Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Naložené masíčko

Naložené masíčko

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby potřebujeme: 4 plátky krkovice bez kosti,sůl,olej Na marinádu:2 vejce,1/2 lžičky kari,1/4 lžičky pepře,2 lžičky solamylu,1 lžičku grilovacího koření,3 stroužky česneku,1 lžíci kečupu,1 lžíci sojové omáčky

Postup přípravy

Maso si lehce naklepeme-okaraje nařízneme a osolíme.
Smícháme vejce,solamyl,kečup,utřený česnek,gril.koření,pepř,sojovku a kari a promícháme.
Maso do této směsi naložíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
**VEPŘOVÉ KOSTKY NA MRKVI***

**VEPŘOVÉ KOSTKY NA MRKVI***

Potřebné ingredience

500g vepřové plece, 5-8ks mrkve, sůl, kmín, olej, máslo, hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Maso očistím, zbavím blan a nakrájím na malé kostky a osolím.V kastrolu si rozpálím olej, do kterého přidám i máslo na zjemnění chuti a poté maso do něj vložím a orestuji ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
*** B a R e V n É   a    Ž r A v É  KOTLETY - podle mě ***

*** B a R e V n É a Ž r A v É KOTLETY - podle mě…

Potřebné ingredience

6 ks kotlet, 1 velká cibule, 1/2 mladé zelené cukety, 1/2 červené (tahle tam být musí) papriky, 1/2 bílé papriky, asi 1 kg nových brambor, olivový olej, pepř, sůl a 1 ochucená zakysaná smetana mlékáren Kunín - česnek a bylinky (bomba záležitost) - lze nahradit neochucenou s přídavkem čerstvého česneku a nějakých bylinek, 2 vejce (dávala jsem 2 bílky, protože mi zbyly po pečení ), 10 dkg sýra na strouhání.

Postup přípravy

nové brambory jen umyju houbičkou a neloupu, nakrájím na 1 cm kolečka a dám předvařit do osolené vařící vody na asi 5 minut varu, pak je sliju a pokračuji.
Omyju maso a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínský guláš

Debrecínský guláš

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby potřebujeme: 50 dkg vepřové plece,1 cibule-větší,20 dkg zelených paprikových lusků,20 dkg párků/debrecínské nebo jiné/1 smetanu na vaření,olej,ml.papriku,3 dkg rajčat.protlaku,3 stroužky česneku,drcený kmín,sůl,1/2 l vody a asi 30g hl.mouky na zahuštění.

Postup přípravy

Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Na tuku si orestujeme nakrájenou cibuli,vložíme maso,poprášíme ml. paprikou a orestujeme,pak přidáme asi 1/2 vody ,rajský protlak,sůl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta vcelku, v troubě - fakt není suchá !!!!! Bez práce!!!!

Vepřová kýta vcelku, v troubě - fakt není suchá !!!!!…

Potřebné ingredience

Kus vepřové kýty - měla jsem 3/4 kila. 1 bílý jogurt-jakýkoli 250g. Grilovací koření - dala jsem necelý sáček koření na grilovaný sýr. Polévková lžíce sojové omáčky - nemusí být. Čajová lžička sušeného česneku. Sůl. Lze dát koření dle vlastní chuti!!!! Alobal-používám ten superpevný grilovací. Zapékací velká miska nebo pekáč s poklicí.

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme.Posolíme ze všech stran.
V hrnku si smícháme jogurt se vším kořením. Ustřihneme velký kus alobalu. Maso natřeme z jedné strany, tou položíme na alobal a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kapsa plněná, se žampiony

Vepřová kapsa plněná, se žampiony

Potřebné ingredience

Vepřová kýta - 3 plátky, sůl,grilovací koření, česnek cca 3 stroužky, žampiony čerstvé malé asi 300g, moravské uzené 6 plátků, malá cibule, pórek, tavený sýr 2 trojúhelníčky, vejce syrové 1ks, olej, máslo mouka na zahuštění, voda / vývar na podlití

Postup přípravy

Plátky masa opatrně naklepeme, aby se nepotrhaly, jemně osolíme a na maso položíme po plátku uzeného.
Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme najemno nakrájenou cibuli do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůčková amoleta

Bůčková amoleta

Potřebné ingredience

1 kg bůčku , 5 vajec, 3 lžíce škrobu, 2 velké cibule , 5 stroužků česneku , sojovka, worchester, drcený kmín, bílý pepř, sůl, červená sladká paprika

Postup přípravy

- maso nakrájíme na malinkaté kostičky, stejně taky i cibuli, česnek rozmáčkáme, smícháme se zbytkem surovin
- směs je nejlépe nechat uležet do druhého dne, protože maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
co dům dal

co dům dal

Potřebné ingredience

brambory,kečup,vepřové plátky,cibule,grilovací koření,olej,sýr,steak omáčka chilli a česnek

Postup přípravy

oloupané omyté brambory nakrájíme na silnější kolečka a dáme do předem vymaštěného pekáře,osolíme,pokcákáme kečupem,poklademe naklepané vepřové plátky,které si okořeníme,na plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ÚŽASNÉ A RYCHLÉ RIZOTO

ÚŽASNÉ A RYCHLÉ RIZOTO

Potřebné ingredience

TUK,CIBULKA,NEUVAŘENÁ RÝŽE,VEPŘOVÉ MASO(PLECKO,KÝTA......),KOŘENÍ - VŠE DLE CHUTĚ A VELIKOSTI PORCE

Postup přípravy

TENTO RECEPT MI PORADILA KAMARÁDKA A JE ÚŽASNÝ,POKUD NECHCETE STRÁVIT CELÝ DEN U PLOTNY:-))
DO ZAPÉKACÍ MÍSY NAKRÁJÍME KOUSEK TUKU(MÁSLO,SÁDLO...)MOŽNÉ I OBOJÍ ,JEMNĚ…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové štavnaté nudličky-lehké

vepřové štavnaté nudličky-lehké

Potřebné ingredience

vepřové maso,halali,sul,pepř,hořčice,cibule,vino bílé polosuché ,máslo rýže-cibule,hřebíček,sul,olej

Postup přípravy

vepřove maso na nudličky okořeníme a opečeme a přilijeme vínečko
na másle přidáme hořčici a opečeme do zlatova

na základ-
cibuli opečeme do zlatova na másle…

Zobrazit více...

Kategorie