Rolky z bůčku
Potřebné ingredience
600-750g bůčku bez kosti, 5 nožiček párku... NA PASTU: 1 vrchovatá PL kari koření a 1 vrchovatá PL sladké papriky, 5-8 stroužků česneku, sůl, párátka
Postup přípravy
Bůček nařežeme na plátky, rozklepeme, připravíme si pastu tak, že smícháme obě koření přidáme česnek a sůl. Tuto pastu natíráme na plátky bůčku na okraj dáme špalíček párku a…
Přírodní řízky na mandarinkách
Potřebné ingredience
4 vepřové řízky, 2 mandarinky, 2 rajčata, 3 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťavy, 1/2 lžičky hladké mouky, cukr podle chuti, mletý pepř, sůl
Postup přípravy
Vepřové řízky na několika místech na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Řízky vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku…
Krkovička v hořčicové omáčce
Potřebné ingredience
4 silnější plátky vepřové krkovičky, sádlo, 1 cibule, 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 25ml smetany, hladká mouka, sůl
Postup přípravy
Plátky masa osolíme a na rozehřáté, sádle po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové…
HEJTMANSKÁ VEPŘOVÁ PLEC
Potřebné ingredience
400g vepřové plece, 120g párku, 200g kysaného zelí, 40g slaniny, 40g tuku, 40g kyselé smetany, 35g hladké mouky, 40g cibule, 1 vejce, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka mletého pepře, 1 lžička mleté papriky, trochu citronu a soli
Postup přípravy
Osmahneme cibulku, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, párek, slaninu, opečeme a přidáme vodu, dusíme, přidáme zelí.Až bude maso téměř měkké, omáčku zahustíme,přidáme vejce…
SILVESTROVSKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
1kg vepřové plece, 3 lžíce oleje, 4 větší cibule, 1 lžička mleté a pálivé papriky, 1 lžička karí, masox, 2 papriky, 3 kyselé okurky, 1 malý pórek, sůl, pepř, drcený kmín, jíška, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce smetany
Postup přípravy
V hrnci osmahneme cibulku, na ni prudce orestujeme maso, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme karí, masox, pokrájené papriky, okurky a pórek. Osolíme…
KOTLET V TANDORU
Potřebné ingredience
4 kotlety, na směs 1 kelímek jogurtu, sůl, 1 lžičku octa, 2 prolisované stroužky česneku, 1/4 lžičky karí, 1/4 lžičky kardamomu, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/4 římského kmínu a špetka čili
Postup přípravy
Jogurt s kořením důkladně promícháme. Do směsi naložíme kotlety a necháme nejméně 6 hodin odležet. Potom podlijeme 1dl vody a v troubě upečeme. Podáváme s brambory, hranolky....
KOTLETY NA HOUBÁCH - KLASICKÝ RECEPT
Potřebné ingredience
4 kotlety, 3 hrsti hub, 2 bobkové listy, 2 nová koření, 1 cibuli, sádlo, máslo, mouka, sůl
Postup přípravy
Kotlety vypereme, naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme. Do hrnce dáme nakrájenou nadrobno cibuli, mezitím si na pánvi krátce opečeme kotlety, do hrnce přidáme 2…