Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Máčené řízky-slavnostní pohoštění

Máčené řízky-slavnostní pohoštění

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových řízků Na marinádu:1 lžíci plnotučné hořčice,1 lžíci sójové omáčky,4 lžíce oleje,1 lžičku červené papriky,1 lžičku vegety,1 lžičku kmínu(drceného),1 lžičku grilovacího koření,sůl.3 lžíce bílého vína. Na obložení:1 cibule,120g žampionů(mohou být i sterilované),150g šunky,1 jablko, plátkový sýr -5 kusů, sůl , pepř.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu: do hlubší mísy dáme vše co je uvedeno na ni a pořádně smícháme . Maso umyjeme ,osušíme a vložíme do marinády, alespoň na 24 hodin-uchováme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené maso na zelenině

Pečené uzené maso na zelenině

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg uzené krkovice,kořenovou zeleninu-2 mrkve,1 petržel .půl menšího celeru,2 velké cibule,kousek sádla,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,6 kuliček pepře.

Postup přípravy

Vymažeme si pekáček sádlem,dáme do něj maso,obložíme ho očistěnou na větší kousky pokrájenou zeleninou a cibulí,přidáme koření a za občasného podlévání pečeme v troubě do měkka-tj…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s masem a cibulí

Dušená mrkev s masem a cibulí

Potřebné ingredience

80 dkg mrkve,50 dkg libové vepřové plece,2 velké cibule,8 dkg slaniny,1 větší pórek,2 stroužky česneku,sůl.pepř,trochu cukru.

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme v kastrolu,přidáme nakrájenou cibuli a česnek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety s česnekovou omáčkou

Kotlety s česnekovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 vepř.kotelty,sůl,pepř,olej,zelená petrželka Česneková omáčka: 5 stroužků česneku,250 ml smetany,10g hl.mouky,šťáva z půl citronu,sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,nařízneme okraje,osolíme,opepříme a opékáme na oleji z obu stran asi 10 minut.Po upečení maso vyndáme a uchováme v teple.Do výpeku po kotletách přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské ragů

Debrecínské ragů

Potřebné ingredience

300g libové vepřové plece,2 cibule,2 lžíce oleje,2 str.česneku,2 bílé papriky,1 ,malý rajčatový protlak,100 ml smetany.1 lžíci hl.mouky,ml.červená paprika,drcený kmín.sůl.1 debrecínský párek

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kostky.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek,přidáme maso-osmahneme,pak přídáme koření,rajský protlak,zalijeme trochou vody a dusíme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitky v zelí se šťouchaným bramborem

Závitky v zelí se šťouchaným bramborem

Potřebné ingredience

Pro 6 osob: 1kg vepřové kýty,1 sklenice kysaného zelí,150 g libové anglické slaniny(plátky),150g sádla,50g hl.mouky,sůl,pepř,6 cibulí Na brambory:1 kg brambor,2 lžíce másla,svazek jarní cibulky

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 160°C.Maso nakrájíme na plátky,mírně naklepeme,osolíme,opepříme,poklademe plátky anglické slaniny a na každý dáme trochu scezeného zelí-zabalíme jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tatranská kotleta

Tatranská kotleta

Potřebné ingredience

4 kotlety,4 plátky anglické slaniny,10 dkg šunkového salámu,1 malé sterilované lečo,10 dkg sýra na strouhání,1 smetana,sůl.pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,opepříme a urovnáme na pekáč,Na každou dáme plátek slaniny,kopeček pokrájeného salámu a lečo,Posypeme nastrouhaným sýrem a celé zalijeme smetanou a v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky Si Tien

Vepřové nudličky Si Tien

Potřebné ingredience

30dkg vepřové kýty,30 dkg pórku,10 dkg mraženého hrášku a 10 dkg mraž.kukuřice,1 vejce,0,2l oleje,0,1l vody,glutasol,sůl,pepř,zázvor,sojová omáčka,solamyl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky,promícháme s vejcem,solí,glutasolem,vodou,solamylem a olejem a necháme alespoň půl hodiny odležet.Hrášek a kukuřici prohřejeme nasucho na teflonové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ledvinky dušené se zeleninou

Vepřové ledvinky dušené se zeleninou

Potřebné ingredience

asi4-5 vepřových ledvinek,olej,1 větší cibule,půl sáčku mražené zeleniny pod svíčkovou,sůl,pepř,kmín,kečup,olej,hl.mouka

Postup přípravy

Ledvinky naplocho rozkrojíme v půli,vyřízneme žlázy a dobře omyjeme.Pak je nakrájíme napříč na plátky.Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu ,dáme trochu drceného kmínu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlet v bramborovém těstě

Kotlet v bramborovém těstě

Potřebné ingredience

2 kotlety(lpe bez kosti),3 brambory,2-3 lžíce hladké mouky,sůl,pepř,drcený kmín,olej,1 vejce

Postup přípravy

Brambory olupeme a najemno nastrouháme-přebytečnou vodu slijeme,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř a kmín a vymícháme hustší těstíčko.Kotlety naklepeme,osolíme(můžeme trochu potřít…

Zobrazit více...

Kategorie