Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá zapečená kotleta

Šťavnatá zapečená kotleta

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, olivový olej, 1 cibule, 4 lžíce majonézy (já dávám 2 lžíce majonézy a 2 lžíce smetanového jogurtu), 2-3 stroužky česneku, sýr eidam (lépe ten tučnější).

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme do olivovým olejem vytřené zapékací mísy, poklademe kolečky cibule a potřeme směsí z majonézy /jogurtu/ a prolisovaného…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnaté vepřové maso

Šťavnaté vepřové maso

Potřebné ingredience

700g vepřové krkovice, olej, máslo, sůl, pepř, 1/2 masoxu, 2 lžíce krémžské hořčice, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 smetana, 100 - 150ml piva, trochu vody

Postup přípravy

Plátky masa nařízneme po stranách, osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme smetanu, hořčice, pivo a trochu vody (asi 50 - 100ml). Když se směs začně vařit,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dobroučké masíčko

Dobroučké masíčko

Potřebné ingredience

3/4 kg krkovicky nebo jineho masa. Marinada: 3 vejce, 1,5 lzice maggi, 1,5 lzice majoranky, 1 lzicka soli, 1/4 lzicky pepre, 1/2 lzicky mleteho kminu, 1/2 lzicky kari, 1/2 lzicky worchestrove omacky, jednu malou susenou feferonku, 7 strouzku cesneku, 2 lzice solamylu

Postup přípravy

Vsechny suroviny na marinadu smichame. Masicko naklepeme a namacime do marinady a davame do misky kterou muzeme uzavrit, marinadou ktera nam zustane jeste prelejeme masicko,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ledvinky alla Mmeyerbeer

Vepřové ledvinky alla Mmeyerbeer

Potřebné ingredience

vepřové ledvinky, vepřové sádlo nebo olej, cibule, vajíčka, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Ledviny vypereme ve vařící vodě.Potom je rozkrojíme, močovody, žilky a tuk vykrojíme.

Nakrájíme napříč na tenké plátky a osušíme.

Na sádle či oleji zpěníme cibulku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krušovická krkovice

Krušovická krkovice

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,sůl,pepř,polotučná hořčice,2 velké cibule,2 lžíce sádla.worcestr,asi 5 dkg anglické slaniny,1/4 l krušovického piva/nebo jiného/,1 - 2 lžíce strouhanky,2 str.česneku

Postup přípravy

Plátky naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme utřeným česnekem a hořčicí a na rozpáleném sádle opečeme.Maso vyndáme , ve výpeku opečeme nakrájené cibule a anglickou slaninu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní pivovarské výpečky

Pikantní pivovarské výpečky

Potřebné ingredience

800g pěkně prorostlého bůčku - 400g cibule - 15 stroužků česneku - 4 lžíce kečupu - 300ml piva

Postup přípravy

Bůček jsme nakrájeli na velké kostky,cibuli jsme nasekali nahrubo a česnek jsme nakrájeli na jemné plátky.Přidali jsme kečup,podle chuti sůl,pepř a všechno jsme to zalili pivem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Troubový guláš SUPER!!!!!

Troubový guláš SUPER!!!!!

Potřebné ingredience

1-1,5kg masa může být vepřové i hovězí, nakrájet na kostky(hovězí se připravuje déle a dává se více vody),3-4 cibule nakrájet na drobno,5 stroužků česneku nasekat,2lžičky gulášového koření,3lžičky sl.papriky,1lžička pálivé papriky,3polévkové lžíce solamylu,2kostky masoxu,rajčatový protlak,sůl podle potřeby,0,75l až 1l vody,podle chuti můžeme přidat papriku a kozí rohy sterilizovan opláchnuté a nakrájené,

Postup přípravy

,Vše vložíme do pekáče , zalijeme vodou přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250 stupnu,pečeme (vepřové 1hod) a (hovězí 1,5 hod.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapékaná kotleta s cibulkou a smetanou

Zapékaná kotleta s cibulkou a smetanou

Potřebné ingredience

1 kg vepřových kotlet s kostí • sůl • pepř • olej • 3 velké cibule • 300ml smetany na šlehání • bazalka

Postup přípravy

1 kg vepřových kotlet s kostí jme očistili,osolili,posypali čerstvě drceným pepřem a pěkně rychle orestovali na pánvi s rozpáleným tukem.Když začínaly dostávat barvu,přihodili…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZBOJNICKÁ KRKOVIČKA PRO LABUŽNÍKY

ZBOJNICKÁ KRKOVIČKA PRO LABUŽNÍKY

Potřebné ingredience

NA 4 PORCE-4 PLÁTKY KRKOVIČKY,1 CIBULE,4 ŽAMPIONY,1 ČERVENÁ PAPRIKA,20DKG UZENÉHO SÝRA/NE JINÉHO),SŮL,PEPŘ

Postup přípravy

PLÁTKY MASA NAKLEPEME,OSOLÍME,OPEPŘÍME,OBALÍME V MOUCE A NA PÁNVIČCE OPEČEME Z OBOU STRAN. PAK VLOŽÍME DO PEKÁČKU A NA VÝPEKU PO MASE OSMAHNEME NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU,NA…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU

Potřebné ingredience

500g vepřového masa,olej,2stroužky česneku ,sůl,pepř,1cibule,lžíce másla,hl.mouka,masox,sojová omáčka 1 lžička.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky,naklepeme, osolíme a opepříme obalíme v hl.mouce a dáme péct na rozpálený olej na pánvičce..zprudka opečeme.Po-té maso vyndáme na talíř a přidáme 1 cibul…

Zobrazit více...

Kategorie