Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Potřebné ingredience

marináda: 1pl lžíce rajčatového protlaku, 2pl lžíce krémžské hořčice, 1pl lžíce vorchestru, lžička koření hungaria(bez glutamátu)

Postup přípravy

Žebírka rozkrájíme po žebrech, osolíme a naložíme na den do marinády. Druhý den přikryté na asi 220st pečemě hodinu a půl až dvě hodiny. Během pečení občas trochu podlijeme vodou …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinované medailonky

Marinované medailonky

Potřebné ingredience

Vepřové maso (panenka, plecko, kotlety a může být i kuřecí maso) Marináda: 1,5 dl oleje, 1 pol. lžíce kečupu, 1 pol. lžíce plnotučné hořčice, 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce koření (používám Gyros nebo Staročeské), 1 pol. lžíce medu, 1 pol. lžíce sójové omáčky, 1 pol. lžíce worcesteru.

Postup přípravy

Všechny suroviny na marinádu rozmixujeme. Maso nakrájíme na menší kousky a naklepeme. Smícháme s marinádou, přikryjeme alobalem a necháme 2 dny uležet. Smažíme na oleji.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso na myslivecký způsob... podle Babicy

Vepřové maso na myslivecký způsob... podle Babicy

Potřebné ingredience

15 dkg slaniny ( v celku)\r\nsvazek jarní cibulky\r\n6 žampionů\r\nVepřové maso ( já měla kotletku)\r\nhladká mouka, sůl, pepř\r\nsmetana 33%\r\nbrambory

Postup přípravy

Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme lehce moukou a osmahneme po obou stranách. Na stejné pánvi osmahneme slaninu, nakrájenou na vetší kostičky, přidáme žampiony a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Játrová směs nejen na topinky se zavařenou kapií a kořením chilli con carne

Játrová směs nejen na topinky se zavařenou kapií a…

Potřebné ingredience

Vepřová játra, zavařená kapie, cibule, koření chilli con carne, sůl, pepř, solamyl na maso, olej

Postup přípravy

Osmahneme cibulku na trošce oleje, přidáme játra, opečeme, opepříme, přidáme pepř, na proužky zavařenou kapii,podlijeme vodou, nakonec osolíme a zahustíme trochou solamylu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Náš segedýn

Náš segedýn

Potřebné ingredience

Vepř.bůček,sádlo,cibule,česnek,kostka masoxu,kmín,sul,červ.paprika ml.,bokový list,voda,domácí zelíčko i s vodou a zásmažka z másla nakonec.

Postup přípravy

Nakrájím si hodně cibule na větší kostky a orestuji na sádle do zlatova, poté vložím na kostky nakrájené masíčko bůček nebo plecko kdo co má rád a restuji-prídám prolisováný…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením-děkuji Ivulince

Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky krkovičky sůl, pepř, provensálské koření, kousek uzeného špeku, 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 pol. lž. kremžské hořčice, sádlo nebo olej na pekáček hladká mouka na zahuštění a obalení masa

Postup přípravy

Postup
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme je, opepříme, poprášíme provensálským kořením a obalíme v hladké mouce.
V pekáčku rezehřejeme tuk, opečeme na něm na kostičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece,1 kg mrkve,1 cibule,10 dkg másla na jíšku,asi 5 dkg hl.mouky,sůl,pepř,5 dkg másla

Postup přípravy

Nakrájenou cibulku osmažíme na másle,zalijeme vařící vodou,přidáme plec nakrájenou na malé kousky,osolíme a opepříme-dusíme do měkka.(nejlépe v papiňáku-maso je měkké za 20 minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na pivě

Krkovička na pivě

Potřebné ingredience

4 plátky krkovičky, 250ml světlého piva, 2 stroužky česneku, kmín, sůl, 1 velký krajíc chleba (nebo 2 menší) pomazaný plnotučnou hořčicí

Postup přípravy

Maso po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a orestujeme na oleji. Přidáme česnek, podlijeme pivem a trochou vody a necháme dusit. Když je maso téměř měkké, do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na hořčici-DĚKUJI COLOMBOO 55

Vepřová plec na hořčici-DĚKUJI COLOMBOO 55

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového plecka 1 velká cibule 1 velká mrkev 4 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce krystalového cukru 1 kelímek sladké smetany sůl, pepř, mletý kmín, sádlo, máslo, kostka masoxu, hladká mouka

Postup přípravy

Postup
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova. V hrnci si rozpustíme dvě…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovička na hořčici

Vepřová krkovička na hořčici

Potřebné ingredience

hořčice (francouzská, dijonská, obyčejná), olej, 1 zakysaná smetana, vepřová krkovička, sůl, mletý pepř, vývar nebo horká voda

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a potřeme hořčicí a necháme na 30 minut odpočinout.

Potom maso opečeme z obou stran a přikryté dusíme…

Zobrazit více...

Kategorie