Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Řízky pod sněhem

Řízky pod sněhem

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 4 vejce, 100g eidamu nebo goudy, grilovací koření, špetka soli a pepře, olej

Postup přípravy

Řízky o okrajích nařízneme, naklepeme, posypeme grilovacím kořením, jemně osolíme a opepříme, pokapeme olejem a dáme na 6-10hod do lednice uležet (ale nemusíte, také občas…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
***SLAVNOSTNÍ OBĚD, MORAVSKÝ VRABEC TROCHU JINAK****

***SLAVNOSTNÍ OBĚD, MORAVSKÝ VRABEC TROCHU JINAK****

Potřebné ingredience

1kg vepřového plecka, 3 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 1 lžíce sádla

Postup přípravy

Plec nakrájíme na 6-8 plátků. Nadrobno nakrájenou cibuli promícháme s utřeným česnekem, přidáme hořčici, sůl, pepř, touto směsí plátky plecka potřeme a necháme 1 den v ledničce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čalovský guláš

Čalovský guláš

Potřebné ingredience

Cibule, 2stroužky česneku, zelená paprika, 2rajče (v podstatě veškerá podobná zelenina - dávám co zbyde v lednici, i pórek nebo kyselý okurek), mletou sl papriku, asi 30dkg vepř.masa - kýta nebo plecko

Postup přípravy

Cibuli na kostičky a ostatní pokrátou zeleninu osmahnout na oleji a zalít vodou, aby změkla. Mezitím na pánvi osmažit masiko na kostičky, sypnout jen solí nebo dokořenit (já dávám…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ocásky s kysaným zelím a šunkovými knedlíky.

Vepřové ocásky s kysaným zelím a šunkovými knedlíky.

Potřebné ingredience

Načesnekované a den předem naložené vepřové ocásky je to maso od křížové kosti. Kysané zelí s jablkem. Rohlíkové knedlíky s uzenou šunkou.Sice nemusely k tomu pečenému být se šunkou ,ale chtěla jsem si ty knedlíky vyzkoušet.

Postup přípravy

Postup určitě nemusím psát je to klasika.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety pro hosty

Kotlety pro hosty

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, 2 cibule, 1 kostka masox ,sladká paprika , 10-20dkg sýru

Postup přípravy

Do vymaštěného pekáče vložíme vykoštěné, z obou stran naklepané maso -NESOLIT ! Na kotlety dáme hromádku jemně nasekané cibule. Vše posypeme strouhaným sýrem a přitlačíme, aby se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Skvělé vepřové nudličky se šlehačkou

Skvělé vepřové nudličky se šlehačkou

Potřebné ingredience

Vepř.maso,cibule,,olej,sojová omáčka,kečup,šlehačka(smetana),pažitka,sůl,bylinky s mořskou solí

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a osolíme a posypeme bylinkami s mořskou solí,cibuli na kolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem,chvilku restujeme a zakápneme sojovkou.Za…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nejlepší Katův šleh

Nejlepší Katův šleh

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty,sůl,pepř,olej,cibule,nakl.okurky,100 g steril.kapií,feferonky (já dávám ještě chili papričky) , kečup,vorčestr

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme a na horkém oleji restujeme téměř do měkka. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme nakrákené okurky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na brambůrkách se smetanou a parmezánem VŠE Z JEDNOHO PEKÁČKU

Vepřové na brambůrkách se smetanou a parmezánem VŠE Z…

Potřebné ingredience

Plátky vepřové kotlety (dle počtu strávníků), 500 g brambor (dle počtu strávníků), 1 cibule, 1 paprika nebo porek, 1 šlehačka, olivový olej, sůl, česnek.

Postup přípravy

Vepřové plátky kotletky (můžete použít i kuřecí co kdo chce) již den předem naložím do misky s prolisovaným česnekem, jemně poliju olivovým olejem a nechám v lednici do druhého…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízky se žampióny

Vepřové řízky se žampióny

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g vepřového masa z kýty sůl, mletý černý pepř rostlinný olej 100g čerstvých anebo sterilovaných žampiónů masový vývar 4 vejce 50g hrubé mouky tuk na pečení

Postup přípravy

Očistěné, omyté a čistou utěrkou osušíme maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a osmažíme v rozehřátém rostlinném oleji po obou stranách…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové maso v cmundě

vepřové maso v cmundě

Potřebné ingredience

1kg vepřové kotlety na řízky,sůl,1kg brambor,1vejce,majoránka,strouhaný sýr,mouka,mléko,česnek,salám,drobet oleje na smažení

Postup přípravy

vepové maso si nakrájíme na řízky,naklepeme¨,osolíme,opečeme na pánvi z obouch stran na rozehřátém tuku,vyjmeme,necháme vychladnout,mezitím si připravíme těsto na cmundu v kterém…

Zobrazit více...

Kategorie