Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v leču na smetaně -dekuji Marcelce  Šefrové

Vepřové v leču na smetaně -dekuji Marcelce Šefrové

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 kg vepřové plece 1 cibule zeleninové lečo, malá sklenička smetana 1 lžíce hladké mouky sůl.pepř, sl.paprika 1 kostka masoxu olej nebo jiný tuk houby/čerstvé, mražené nebo sušené / nemusí být

Postup přípravy

Postup:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Přidáme houby nakrájené na kousky - sušené předem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Křehké vepřové kotlety

Křehké vepřové kotlety

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby:4 kotlety,1 malá majonéza,2 cibule,pepř,sůl,strouhaný sýr

Postup přípravy

Kotlety-pořádně naklepeme,osolíme,opepříme-dáme do pekáčku-vymazaného olejem.Na kotlety dáme majolku a cibuli pokrájenou na kolečka dáme do předehřáté trouby péct na 200°C-pečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plzeňské pivní závitky

Plzeňské pivní závitky

Potřebné ingredience

4 plátky z vepřové plece,sůl,pepř,olej,2 větší žampiony,1 vejce,1 cibule,2 nožičky vídeňského párku,4 plátky anglické slaniny,asi 1/2 lahve piva Gambrinus/nebo jiné/,masox,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na tuku si podusíme nakrájené žampiony-přidáme vejce a necháme srazit.Maso si rozklepeme ,osolíme,opepříme na každý plátek položíme plátek slaniny,doprostřed dáme kopeček houbové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přílohové masíčko

Přílohové masíčko

Potřebné ingredience

1kg pěkného plecka 3 cibule 150g slaniny hořčice sojovka worcestr sladká paprika česnek sůl,pepř olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme,osolíme,opepříme a pomažeme pořádně
hořčicí z obou stran.
Cibuli nakrájíme na hrubo a slaninu na kostky,česnek dejte podle chuti…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné bramborové taštičky

Plněné bramborové taštičky

Potřebné ingredience

Bramborové těsto,salám,škvarky, sýr,olej na smažení

Postup přípravy

Připravíme si bramborové těsto (já klidně používám těsto z pytlíku, jen do něj ještě klepnu jedno vajíčko). Až máme těsto pěkně zpracované, vyválíme z něj placku cca2-3 mm silnou.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BABIČČINY KOTLETY..podle mě..

BABIČČINY KOTLETY..podle mě..

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety,grilovací koření,tvrdý salám,měkký salám,cibule,strouhaný sýr(i plátkový),rajčata,cibule,paprika, Brambory jako příloha.

Postup přípravy

Do zapékací misky poklademe naklepané kotlety,posypeme kořením podle chuti-sůl,pepř,gril.koření,můžeme potřít i hořčicí,na masíčko rozprostřeme tvrdý salám-já dávala lovecký a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko nadivoko s houbami -MOOOC DEKUJI IVULINCE

Vepřové plecko nadivoko s houbami -MOOOC DEKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, sůl, 200 gr cibule, 50 gr slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, sladká paprika, 200 gr žampionů, 125 ml kysané smetany, 2 pol. lž. hladké mouky, 2 rajčata, 1 pol. lž, hořčice, mletý pepř

Postup přípravy

Postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Potřebné ingredience

Ingredience Bůček 500 g Kysané zelí 500 g Anglická slanina lze použít špek 200 g Česnek dle chuti Majoránka dle chuti Kmín dle chuti Masox 1 ks Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky bůčku.....JÁ PŘIDALA JEŠTĚ…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOSTIČKY NA ŠŤÁVĚ S RÝŽÍ  :-P

VEPŘOVÉ KOSTIČKY NA ŠŤÁVĚ S RÝŽÍ :-P

Potřebné ingredience

rýže Parboild (pro 3 osoby velký hrnek a půl), olej, cca 1/2 dl, mražený hrášek a kukuřice, vepř.plec, cibule, sladká mletá paprika, špetka mletého kmínu, sůl, bujon, mouka a voda na zahuštění.

Postup přípravy

Maso omyjeme, odblaníme a pokrájíme na kostičky nebo nudličky,orestujeme na oleji s cibulkou, osolíme, posypeme sladkou paprikou a kmínem, podlijeme vroucí vodou a vaříme doměkka,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané francouzské brambory

Zapékané francouzské brambory

Potřebné ingredience

800g brambor, 300g uzeného masa (nebo libovější uzeniny jako je šunka, debrecínská pečeně apod.), 1 velká cibule, 2 vejce natvrdo, 2 syrová vejce, 100ml smetany s 10% tuku, sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

1/ Dělám-li z uzeného masa, dám ho na 15-20 minut povařit, krásně se tím uvolňuje vůně.
2/ Troubu předehřát na 170°C.
3/ Brambory oloupat a nakrájet na hranolky. Ty nasypat…

Zobrazit více...

Kategorie