Troubový gulášek
Potřebné ingredience
1kg vepřové plece,3 velké cibule,5 str,česneku,2 lžičky gulášového koření,2 lžičky sladké papriky,3 lžíce solamylu,2 kostky masoxu,1 středně velký rajčatový protlak,sůl ,1 zelená paprika a asi 3/4 l vody
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 250°C.Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli,najemno nasek.česnek,maso nakrájené na kostky,zasypeme kořením,na to rozdrobíme masox a osolíme,přidáme protlak…
Šťavnaté vepřové masíčko
Potřebné ingredience
500g kotlety (kýty), 4 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce majonézy, 2 lžičky papriky, 1 - 2 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, sůl
Postup přípravy
Maso naklepeme, mírně osolíme a naložíme do marinády, smíchené ze všech ingrediencí. Necháme do druhého dne odležet, poté smažíme na oleji.
Jihočeské maso podle našeho dědečka
Potřebné ingredience
Je to opravdu vynikající mňamka (můžete použít i kuřecí maso). Dělával nám to vždy náš dědeček když jsme k němu přijeli na oslavu a teď přebírám po něm recept já :o) Je to jednoduchý, lahodný a šťavnatý slavnostní obídek Opravdu zkuste, ty rohlíky tomu dodají šmrnc... Pro 2 osoby: - 3 vepřová masa -1,5 rohlíku -sůl -pepř -olej -majonéza -hranolky
Postup přípravy
Vepřová masa nakrájet na nudličky, osolit, opepřit, dát trochu oleje, zakrýt alobalem a dát přes noc do ledičky (já nakládám pouze hodinu a stačí to). Druhý den nakrájet cibulku…
Vařený mletý bůček s vejci
Potřebné ingredience
1 kg bůčku,6 vajec,2 PLŽ vegety,sůl,střevo na tlačenku,provázek.Na foto postupu je množství z 2kg masa.
Postup přípravy
Bůček si pomeleme,přidáme suroviny a důkladně(opravdu)promícháme.Plníme do střeva a pořádně zavážeme provázkem.Vaříme mírně asi 1,5hod.Do směsi se může přidat třeba hrášek…
Vepřové kotlety plněné
Potřebné ingredience
4 ks kotlet,koření steak,sůl,kousek(plátek),anglická slanina
Postup přípravy
maso naklepat,maso naplnit a přeložit a spíchnout párátky,dát na plech a pect asi 3/4h.
vařil přítel :-))
Marinované zapečené plátky
Potřebné ingredience
500g vepřové kýty nebo plece, zakysaná smetana, 150g strouhaného eidamu. Na marinádu: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, mírnš osolíme a opepříme. Naložíme do marinády (smíchání všech ingrediencí) a necháme do druhého dne v lednici. Poté zprudka opečeme na oleji, přendáme na…
Nakládané plátky z kýty
Potřebné ingredience
1kg vepřové kýty 2 vejce 1 lžíce sušené majoránky 1 havička česneku trocha soli trocha pepře Olej na smažení
Postup přípravy
1) Maso z kýty nakrájíme na plátky a nakklepeme je. Vejce rozšleháme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran a vložíme do…
Pečená vepřová žebírka
Potřebné ingredience
marináda: 1pl lžíce rajčatového protlaku, 2pl lžíce krémžské hořčice, 1pl lžíce vorchestru, lžička koření hungaria(bez glutamátu)
Postup přípravy
Žebírka rozkrájíme po žebrech, osolíme a naložíme na den do marinády. Druhý den přikryté na asi 220st pečemě hodinu a půl až dvě hodiny. Během pečení občas trochu podlijeme vodou …
Marinované medailonky
Potřebné ingredience
Vepřové maso (panenka, plecko, kotlety a může být i kuřecí maso) Marináda: 1,5 dl oleje, 1 pol. lžíce kečupu, 1 pol. lžíce plnotučné hořčice, 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce koření (používám Gyros nebo Staročeské), 1 pol. lžíce medu, 1 pol. lžíce sójové omáčky, 1 pol. lžíce worcesteru.
Postup přípravy
Všechny suroviny na marinádu rozmixujeme. Maso nakrájíme na menší kousky a naklepeme. Smícháme s marinádou, přikryjeme alobalem a necháme 2 dny uležet. Smažíme na oleji.
Vepřové maso na myslivecký způsob... podle Babicy
Potřebné ingredience
15 dkg slaniny ( v celku)\r\nsvazek jarní cibulky\r\n6 žampionů\r\nVepřové maso ( já měla kotletku)\r\nhladká mouka, sůl, pepř\r\nsmetana 33%\r\nbrambory
Postup přípravy
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme lehce moukou a osmahneme po obou stranách. Na stejné pánvi osmahneme slaninu, nakrájenou na vetší kostičky, přidáme žampiony a…