Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové plece 1 větší cibule 1 stroužek česneku 1 lahůdková cibulka 1 malá bulva celeru 4-5 řapíků celeru l-2 větší lžíce rajského protlaku 1 lžička sušeného zázvoru instantní jíška, nebo solamyl trochu oleje pepř sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavská pečeně-děkuji Janě

Bratislavská pečeně-děkuji Janě

Potřebné ingredience

600dkg vepřové plece, sůl, 2 vejce, 10 dkg hrášku, 10 dkg šunky, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, petrželka.

Postup přípravy

Příprava receptu


Vepřové maso osolíme, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povaříme. Před podáváním…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g vepřové plece 2 cibule lžíce mleté sladké papriky 70g rajského protlaku majoránka 2 stroužky česneku velký brambor trochu oleje voda kostka masoxu sůl a pepř

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Divoké vepřové se zeleninou, žampiony a zakysanou smetanou

Divoké vepřové se zeleninou, žampiony a zakysanou…

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřového ořezu 2 větší cibule 3 stroužky česneku 5 větších žampionů 1 celý sáček dobré mražené zeleniny-já měla viz.foto 1 lžička mleté papriky 1 lžička kmínu 1 lžička pepře 6 kuliček nového koření 6 kuliček jalovce 4 bobkové listy 1 velká lžíce sádla sůl 1 hustá zakysaná smetana 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli si nakrájíme a dáme na sádlo osmažit, přidáme maso nakrájené na kostičky, které necháme zatáhnout, přidáme všechno koření, zasypeme zeleninovou směsí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule

Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřové kýty 100g anglické slaniny 1 cibule 2 mrkve 1 petržel kousek celeru červená paprika 3 kuličky nového koření 3 rajčata 2 menší brambory sádlo 1KL cukru snítka rozmarýnu lžíce hladké mouky masový vývar (bujon)

Postup přípravy

Postup
Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

Potřebné ingredience

Ingredience •500g libového vepřového masa •4 rajčata •2 lžíce hl. mouky •1 stroužek česneku •3 cibule •5 lžic oleje nebo tuku •1 lžíce papriky •sůl •kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE

Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE

Potřebné ingredience

4 řízky z vepřové kýty 250 g žampionů 80 g řapíkatého celeru 80 g oloupaných mandlí 1 lžíce másla mletý černý pepř koriandr sůl 1 kg brambor rozmarýn 150 g uzené slaniny 70 g oleje

Postup přípravy

PŘÍPRAVA:



Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájené žampióny, kostečky celeru a nasekané mandle orestujeme na másle. Osolíme, ochutíme koriandrem a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-děkuji Maris

Vepřové na houbách-děkuji Maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

Postup přípravy

Postup
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole

Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová plec, cibule, porek, hlíva ustřičná, anglická slanina, sůl, pepř, kmín, masox, hl. mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Postup
Orestovat cibuli nakrájenou na půlkolečka společně se slaninou na nudličky.Když je obojí zlatavé, přidáme maso nakrajené na nudličky, opepříme a posypeme kmínem a…

Zobrazit více...

Kategorie