Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou
Potřebné ingredience
Suroviny: 800 g vepřové kýty, 1 balíček šunkové pěny, 100-150 g tvrdého sýru, 50-100 g anglické slaniny vcelku, 2 cibule, pórek na celou šířku roládového plátu, 1 lahůdkovou cibulku, 1 masox-nemusí být, zázvor, petrželka, hladká mouka na zahuštění, 1 papriku, sádlo na opečení rolády, sůl.
Postup přípravy
Postup
Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného…
Vepřové maso po mexicku
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřové plece,sůl.pepř,olej,ml.paprika,1 velká cibule,2dl vody,3 str.česneku,30 dkg rajčat,1 plechovka fazolí,1 lžíce solamylu+ 1 dl vody na rozmíchání.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostky.Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli,vložíme maso,osolíme ,opepříme,přidáme ml.papriku a orestujeme pak podlijeme vodou,přidáme utřený česnek a dusíme…
Sklářské knedlíky s uzeným masem
Potřebné ingredience
200 g uzeného masa,4 housky,100 g kysaného zelí,3 vejce,3-4 lžíce zakysané smetany,1 lžíce nasekané petrželky,100 g hrubé mouky,1 cibule,50 g slaniny,sůl.
Postup přípravy
Housky a uzené nakrájíme na kostičky,přidáme,vejce,smetanu,mouku,petrželku,překrájené zelí,sůl a vytvarujeme knedlíky.Vaříme v osolené vodě asi 20 minut.Na pánvi osmahneme…
ZELÍ NA PIVĚ-PROSTĚ ŽRACÍ:-))))
Potřebné ingredience
HLÁVKU ZELÍ,KOUSEK VEPŘOVÉHO,KOUSEK KLOBÁSKY,KOUSEK UZENÉHO,CIBULI,PEPŘ,SŮL,SOJOVKU,KEČUP,HOŘČICI,PIVO.
Postup přípravy
ZELÍ NAKROUHÁME NA NUDLIČKY,DÁME DO PEKÁČE.PŘIDÁME NAKRÁJENÉ MASO,KLOBÁSU,UZENÉ A CIBULI.OPEPŘÍME,OSOLÍME,ZALIJEME TROCHOU SOJOVKY.DÁME 4 LŽÍCE PL HOŘČICE,PŮLKU KEČUPU A ZALIJEME…
Vepřové závitky s jablečným chutney a bramborem
Potřebné ingredience
vepřová plec, citron (nejlépe bio), med, zázvor, kardamom, sůl, pepř, cibule, pevná kyselejší jablka, brambory
Postup přípravy
vepřovou plec očistíme, nakrájíme na plátky a lehce rozklepeme. citron omyjeme a ostrouháme kůru. tobolky kardamomu vyloupeme a semena rozdrtíme v hmoždíři. cca dvou- až…
Gyros
Potřebné ingredience
Olej , tymián , oregano,česnek maso vepřové -krkovička.
Postup přípravy
promícháme 1/8l oleje 1 lžíci suš. tymiánu 1 lžíci oregána,3 stroužky česneku, sůl , pepř.
Tuto směs nalijeme na 750gr cca nakrájené krkovičky na nudličky velké jako malíček a…
Vepřová plec na houbách a na smetaně-děkuji Gábince
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřové plece, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sušené nebo mražené houby - hřiby,,sůl, pepř, drcený kmín, podravka, smetana (zakysaná), hladká mouka, voda
Postup přípravy
Postup
Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso…
Vepřové s koprovou omáčkou -malá obměna klasické…
Potřebné ingredience
4 plátky z vepřové kýty,4 vejce vařená natvrdo,4 plátky anglické salniny,sůl,sádlo,asi 2 lžíce hl.mouky, 1 smetana na vaření,hrst sekaného kopru,na dochucení cukr,sůl a ocet
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme,osolíme na každý dáme plátek anglické a 1 vařené vejce-zabalíme a sepneme párátky.(nebo nití).V kastrole rozehřejeme asi 2 lžíce sádla a závitky ze všech…
Vepřový steak s broskví sýrem a štouchaný brambor.
Potřebné ingredience
Maso vepřové nebo kuřecí..osolit opepřit nakapat sojovku a obalit v hl.mouce..poté prudce orestovat do zlatova na pánvi..do výpeku nalít trochu vody a nechat zpěnit.dále naskládáme do pekáčku a na kaaždý steak klademe plátek šunky,broskev a překryjeme sýrem a nalijeme výpek..dáme zapéct do trouby. Štouchané brambory: uvaříme brambory..rozštoucháme a zamícháme do nich orestovanou cibulku do zlatova na oleji s anglickou slaninou..
Novohradský vepřový plátek
Potřebné ingredience
3/4 kg libového bůčku bez kosti,sůl.pepř,paprika mletá,olej,1 velká cibule,250g steril.leča(malá sklenička),2,5 dl vody,10 dkg žampionů,1 smetana(může být šlehačka), hladká mouka.
Postup přípravy
Bůček si nakrájíme na plátky-trochu naklepeme,osolíme,opepříme a opečeme na oleji po obou stranách a vložíme do vymazaného pekáčku,dáme péct..Na tuku po opékání masa osmahneme…