plechovka fazolí v tomatě •1 rajský protlak •koření: Chilli con Carne nebo Gril Mexico •2 dl vody •1 dl kečupu

Postup přípravy

Na oleji zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso, vše prosmažíme (můžeme přidat i nakrájenou papriku) a mícháme. Přidáme 1/2 lžíce koření, fazole, protlak,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

Potřebné ingredience

Ingredience česnek 5 stroužků cibule 1 kus uzené maso 100 g vepřová kýta 400 g zakysaná smetana 250 ml

Postup přípravy

Postup přípravy
Maso nakrájejte na 1,5cm silné plátky(neodkrajujte až do konce), do každého řezu dejte klínek uzeného a cibule. Maso vložte do pekáče, posypte česnekem (kořením…

Zobrazit více...

Kategorie