Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pečený bůček s nádivkou,špenátem a bramborovým knedlíkem -zase jedno výborné nezdravé jídlo

Pečený bůček s nádivkou,špenátem a bramborovým…

Potřebné ingredience

80 dkg vyššího libového bůčku bez kosti,3 jarní cibulky,5 dkg másla,2 housky,125 ml mléka,3 vejce,trochu červené kapie,10dkg strouhanky,špet.muškát.květu,sůl,pepř,kmín,2 velké cibule a asi 150 ml tmavého piva mražený listový špenát,česnek,cibule,bramborový knedlík/v prášku/ nebo uvařený z brambor

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku: do mísy nakrájíme housky na kostičky-zalijeme mlékem.Na polovině másla necháme zesklovatět pokrájené jarní cibulky.Zbývající máslo utřeme se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na smetaně-PODLE  ZDENKA POHLREICHA

Plecko na smetaně-PODLE ZDENKA POHLREICHA

Potřebné ingredience

Vepřové maso cca 1 kg (nejlépe plecko, ale lze použít i jiný druh masa včetně kuřecích nebo krůtích řízků), konzerva sterilovaného hrášku, celá cibule se slupkou, 1 šlehačka, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce vorčesterové omáčky, sůl, pepř, červená paprika. Na ozdobení nastruhaný křen, 2 nebo 4 vařená vejce, 4 celé vařené mrkve (nebo 2 rozříznuté po délce).HRÁŠEK SE SKORO ROZVAŘIL!!!!

Postup přípravy

Vepřové plecko (případně i jiné maso) nakrájíme na širší plátky, příliš nenaklepáváme, nařízneme okraje, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Opečeme zprudka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Savojský řízek s rozmarýnovými brambory

Savojský řízek s rozmarýnovými brambory

Potřebné ingredience

1 sáček bramor od Family Frost,vepřová kýta 4 ks,sůl,vajíčko,strouhanka,mouka hl.,olej,4 vajec bílky,příloha

Postup přípravy

Obalím řízek v trojobalu a když ho dávám na olej obalím ještě ve vyšlehaném bílku pouze vidličkou,jako vejce na obalení,bílky mě zbyly z peční.Příloha bramory vysypeme na plech a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovička na smetaně-podle mé tchýńky Luďky.

Vepřová krkovička na smetaně-podle mé tchýńky Luďky.

Potřebné ingredience

Krkovičku na plátky,pepř,sůl,česnek,cibuli,bobkový list,nové koření snítka rozmarýnu lžíci plnotučné hořčice.Smetana 12%,trochu hl.mouky na zahuštění.

Postup přípravy

Pěknou krkovičku nakrájíme na silnější plátky,neklepeme.Osolíme,opepříme a vydatně potřeme česnekem.Do hrnce nakrájíme na kostičky cibuli na ni položíme plátky masa,přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Houbový guláš s vepřovým-MOOC DĚKUJI VARENI.CZ

Houbový guláš s vepřovým-MOOC DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

450 g vepřová plec,5 kuliček,pepř ,1/3 lžičky mletý bílý pepř,1,25 l vody,1/3 lžičky indické kari,150 ml světlé pivo,1 ks bobkový list,sůl,250 g čerstvé houby,2 lžíce hladké mouky,2 ks cibule,10 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy

Ve větším hrnci osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Jakmile cibule zesklovatí a změkne, přidáme očištěné a nakrájené houby a za občasného zamíchání asi 10 minut podusíme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůček pod peřinkou

Bůček pod peřinkou

Potřebné ingredience

Asi 1 kg libového bůčku bez kosti,2 cibule,1 pórek, 1-2 hermelíny,1 šlehačka,4 str.česneku,pepř,sůl

Postup přípravy

Bůček si nakrájíme na asi 2 cm silné plátky,osolíme,opepříme a potřeme česnekem.Do pekáčku si dáme nakrájenou cibuli a pórek, na to poklademem plátky připraveného bůčku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pečená krkovička se zeleninou

pečená krkovička se zeleninou

Potřebné ingredience

4-6 plátků vepřové krkovice, 1x paprika červená a žlutá (kapie), 2 cibule, 1 mrkev, sůl, pepř, červená paprika mletá, trošku kari,

Postup přípravy

krkovičku nakrájíme na středně velké kostky, dáme na pekáč nebo na hluboký plech na pečení. Přidáme na větší kostky (cca 2,5x2,5cm) nakrájenou cibuli, papriku tak stejně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepř.maso na kedlubnách

vepř.maso na kedlubnách

Potřebné ingredience

400gr vepř.masa,2 kedlubny,1 smetana,podravka,muškát.květ,cibule,hladká mouka

Postup přípravy

maso nakrájíme na drobnější kostičky a osmahneme na cibulce,přidáme kedlubny na kostičky a dusíme do měkka,ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a zahustíme,prováříme min 20min…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tatranské kotlety -MOOC DEKUJI MARCII

Tatranské kotlety -MOOC DEKUJI MARCII

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 libovější plátky krkovičky(kotleta) 4 plátky anglické slaniny 4 plátky šunky sterilované lečo 100g strouhaného tvrdého sýra 150ml smetany sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:

Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky, a lžíci leča.
Takto připravené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečené kotletky

zapečené kotletky

Potřebné ingredience

necelé 1 kg brambor, 4 vepřové kotlety, 3 cibule, smetana, strouhaný sýr, sůl pepř, mletá paprika, česnek, olej.

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce. Kotletky naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku a utřený česnek. V pánvi na malém množství oleje zpěníme 2 nakrájené cibule a kotletky…

Zobrazit více...

Kategorie