Pečená vepřová žebírka
Potřebné ingredience
marináda: 1pl lžíce rajčatového protlaku, 2pl lžíce krémžské hořčice, 1pl lžíce vorchestru, lžička koření hungaria(bez glutamátu)
Postup přípravy
Žebírka rozkrájíme po žebrech, osolíme a naložíme na den do marinády. Druhý den přikryté na asi 220st pečemě hodinu a půl až dvě hodiny. Během pečení občas trochu podlijeme vodou …
Marinované medailonky
Potřebné ingredience
Vepřové maso (panenka, plecko, kotlety a může být i kuřecí maso) Marináda: 1,5 dl oleje, 1 pol. lžíce kečupu, 1 pol. lžíce plnotučné hořčice, 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce koření (používám Gyros nebo Staročeské), 1 pol. lžíce medu, 1 pol. lžíce sójové omáčky, 1 pol. lžíce worcesteru.
Postup přípravy
Všechny suroviny na marinádu rozmixujeme. Maso nakrájíme na menší kousky a naklepeme. Smícháme s marinádou, přikryjeme alobalem a necháme 2 dny uležet. Smažíme na oleji.
Vepřové maso na myslivecký způsob... podle Babicy
Potřebné ingredience
15 dkg slaniny ( v celku)\r\nsvazek jarní cibulky\r\n6 žampionů\r\nVepřové maso ( já měla kotletku)\r\nhladká mouka, sůl, pepř\r\nsmetana 33%\r\nbrambory
Postup přípravy
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme lehce moukou a osmahneme po obou stranách. Na stejné pánvi osmahneme slaninu, nakrájenou na vetší kostičky, přidáme žampiony a…
Játrová směs nejen na topinky se zavařenou kapií a…
Potřebné ingredience
Vepřová játra, zavařená kapie, cibule, koření chilli con carne, sůl, pepř, solamyl na maso, olej
Postup přípravy
Osmahneme cibulku na trošce oleje, přidáme játra, opečeme, opepříme, přidáme pepř, na proužky zavařenou kapii,podlijeme vodou, nakonec osolíme a zahustíme trochou solamylu…
Náš segedýn
Potřebné ingredience
Vepř.bůček,sádlo,cibule,česnek,kostka masoxu,kmín,sul,červ.paprika ml.,bokový list,voda,domácí zelíčko i s vodou a zásmažka z másla nakonec.
Postup přípravy
Nakrájím si hodně cibule na větší kostky a orestuji na sádle do zlatova, poté vložím na kostky nakrájené masíčko bůček nebo plecko kdo co má rád a restuji-prídám prolisováný…
Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením-děkuji…
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 plátky krkovičky sůl, pepř, provensálské koření, kousek uzeného špeku, 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 pol. lž. kremžské hořčice, sádlo nebo olej na pekáček hladká mouka na zahuštění a obalení masa
Postup přípravy
Postup
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme je, opepříme, poprášíme provensálským kořením a obalíme v hladké mouce.
V pekáčku rezehřejeme tuk, opečeme na něm na kostičky…
Dušená mrkev s vepřovým masem
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřové plece,1 kg mrkve,1 cibule,10 dkg másla na jíšku,asi 5 dkg hl.mouky,sůl,pepř,5 dkg másla
Postup přípravy
Nakrájenou cibulku osmažíme na másle,zalijeme vařící vodou,přidáme plec nakrájenou na malé kousky,osolíme a opepříme-dusíme do měkka.(nejlépe v papiňáku-maso je měkké za 20 minut…
Krkovička na pivě
Potřebné ingredience
4 plátky krkovičky, 250ml světlého piva, 2 stroužky česneku, kmín, sůl, 1 velký krajíc chleba (nebo 2 menší) pomazaný plnotučnou hořčicí
Postup přípravy
Maso po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a orestujeme na oleji. Přidáme česnek, podlijeme pivem a trochou vody a necháme dusit. Když je maso téměř měkké, do…
Vepřová plec na hořčici-DĚKUJI COLOMBOO 55
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg vepřového plecka 1 velká cibule 1 velká mrkev 4 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce krystalového cukru 1 kelímek sladké smetany sůl, pepř, mletý kmín, sádlo, máslo, kostka masoxu, hladká mouka
Postup přípravy
Postup
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova. V hrnci si rozpustíme dvě…
Vepřová krkovička na hořčici
Potřebné ingredience
hořčice (francouzská, dijonská, obyčejná), olej, 1 zakysaná smetana, vepřová krkovička, sůl, mletý pepř, vývar nebo horká voda
Postup přípravy
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a potřeme hořčicí a necháme na 30 minut odpočinout.
Potom maso opečeme z obou stran a přikryté dusíme…