Máčené řízky-slavnostní pohoštění
Potřebné ingredience
Pro 5 osob: 5 vepřových řízků Na marinádu:1 lžíci plnotučné hořčice,1 lžíci sójové omáčky,4 lžíce oleje,1 lžičku červené papriky,1 lžičku vegety,1 lžičku kmínu(drceného),1 lžičku grilovacího koření,sůl.3 lžíce bílého vína. Na obložení:1 cibule,120g žampionů(mohou být i sterilované),150g šunky,1 jablko, plátkový sýr -5 kusů, sůl , pepř.
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme marinádu: do hlubší mísy dáme vše co je uvedeno na ni a pořádně smícháme . Maso umyjeme ,osušíme a vložíme do marinády, alespoň na 24 hodin-uchováme…
Pečené uzené maso na zelenině
Potřebné ingredience
asi 3/4 kg uzené krkovice,kořenovou zeleninu-2 mrkve,1 petržel .půl menšího celeru,2 velké cibule,kousek sádla,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,6 kuliček pepře.
Postup přípravy
Vymažeme si pekáček sádlem,dáme do něj maso,obložíme ho očistěnou na větší kousky pokrájenou zeleninou a cibulí,přidáme koření a za občasného podlévání pečeme v troubě do měkka-tj…
Dušená mrkev s masem a cibulí
Potřebné ingredience
80 dkg mrkve,50 dkg libové vepřové plece,2 velké cibule,8 dkg slaniny,1 větší pórek,2 stroužky česneku,sůl.pepř,trochu cukru.
Postup přípravy
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme v kastrolu,přidáme nakrájenou cibuli a česnek…
Kotlety s česnekovou omáčkou
Potřebné ingredience
2 vepř.kotelty,sůl,pepř,olej,zelená petrželka Česneková omáčka: 5 stroužků česneku,250 ml smetany,10g hl.mouky,šťáva z půl citronu,sůl
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,nařízneme okraje,osolíme,opepříme a opékáme na oleji z obu stran asi 10 minut.Po upečení maso vyndáme a uchováme v teple.Do výpeku po kotletách přidáme…
Debrecínské ragů
Potřebné ingredience
300g libové vepřové plece,2 cibule,2 lžíce oleje,2 str.česneku,2 bílé papriky,1 ,malý rajčatový protlak,100 ml smetany.1 lžíci hl.mouky,ml.červená paprika,drcený kmín.sůl.1 debrecínský párek
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostky.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek,přidáme maso-osmahneme,pak přídáme koření,rajský protlak,zalijeme trochou vody a dusíme do…
Závitky v zelí se šťouchaným bramborem
Potřebné ingredience
Pro 6 osob: 1kg vepřové kýty,1 sklenice kysaného zelí,150 g libové anglické slaniny(plátky),150g sádla,50g hl.mouky,sůl,pepř,6 cibulí Na brambory:1 kg brambor,2 lžíce másla,svazek jarní cibulky
Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 160°C.Maso nakrájíme na plátky,mírně naklepeme,osolíme,opepříme,poklademe plátky anglické slaniny a na každý dáme trochu scezeného zelí-zabalíme jako…
Tatranská kotleta
Potřebné ingredience
4 kotlety,4 plátky anglické slaniny,10 dkg šunkového salámu,1 malé sterilované lečo,10 dkg sýra na strouhání,1 smetana,sůl.pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme,osolíme,opepříme a urovnáme na pekáč,Na každou dáme plátek slaniny,kopeček pokrájeného salámu a lečo,Posypeme nastrouhaným sýrem a celé zalijeme smetanou a v…
Vepřové nudličky Si Tien
Potřebné ingredience
30dkg vepřové kýty,30 dkg pórku,10 dkg mraženého hrášku a 10 dkg mraž.kukuřice,1 vejce,0,2l oleje,0,1l vody,glutasol,sůl,pepř,zázvor,sojová omáčka,solamyl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky,promícháme s vejcem,solí,glutasolem,vodou,solamylem a olejem a necháme alespoň půl hodiny odležet.Hrášek a kukuřici prohřejeme nasucho na teflonové…
Vepřové ledvinky dušené se zeleninou
Potřebné ingredience
asi4-5 vepřových ledvinek,olej,1 větší cibule,půl sáčku mražené zeleniny pod svíčkovou,sůl,pepř,kmín,kečup,olej,hl.mouka
Postup přípravy
Ledvinky naplocho rozkrojíme v půli,vyřízneme žlázy a dobře omyjeme.Pak je nakrájíme napříč na plátky.Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu ,dáme trochu drceného kmínu…
Kotlet v bramborovém těstě
Potřebné ingredience
2 kotlety(lpe bez kosti),3 brambory,2-3 lžíce hladké mouky,sůl,pepř,drcený kmín,olej,1 vejce
Postup přípravy
Brambory olupeme a najemno nastrouháme-přebytečnou vodu slijeme,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř a kmín a vymícháme hustší těstíčko.Kotlety naklepeme,osolíme(můžeme trochu potřít…