VELMI SNADNÉ A CHUTNÉ! TATRANSKÉ KOTLETY - RYCHLÝ OBĚD
Potřebné ingredience
4 LIBOVĚJŠÍ KOTLETY (Z KRKOVIČKY, KÝTY), SŮL, PEPŘ, 4 PLÁTKY ANGLICKÉ SLANINY, 4 PLÁTKY ŠUNKY NEBO ŠUNKOVÉHO SALÁMU, STERILOVANÉ LEČO V OLEJI BEZ UZENINY, 100 G STROUHANÉHO TVRDÉHO SÝRA, 150 ML SLADKÉ SMETANY.
Postup přípravy
KRKOVIČKU PO OBVODU NAŘÍZNEME, OSOLÍME A OPEPŘÍME. NA KAŽDOU PORCI POLOŽÍME PLÁTEK ANGLICKÉ SLANINY, PLÁTEK ŠUNKY A LŽÍCI LEČA. KOTLETY NASKLÁDÁME DO PEKÁČE, POSYPEME SÝREM,…
Zapečené maso s hořčicí-DĚKUJI-BILKOVAI (Iveta Bílková)
Potřebné ingredience
Suroviny: 600 g vepřové kýty nebo kotlety, 750 g brambor, 200 ml kysané smetany, 200 ml mléka, 1 velká lžíce Dijonské hořčice, 3 malé lžičky obyčejné hořčice, sůl, mletý pepř, cibule, hladká mouka, olej, uzený sýr plátkový
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky. Smetanu smícháme s mlékem a oběma hořčicemi. Brambory…
Džuveč (vrstvené maso)
Potřebné ingredience
na 4 porce: 500 g vepřových nebo kuřecích plátků (hotové balené vepř. plátky bez kosti prodává Lidl), 100 g plátků anglické slaniny, 2 větší cibule, 3 velké mrkve, 500 g brambor, hořčice (obyčejnou, ne kremžskou), olej, 1 kostka masového vývaru (např. Kucharek), 3 lžíce sušeného tymiánu, sůl, pepř
Postup přípravy
Pekáč plný šťavnatého masa neboli džuveč je prostě balkánský zázrak. Od té doby, co jsme tento recept doma poprvé vyzkoušeli, patří džuveč mezi naše nejoblíbenější jídla!…
Vepřový dušený řízek
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta, česnek, vývar, olej, pepř, plnotučná hořčice, polohrubá mouka, sladká mletá paprika, sůl.
Postup přípravy
Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Utřeme česnek a řízky dle chuti potřeme z obou stran. Na jednu stranu připravených řízků rozetřeme rovnoměrně plnotučnou…
Znojemské ragů
Potřebné ingredience
50 dkg vepřové libové plece,3cibule,2 lžíce oleje,2 lžíce hl.mouky,sůl.pepř-dle chuti,trochu sladké papriky,1/2 lžičky mletého kmínu,trochu bazalky a majoránky,6 kyselých okurek,asi 5-10 dkg libového uzeného
Postup přípravy
2 cibule nadrobno nakrájíme a osmahneme v papiňáku (nebo kastrolu),přidáme maso pokrájené na kostky-zprudka orestujeme.Pak osolíme ,přidáme koření ,podlijeme vodou a dusíme do…
Vepřové maso v rajčatech s kuskusem
Potřebné ingredience
400 g vepřové kýty 500 g loupaných rajčat nejlépe Valfruta 1 - 2 jarní cibulky 2-3 mrkve koření dle vlastní chuti na ochucení masa (já dávala kari, sůl, pepř) sojová omáčka sladká
Postup přípravy
Na rozpálené pánvi zpěníme cibulku, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přídáme mrkev a chvilku osmahneme. Nakonec konzervu loupaných rajčat a dusíme. Mezitím si připravíme kuskus…
Krkovička vesnického flamendra-mooc děkuji maris
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 pátky krkovičky 1 velká červená paprika 2 cibule 4 stroužky česneku lišky - cca dvě hrsti 1 pikantní klobása 3 lžíce kvalitního kečupu ostřejší kořenící směs, např grilovací olej 1 lžíce másla sůl
Postup přípravy
Postup
Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na…
Růžová ptáčci
Potřebné ingredience
NA 6 PORCÍ POTŘEBUJETE: 6 plátků vepřové krkovičky 6 plátků anglické slaniny 6 lžiček hořčice NA OMÁČKU: 6 lžic kečupu cukr 3 lžíce hořčice 4 sterilované okurky 1 sklenice vody PODLE CHUTI mletý pepř červené víno sůl
Postup přípravy
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a obložíme plátkem anglické slaniny. Smotáme plátky do závitků a zajistíme párátkem.
Sladkokyselé vepřové s rýží (4 porce)
Potřebné ingredience
200g rýže, olej, sůl, 600 g vepřové kýty, 4 lžíce sójové omáčky, 5 lžic vinného octa, 1 malý ananasový kompot (300 ml), 2 větší jarní cibule, 1 větší mrkev, 1 chilli paprička, 1 lžíce škrobu, 100 ml vývaru, cukr, mletý černý pepř.
Postup přípravy
1. Rýži propláchněte a nechte okapat. Orestujte ji asi na dvou lžících oleje, zalijte 400 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte pokličkou a nechte 15-20 minut dusit. Pak…
***Vepřové výpečky s domácím zelím a knedlíkem***
Potřebné ingredience
Výpečky: 1/2kg vepřové plece,1/2kg bůčku,sůl,pepř,kmín,trochu sádla,2-3 cibule Zelí: 1/2 hlávky zelí,sůl,kmín,1 vrchovatá lžíce hladké mouky,1 lžíce octa,osmažená 1 cibule,cukr,voda Knedlík : 1/2 kg hrubé mouky,1 kostka droždí,250 ml mléka,2 lžičky cukru,1 žloutek,asi 2 lžičky soli,2 housky nakráj. na kostičky
Postup přípravy
Veškeré maso nakrájíme,dáme do pekáčku,přidáme nakrájenou cibuli,sůl,kmín a sádlo a dáme péct na 2 hodiny. Zelí nakrájíme na drobné nudličky,přidáme sůl,kmín,vodu a vaříme do…