Měšec trochu jinak
Potřebné ingredience
vepřový krk, paprika sůl, pepř, česnek, slanina,cibule,hemelín nebo tvarůžky, pečící papír, olivový olej
Postup přípravy
maso rozklepeme a okořeníme, položíme na pečící papír potřený olejem, na maso dáme osmaženou cibulku na slanině a ostatní ingredience, zasypeme sýrem hermelínem nebo tvarůžkou,…
Starostův měšec podle Babicy
Potřebné ingredience
krovička plátky,hořčice,anglická slanina-plátky,žampiony,kapie,paprika,pórek,sůl,pepř,pečící papír,olej,provázek
Postup přípravy
Maso naklepeme osolíme,opepříme,potřeme hořčicí,poklademe anglickou slaninou,žampiony,paprikou na proužky,pórkem na kolečka,kapii na kousky.Zabalíme do pečícího papíru potřeného…
Vepřové plátky v šafránu s rýží
Potřebné ingredience
vepřové karé bez kosti, paprikové lusky, rajčata, cibule, česnek, žampiony, šafrán, chili, tymián, rýže, máslo, smetana, hotová jíška
Postup přípravy
Menší plátky z vepřového karé mírně naklepáme, osolíme a zlehka orestujeme po obou stranách na másle. Do másla můžeme přidat kapku oleje, aby se nepřipalovalo.
Plátky…
Rychlí vepřové na kmíně-děkuji ilonce
Potřebné ingredience
500 gramů vepřového plecka, sádlo nebo jiný tuk, 100 gramů cibule, 50 gramů hladké mouky, sůl, kmín, 1/2 litru vývaru
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do hněda, přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, osolíme, přidáme kmín a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Když je šťáva…
Výborné zapečené řízky
Potřebné ingredience
Vepřové řízky, strouanka, vejce, 4,5 lžíce kečupu, 4,5 lžíce hořčice, 1lžíce Podravky a 3dl vody
Postup přípravy
Řízky mírně osolíme, naklepeme ve strouhance, namočíme ve vejci a zprudka opečeme na pánvi. Řízky narovnáme do zapékací mísy a zalijeme směsí z kečupu, hořčice, Podravky a vody a…
RIZKY NARUBY
Potřebné ingredience
Špetka soli,4 kotlety,hrnek strouhanky,hrnek oleje,3 vejce,2 dl vody,3 lžíce kečupu,3 lžíce plnotučné hořčice,1 lžíce vegety
Postup přípravy
Maso malinko osolíme a naklepeme ve strouhance,aby se vtlačila do masa.Potom je namočíme v rozšlehaném vejci a zprudka opečeme na pánvičce na oleji.Pak řízky narovnáme do pekáčku…
Anglická frittata
Potřebné ingredience
8 vajec, 50 g zakysané smetany, sůl, pepř, olej, slanina, žampiony, 2 velké klobásy, vařené brambory
Postup přípravy
Brambory uvaříme. Vejce dáme do mísy, našleháme, přidáme smetanu, sůl, pepř. Na pánvi orestujeme slaninu, houby, klobásy. Promícháme s pokrájenými bramborami, dáme do pekáčku…
Červené zelí s uzeným
Potřebné ingredience
hlávka zelí, 1 veliký brambor, 1 masitá křížovka,1 cubule, sádlo, ochucovadla zelí (sůl, cukr, ocet)
Postup přípravy
Nejprve si dám do tlakáče uvařit křížovku (vývar pak používám na polévku viz další můj recep) Zelí si nakrouhám, zaliju vodou, osolím a začnu vařit. Těsně před změknutím zelí si…
Dušená plec s hlávkovým zelím-DĚKUJI (Andrea Motlíková)
Potřebné ingredience
Suroviny: 750 dkg vepřové plece 1/2 hlávky bílého zelí 2 červené papriky 1/4 celeru hrst namočených sušených hub 5 čerstvých žampionů 2 cibule 1PL sójové omáčky mletá sladká paprika kmín pepř vývar sůl olej
Postup přípravy
Postup
Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme pokrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme pustit šťávu. Poté přidáme namočené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a…
Vepřové nudličky "giross"
Potřebné ingredience
4 - 6 plátkůvepřové maso ,1 lžička solamyl,5 lžic kečup ,3 lžíce oleje ,1 balíček koření Gyross, 3 stroužky česneku ,mletý černý pepř:-)
Postup přípravy
Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s kořením Gyros, pepřem, olejem a kečupem.
Vepřové plátky nakrájíme na dlouhé nudličky, promícháme se lžičkou solamylu a…